Dome Light Supervision

bersua kembali, kali ini projek diy saya ialah dome light supervision (dls). kebiasaannya ramai dalam kalangan pemilik kenderaan menukar sistem alarm standard ke alarm aftermarket yang mempunyai pelbagai function tertentu tetapi tidak dimanfaatkan sepenuhnya segala function tersebut. antaranya functionnya ialah trunk release dan dls. teruskan pembacaan anda sehingga ke akhir entri ini dan anda akan faham apa itu dls yang kebiasaanya ada pada kereta-kereta mewah sahaja, hehhe...

oleh kerana saya dah ada cabin light atau map lamp seperti gambar ini yang diambil dari model honda CRV maka lampu standard yang kat tengah bumbung tu saya akan jadikan dome light supervision yang akan disambungkan terus dengan alarm kereta

buka cover lampu ini dengan mencungkil bahagian tepi lens menggunakan flat screw driver. masukkan screw driver pada tengah bahagian lens tu, jangan ke atas sangat nanti terkeluar bracket lens tersebut

buka dua skru kiri dan kanan untuk menanggalkan lampu ini. anda akan lihat dua wayar nanti iaitu wayar hitam (ground) dan wayar hitam stripe putih (12v). wayar dari sini nanti akan melalui pillar sebelah driver dan anda kena potong wayar asal ini untuk buat dls

kena tambah relay satu lagi. gambar atas dua relay iaitu kanan relay untuk alarm itu sendiri dan sebelah kiri relay untuk trunk release dan kiri sekali ialah fius 10A. perlukan relay untuk dome light ini kerana suppley yang keluar daripada alarm voltagenya tak sampai 12v jadi relay mesti digunakan supaya output sebenar nanti akan jadi 12v dan seterusnya dapat menghidupkan bulb dome light seperti biasa

wayar putih dari relay telah disambungkan ke output dls dari alarm. kebiasaannnya ada satu wayar dari alarm untuk dls ini tetapi tidak disambung oleh kebanyakan pomen kerana fungsinya yang boleh dikatakan tidaklah penting sangat, saya buat pun sebab bila tengok alarm ada fungsi ini apa salahnya kita manfaatkan sepenuhnya, barulah berbaloi dengan alarm yang kita beli. sama juga dengan fungsi trunk release pada alarm yang kebanyakan pomen atau wireman memang tidak menggunakan atau tidak menyambungkan fungsi ini dengan trunk atau boot kereta. anda boleh lihat entri trunk release ini pada blog saya yang lain kerana ada detail saya ceritakan bagaimana nak manfaatkan trunk release ini pada kereta kita

4 wayar utama dari SPDT relay iaitu putih, biru, kuning dan hitam. dari relay wayar putih ke output dls alarm, wayar biru ke + bulb yang kat siling tadi, kuning dan hitam gabung sekali dan tap ke constant 12v

inilah diagram untuk menyambung dls kat kereta anda. diagram ini hanya untuk yang dah tak guna terus sambungan asal kat lampu siling, maknanya lampu ni dah tak function macam standard dan digunakan semata-mata untuk dome light. kalau masih nak kekalkan function macam biasa diagramnya berbeza dengan yang ini, harap pembaca faham. kalau ada pertanyaan sila kemukakan pada saya atau sesiapa yang tahu akan hal ini

potong wayar dari lampu asal tadi iaitu boleh didapati di bahagian bawah dashboard kanan, wayarnya ialah hitam dan hitam stripe putih. wayar hitam ground seperti di atas, sambung kat mana-mana skru pada body kereta. wayar hitam stripe putih sambung ke kaki relay no. 30

dah siap wiring dan sambung lampu untuk test hidup atau tidak. lihat gambar di atas, ada penambahan relay yang sudah menjadi 3 biji semuanya


masukkan soket mengikut polarity yang betul. kat lampu memang dah ada marking yang mana untuk negatif dan positif pada soket lampu siling

