Magnetic Oil Sump Nut

kali ni bukan diy yang dilakukan tapi sekadar berkongsi dengan semua. pengalaman saya pakai nat magnetic oil sump ni brand NRG kat enjin 4G92M. bila bukak nat masa nak drain minyak hitam tengok macam sesuatu ada kat kepala nat tersebut, lihat gambar di bawah:


keladak minyak kat magnet nat tersebut


macam melekit je minyak kat situ



bila lap minyak berkenaan, didapati macam habuk besi melekat kat magnet. ini bermakna habuk besi dalam enjin akibat wear & tear part dalaman telah melekat kat nat ini


setelah habuk besi dibersihkan


macam berbaloi jugak lah pakai benda ni kot


ini oil filter yang saya guna kat enjin mitsu


brand MAZDA ori tapi tak lah semahal filter mitsu


plug & play kat enjin wira/mitsu

terima kasih
selamat berpuasa

12 comments:

Anonymous said...

fuhh...bleh ke pakai filter mazda kat enjin mitsu/wira?kalau ngam leh pakai kat 4g15

jeff_tacra said...

memang boleh pakai. saya dah pakai kat wira/mitsu dalam 4 tahun dah, ok je

en.Tj said...

magnetic sump nut ni same saiz ke utk smua kete bang?

han said...

bro...kalu kite just letak magnet di bwah kepala skrew oil sum tu bleh ker...same je kan tp cume habuk2 besi akan melekat di sekitar skrew jelah...bleh ker...sekadar pemikiran sy jer...

jeff_tacra said...

boleh jugak letak magnet pada kepala skru tapi kena cari magnet yang kuat seperti magnet hardisk komputer

Anonymous said...

magnetic sump ni mane bli bro kt k.trg?harga lingkungan berapa?

mohazam said...

untuk kancil punya ada jual ke pakcik tacra?

Idzwans said...

kalau untuk kia caren leh x pakai filter ini?? caren ssh betui nk cr filter yg origanal kia nya...

Anonymous said...

Klu enjin 4g93t convert masok head mivec,, wiring pkai 4g63t,, mcmane nk buat mivec itu berfungsi?

jeff_tacra said...

kena buat suis on/off atau pun guna shift light untuk trigger selenoid mivec. kena pasang relay satu

Anonymous said...

Salam Abg Jef
Berapa harga Magnetic Oil Sump Nut

San said...

Slm.. Blh klu kt ltk magnet nut nii kt gearbox?