Clutch Super Touring

kali ini bagaimana proses menukar clutch super touring kat sebuah satria 4G13. proses ini boleh dikatakan agak sukar dan mencabar kerana banyak kerja perlu dilakukan seperti buka crossmember, drive shaft, gear cable, mounting dan lain-lain lagi. tapi tak mengapa... tengok gambar sebagai rujukan dan kalau kalau ada keyakinan dan tools yang mencukupi memang boleh buat sendiri, lagi jimat daripada serah pada pomen yang kita tidak dikenali. owner satria ini hanya memasukkan clutch super touring bersaiz 8 inci sahaja memandangkan enjin asalnya ialah 1300. saya kira pun dah memadai dengan flywheel super touring ini dengan kapasiti enjin yang sedia ada. kalau enjin 1.5 maka boleh menggunakan flywheel dan set clutch 8.5 inci


proses membuka nat gearbox bersaiz 14mm di sekeliling housing gearbox. tetapi ada satu nat yang bersaiz 12mm di bahagian belakang bawah gearbox yang berhampiran dengan inner cv joint driveshaft. jack hendaklah diletakkan pada bahagian enjin iaitu pada bahagian oil sump supaya apabila gear dibuka nanti tidak menyebabkan enjin menjadi senget atau pun jatuh ke bawah


gear box yang berjaya dibuka... berat boleh tahan lah jugak walaupun gearbox untuk enjin 1.3cc sahaja. kalau gearbox 4 wheel seperti gearbox gsr atau evo lagi mencabar kalau kerja macam ni. terlalu berat sehinggakan kalau nak buat kerja penukaran set clutch secara seorang diri, rasanya tak dapat nak masukkan nanti pada blok enjin


proses pemasang clutch sedang dilakukan. anda boleh lihat maca batang kayu kat tengah-tengah clutch tu. itu ialah alignment tool untuk clutch yang direka sendiri. sebenarnya ada clutch alignment tool yang dijual tetapi sangat susah nak dapat kat tempat kita. jadi jalan mudah ialah ambil sebatang kayu bulat yang sesuai dengan lubang clutch plate dan masukkan sahaja pada lubang berkenan. tujuannya ialah supaya clutch plate berada pada kedudukan center dan memudahkan kita memasang clutch


kerja mengikat nat flywheel dan clutch lebih baik sekiranya anda menggunakan torque wrench supaya sekata setiap tekana ikatan skru. kalau tak ada torque wrench boleh lah gunakan tool biasa, tak ada masalah pun


kayu tu merupakan clutch alignment yang dibuat sendiri seperti yang dijelaskan di atas tadi. fungsi benda ni ialah untuk memastikan kedudukan clutch plate betul-betul center supaya senang untuk dipasang gearbox nanti. kedudukan clutch plate yang senget juga boleh menyebabkan gegaran berlaku semasa driving


clutch standard 4G13P bersaiz 7" kot... tak pasti sangat berapa ukurannya


clutch super touring 8"

banyak jack digunakan... nak naikkan gearbox guna 3 jack, hehe...


kemasan akhir setelah gearbox dipasang. pasang semula mana-mana bahagian yang dibuka sebelumnya

masukkan gear oil yang baru sebanyak 2 liter

sincerely
jefftacra

41 comments:

TurboBee said...

Makin 'berat' DiY abam Jeff.. ;)

tacra aka jeff said...

berat sungguh gearbox

faizal said...

bro nak tanya... saya baru tukar flywheel 1.6.. asal 1.5... sekarang masalahnya leaking kat area gearbox.. bole sy tau kenapa leaking? tq

jeff_tacra said...

leaking area gearbox kemungkinan besar oil seal flywheel telah rosak. kena turunkan balik gearbox dan buka semula flywheel barulah dapat pasang oil seal berkenaan

at wira said...

bang jeff, untuk wira 1.5,flywhell super toring kena mesin berapa banyak? kalu pakai clutch perdana lg ok x?

jeff_tacra said...

saya tak pasti berapa banyak yang kena buang, sebab hantar kedai machinery dan dia siap buat je, hanya bagitau nak pakai kat enjin apa. clutch perdana 8.5"

Anonymous said...

bro...flywheel super toring xyah skim ker?
bpe harga clutch super toring nie ngn flywheel?
n klu leh sugest kat ne leh nk beli?