dah siap pasang cuma cover je tak masuk lagi. bolehlah test fungsi dome light supervision ini. iaitu tutup kesemua pintu kereta dan arm alarm kereta seperti biasa. kemudian disarm alarm dan perhatikan pada lampu ini. masa kita tekan butang unlock alarm lampu ini serta merta akan menyala dan akan padam setelah 30 saat dikira daripada mula lampu menyala, ataupun akan padam sekiranya kita masukkan kunci dan start kereta. jadi sedikit sebanyak berguna terutamanya pada waktu malam yang gelap yang mana fungsi ini tidak ada pada kereta proton terutamanya proton wira

lihat video yang saya tunjukkan ini dan daripada video ini barulah ada yang faham apa itu fungsi dome light supervision pada sesebuah kereta. nampak cool kan... bagi kereta baru keluaran sekarang memang fungsi ini telah sedia ada dan tak perlu lagi kita bersusah payah untuk mengubahsuai untuk menhidupkan fungsi ini

sincerely
jefftacra

Reverse Light Switch

kebanyakan pemilik kereta pernah mengalami situasi sebegini iaitu masuk gear reverse lampu reverse tak hidup ataupun reverse sensor tak berbunyi seperti kebiasaannya. kalau simptom ini berlaku bolehlah cek reverse light switch yang berada di atas gearbox kereta, iaitu di bawah bateri bagi pemilik kereta proton. jika ini berlaku sudah sampai masanya switch ini perlu diganti baru yang boleh diperoleh di mana-mana kedai sparepart dengan harga di bawah rm50 sahaja untuk satu unit. inilah kelaziman yang rosak sekiranya lampu reverse tak hidup tapi ada kalanya tak hidup disebabkan bulb yang rosak, so kena cek dulu perkara lain sebelum mengambil keputusan untuk menukar suis ini

ini rupa gearbox mitsu/proton yang kodnya bermula dengan 4G lebih kurang sama je antara keduanya. kebetulan gearbox dah ada dalam store so saya ambil peluang ini untuk menunjukkan di manakah lokasi reverse switch ini, perhatikan hujung sebelah kiri gearbox ada satu tempat kemasukan soket yang berwarna hitam. dalam gambar ini kelihatan soket telah pecah tapi suis ini masih lagi berfungsi dengan cemerlang

close up kedudukan reverse light switch pada gearbox. semasa kita memasukkan gear reverse mekanisma di dalam gearbox menolak hujung switch ini dan menghidupkan suis seterusnya mengaktifkankan lampu reverse. pada masa yang sama reverse sensor pun bergantung kepada switch ini juga dan akan berfungsi menghidupkan sensor apabila kita reverse dan sekali gus mengeluarkan bunyi tertentu mengikut jarak yang telah ditetapkan

gunakan spanar bersaiz 24mm, agak besar saiz nat yang berada pada badan suis ini. kalau tak ada open wrench macam ni boleh gunakan juga spanar hidup yang boleh laras tu...

sebelum guna spanar terlebih dahulu unplug soket reverse switch light ni. pusing arah lawan jam untuk membukanya. kalau gearbox ini masih terpasang pada kereta anda boleh lihat kedudukan reverse switch ini pada bahagian bawah bateri kereta dan akan nampaklah soket hitam 2 wire yang dipasangkan pada suis tersebut

switch yang dikeluarkan daripada gearbox dan anda tak perlu risau kerana minyak gearbox tidak akan keluar melalui thread suis ini sebab kedudukannya pada bahagian atas gearbox

kadang-kadang hujung switch inilah yang rosak sebab wear and tear, akibat dah terlalu lama digunakan. suis di dalamnya sudah rosak

hujung suis di dalam gearbox yang berupa seperti bebola besi dan bebola inilah yang ditekan oleh mekanisma dalam gearbox dan seterusnya akan bertindak sebagai on/off


semasa memasang nanti jangan lupa pasangkan balik washer ni dengan masukkan washer dan pasang balik kat gearbox seperti keadaan asalnya. kegagalan memasang washer akan menyebabkan kebocoran minyak gear berlaku

switch yang baru boleh didapati di spare part dengan harga rasanya tak sampai rm50 satu. tak perlu bawak sample, bagitau je kata nak suis pada gearbox kereta proton ataupun terus cakap nak reverse switch kat gearbox. sama sahaja antara wira/satria/putra/lancer 4G9X, tak kira berapa cc kereta pun

