Water Cooled Oil Cooler Vol. 3

sambungan dari vol. 2


ini kedudukan selepas siap disambung kesemua hose


kena gunakan klip pada setiap hose


paip hitam atas tu ialah kemasukan air dari paip belakang blok ke oil cooler dan bawah dari oil cooler masuk ke blok semula


pastikan sambungan dibuat dengan kemas dan teliti sebab sedikit kebocoran pun akan menyebabkan overheat


dah hampir siap

pasang extractor seperti asal


hose air di sebalik extractor


inilah kedudukannya bila dah siap


start kereta dan pastikan tidak ada kebocoran berlaku


temp meter turun sedikit dari asal

sekian, terima kasih
jumpa lagi

6 comments:

San said...

Klu wira auto blh buat tak?

jeff_tacra said...

boleh je kalau nak buat

San said...

Byk ke kena modi?

moses said...

Bro,kalau waja pakai oil cooler kit snrew oil filter asal kene bukak tak?

pali said...

kalau perodua blh ke?

helmi helmi said...

Nak tnye. Cmne nak check yg oil cooler gsr tu OK ke tk? SBB air cmpur myk itam.. Ade org ckp try check oil cooler.. Bleh wasap tk 0179859392