Anonymous said...

sy tolong jawab...
xyah skim pn xpe..klau nk skim leh gak. kt belah blakg die buang dlm 3-4mm pn dh ok. jgn byk sgt. t xde pickup. flywheel st 8" @ 8.5" leh dpt kt halfcut. xpn tgk kat mudah.com. ade je org jual...harga dlm 180-200. clucth elok beli yg baru. klau 8.5" pnye dlm 350+ complete termasuk clucth plate, clucth cover, bearing, 3x oil seal. klau nk budget skit clucth cover leh pakai 2nd pnye... klau 8" murah skit kot.

lanunbaik said...

nk tnya...brand pe yg elok...?
ader member bengkel ckp jgn beli yg tiruan...
x elok....dia ckp amik yg daikin??betul ke ejaan tue...bedal la...daikin dia ckp ok...harga dlm rm650...leh caye ker??

jeff_tacra said...

daikin tu sama exedy. sekarang ada exedy made in malaysia, kalau japan punya ada mahal sikit

cowa said...

salam bro,
diy yg best sbb sy suruh pomen yg buatkan.
tanye skit. sy telah tukar flywheel st dan clutch 1.6 pd satria 1.3. cengkaman semasa menukar gear adalah lebih baik ttp sy rasakan engine menjadi lebih berat untuk memecut. adakan ini perkara biasa atau sy masih perlu skim lagi flywheel tu?

dee said...

abg jeff... skng sy pakai gbox 1.3 kt enjin 1.6.. enjin meraung la bro. bw 100kmj rpm dah kt 3200rpm..kalu 110kmj dah 3500rpm.. clutch slip ke bg jeff? flywheel 8.5inci skng.
satu lagi bila lepas clutch mengejut gbox mcm tersentap dan bunyi guk..mcm mounting pecah..tp mounting dah tukar baru..keta satria.

Anonymous said...

dee,
ratio gb tu tak suai rasanya utk 1.6L nyer engine... mmgla meraung...

dee said...

tu la..rasa ratio gearbox skng x sesuai.. nak tukar gbox baru kena tukar skali ngan pedal..sebab skng guna cable.. dekat2 2k jugak semua..
tgh mencari skng.. kalu gbox 1.8 ok x? ke berat sgt untk cc 1.6?

jeff_tacra said...

nampaknya macam gearbox tu menggunakan ratio mivec. apa kod pada gearbox tu

Osman Z. said...

as salam...bang nk tya la, sy pki iswara a/b 1.3...cmna nk tau benda ni da kong ke?

keta pon mmg cm x de pickup je...

boleh bg pndapat x apa yang terbaik? biasa la nk pki sedap n lama keta ni...

sazman22 said...

abg jef ,sya pakai proton 1990 masaalah clutch keras macammane nk kasi lembut.

car_duck16 said...

bang,ini bukan diy tukar flywheel ke?

mamantol said...

salam..sye paki saga blm 1.3,baru tukar clutch plate sbb spring clutch patah,n ade makan flywheel sket..dah antar g skim..tp skang ade mslh bunyi yg x menyenangkan plak kuar dari area gearbox tu..terutama mase masuk gear 1 n reverse..bunyi kletak..kletak..bole tahan kuat gak ar..kne masuk gear n main minyak dlu smbil lps pedal clutch pelan2,bru bunyi kurang sket..knape ea bro?

budikujo said...

bang Jeff..nak tanya ni..mcm mana nak skim flywheel?baca kat atas tadi die cakap skim kat belakang flywheel..mana satu depan dan blakang flywheel??skim tu blakang je atau 2 2 skali??
bantuan oh bantuannnn...

jeff_tacra said...

hantar je kedai machinery, tau lah macamana diaorang buatkan

budikujo said...

wo0keh..thankx cip.:)

mohd hanif said...

bang, sy nk tnye, ape klebihan dn kekurangan pkai cluth st ny??

