Mivec Light Indicator Part 2

masih lagi menggunakan diagram seperti part 1. tapi kali ini dengan menggunakan indicator turbo untuk dijadikan mivec light. agak complicated sikit kerana kena ubah litar meter berkenaan

tanggalkan bulb meter


litar belakang meter mivec



dah masukkan turbo indicator untuk dijadikan mivec light


buka semua cluster meter


buka litar meter


sebenarnya meter lancer dah ada tersedia litar untuk turbo indicator


sambung litar untuk turbo ni sebab kalau kereta NA biasa litar ni tak bersambung


dah siap sambung dengan mengambil penyambung asal kat meter EVO


dah siap mod litar

dah hidup indicator tersebut


dah pun siap

video
video sambungan part 1

3 comments:

Alizan said...

Assalamualaikum...Abg ..saya nak tanya sikit.Meter mivec saya tgk xde pon turbo indicator..tp ada rr fog lamp,mcm mana tu....

jeff_tacra said...

memang standard meter mivec tidak ada turbo indicator, saya tambah je indicator tu kat meter saya..

Anonymous said...

Salam bang,mane bole nak cari turbo indicator tu