Top Overhaul 1.6 Mivec Part 4

... sambungan dari part 3



proses menanggalkan kerak tebal kat kepala piston


dah nampak berkilat


gasket standard


bakal digantikan dengan metal gasket


metal gasket mitsu 0.6mm, kaler oren sebab dah spray cooper sebagai sealant gasket. spray kena tebal sedikit dan semasa proses pemasangan head perlu menggunakan torque wrench dan torque yang sesuai. saya mengenakan torque 75ft.lbs sahaja


dah siap pasang semuanya termasuk belt. gambar proses grind valve. port & polish tidak diambil, tak ingat nak snap, hehehe... kerja meletihkan


running seperti biasa, enjin semakin smooth


dah pasang segalanya


semasa running kelihatan wap air keluar dari exhaust tip walaupun masa ni hari dah petang, hehe...


dah pun siap... keseluruhan proses ni memakan masa dua hari, memang meletihkan buat kerja sorang tapi cukup puashati....

sekian, terima kasih
jumpa lagi

9 comments:

+ akatsuki + said...

nice write up bro! king of DIY!

jeff_tacra said...

tq bro...

Anonymous said...

leh jadi sifu mcm niee

Anonymous said...

salam sifu,
sy ada 4g91 dohc auto kt wira a/b
nk hantar top overhaul kt kedai. Kebiasaan nya berapa cost top overhaul. dan apa yg perlu diperhatikan..

regards..

rainydaylove96@yahoo.com

Mohd Azrul said...

Salam abang jef..
apa kelebihan gasket metal ni?

Anonymous said...

salam...abg jeff...biasa nyer untuk torq cylinder head engine std berapa yer?conton nyer engine iswara ker wira ker?

Anonymous said...

salam bro jeff.mcm mana nak bg fix valve engine 4G91?

jeff_tacra said...

kena rujuk manual untuk 4G91, lain kereta lain spec untuk adjust valve clearance

Aizat Arista said...

Salam Abg Jeff. bila nak pasang timing belt tu. ade jugak kena set pulley kat marking dia kan? camne nak buat tu?? silap lupa set nanti besar paedah jugak dapat ni.. Hahahah..