Anonymous said...

bro..nak tanya sikit..saya pakai wira std 1.3..kalau nak masuk clutch plate satria gti ok ke x ek?

riejejak said...

salam bro.. Camne nk tau flyweel supertoring dgan y biasa. Iswara 1.3 ke 1.8, agak2nya apa hrus di buat.

rie jejak said...

slam, apa punca 2 plug tidak berfungsi. Tp api ada. Enjin keluar bunyi pop pop pop.

FairusSalleh said...

nak taula cikgu camne keadaan flywheel yg rosak.

Asyraf Hazwan said...

Salam sedara..sy pakai saga blm 1.3 tahun 2009..nak masuk clutch plate 1.6..kena pakai clutch plate model ape ea??

USAHAWAN CERAMIC said...

Salam..... nk tanya... wira masuk gear OK tapi bila jalan rasa slip bila rpm tinggi... Kenapa Yer....

Anonymous said...

salam semua, sye pakai saga blm, size ok tak kalau msk flywheel 8inc dgn engine 1.3

Far_east92 said...

salam sumer saya nk tnye klu tuka flywheel 8" pkai clutch asal bole k?

nazri yusoff said...

klau pakai flywheel supertoring bukan ke kna tkr skali ngan starter?

Khairil Aril said...

Bbng sy skunk clucth plate 4kaki vr4..flweel sy 8 inci stgh..ape auzing yg boleh pakai..buntu ni..9inci auzing dia tinggi skit kan...so ade yg rendh tk ekk...mmmm

Khairil Aril said...

Salah beli clucth plate...sy wira 1.5...msok gear xbolh...

Jeff Tacra said...

kalau pakai clutch plate 8.5 inci sudah pastu pressure clutch pun kena pakai saiz 8.5 inci jugak

Unknown said...

Wira 1.5 klau pkai flywheel st cluth 1 set 8.5" nk kne asah hausing gear box tak..?

Maj7873 Maj7873 said...

Wira 1.5 klau pkai flywheel st cluth 1 set 8.5" nk kne asah hausing gear box tak..?

fazri sazali said...

Salam..skrg sy pakai engine cm5a, gbox ck4a mivec, clutch 8.5. Tp clutch slip. Igt Nk upgrade clutch 9 inci exedy racing 3/4. Soalannya:
1. Flywheel kene tukar ke? Atau hanya beli clucth 9 inci n cover je?
2. Lepas x clutch n flywheel 9 inci kt casing gearbox ck4a tu.
3. Kalau dah masuk flywhell n clutch 9 inci starter kene tukar jugak ke?
4. Kalau lah xlepas. Kalau sy pakai clutch racing 8.5 inci. Agak2 slip lg x?

mohd faizul ridzuan said...

mcm mne cra ukur flywhell n nk thu clutch saiz brapa leh muat?huhu

chuanz_鹰传 said...

ok biar sy tolong jawabkan coz kete sy iswara lmss enjin 4g13 tp tukar clutch 1.6 n flywheel supertouring 1.6. flywheel 1.3, 1.5, 1.6, n 1.8 adalah sama saiz cuma yg membezakannya adalah jarak takuk2 bulat kat atas permukaan flywheel. biasanya kat hujung clutch plate bila ditekup ngan clutch plate. susah sy nak explain bayangan pasal bentuk n letaknya takuk tersebut coz tiada gambar yg blh menyokong explain sy nih. so kesimpulannya flywheel yg bersaiz berlainan mestilah disesuaikan dgn saiz clucth plate yg bersesuaian ngan saiz flywheel tersebut. sekian..

Luqman Hakim said...

boleh saya tahu , clucth/flywheel supertouring ni asal dari kereta apa ?