Door Trim

cara nak menukar fabrik shape pada door trim kereta. kali ini kereta terlibat ialah KIA Spectra. fabrik asal telah ditukar dengan fabrik berwarna merah


Buka door trim dan keluarkan shape macam dalam gambar kat atas. ada klip di sebelah dalam door trim, umpil klip dan dengan mudahnya shape berkenaan dapat dipisahkan


Shape door trim yang telah dikeluarkan. tandakan atas fabrik tempat yang hendak dipotong nanti



fabrik yang dipotong


letakkan gam keseluruh permukaan fabrik dan shape pintu tadi


pasang fabrik kat shape door trim dan lipatkan bahagia tepi ke belakang


inilah rupa yang dah siap


pasang balik kat door trim


dah siap kesemua 4 pintu


pasang balik door trim

6 comments:

HasnolMizam said...

kemas!

tacra aka jeff said...

tq, saje isi masa hujung minggu, hehhe..

matnors said...

kipidap abg jeff

amytech said...

cun2... matnor nak buat kaler pinky tu.. huhuh

wira15 said...

tumpang tnye...
macam mana nak repair window yang jem....
tq

midee said...

salam bang...bole tunjuk cara nak tukar doortrim satria 1.3 kepada doortrim satria 1.6??
cara pindah wiring suis power window sekali(suis asal kat tengah tmpat handbrake)mntak tolong sgt2..~~