sincerely
jefftacra

Satria Solid White

hari ini, khamis 25 november 2010 berlangsung lagi projek DIY kat sebuah satria putih. rupa-rupanya banyak perkara yang dilakukan hari ini sehinggakan tak sempat merakam gambar-gambar ketika melakukan kerja-kerja tertentu pada kereta ini. dah lah tangan hitam, semua minyak terkena kat tangan termasuk, minyak brake, minyak power steering, minyak hitam lagi. saya memang tak suka pakai glove. tapi semua ini sudah lumrah bagi kaki-kaki DIY kerana walaupun tangan kotor sedemikian rupa, hati tetap puas melakukan kerja-kerja. maaf kerana kali ini tiada gambar semasa proses kerja-kerja yang dilakukan terhadap satria putih bernadikan 4G13P sahaja

antara kerja-kerja yang dilakukan hari ini ialah
1. pemasangan steering rack evo 3 kat satria
2. pemasangan disc brake set depan dari model 4G92
3. pemasangan servo brake double layer daripada evo 3
4. pemasangan lower arm kiri dan kanan
5. pemasangan K&N open pod air filter
6. pemasangan 1 skru knuckle untuk ikat tayar kerana yang asal dah loose

jack stand yang banyak berjasa, kali ni kena guna lagi sebab kerja-kerja penukaran steering rack dan lower memerlukan saya berada di bawah kereta. jangan sesekali masuk ke bawah kereta tanpa jack stand. bukan boleh percaya sangat jack 2 ton atau 3 ton dan sebagainya kerana semua itu menggunakan minyak hidraulik yang boleh membawa musibah bila-bila masa sahaja kerana malang tidak berbau. SAFETY FIRST. jack stand kat hardware pun dah boleh dapat dengan harga bawah rm100 sepasang, yang 2 ton pun dah memadai untuk kerja-kerja diy di rumah

ini gambar disc dan knukle asal satria 1.3, dah masuk dalam plastik untuk owner kereta bawa balik. masih berfungsi lagi tapi owner upgrade dengan set disc dan caliper mitsu 1.6 punya. ye lah... enjin boleh upgrade, sistem brek pun kena lah upgrade jugak, barulah sesuai dengan enjin besar yang digunakan. saya tabik pada owner kereta ni walau pun menggunakan enjin 1.3 tapi sistem brek tetap diutamakan kerana menurutnya brek kereta ini kurang mencengkam dan rasa masa tak best, so dia buat keputusan upgrade terus supaya bertambah mencengkam nanti

disc single layer 1.3 ditukar dengan disc dan caliper 4G92 yang nyata lebih besar dimmeternya tambahan pula ventilated yang membenarkan kemasukan udara antara tengah-tengah disc supaya lebih sejuk sedikit. disc 1.3 solid disc sahaja ataupun sekeping macam tu je

ini pula gambar minyak ATF untuk digunakan selepas penukaran steering rack. minyak gerarbox auto boleh digunakan untuk power steering. kalau kat kereta saya menggunakan minyak ATF proton dexron lll sahaja. sebelahnya ialah minyak brake dot 3 warna merah, semua ni owner dah siap bawa. saya hanya memasang peralatan yang dibawanya

sorang lagi member datang bawa caliper evo, sesiapa nak boleh contact saya, dia nak jual sekali disc dan knuckle. iklan sekejap ye

caliper evo3 untuk dijual, plug & play sahaja pada knuckle proton 1.3 hingga 1.8. kalau nak pakai rim pcd asal iaitu pcd 100 boleh bawa disc ke machine shop kasi tebuk lubang pcd 100 dan boleh terus dipakai kat knucklekereta anda

ini ialah hose minyak brake satria 1.3 masih elok lagi dan boleh digunakan, simpan buat stok, mana tahu ada yang memerlukan nanti. kalau nak simpan jangan simpan tempat yang terdedah kerana di dalam saluran hose ini mudah berkarat, tambah-tambah lagi kalau terkena air

minyak ATF TOP 1 aka minyak power steering

bila dah buka crossmember untuk penukaran steering baru nampak satu mounting depan yang dah pecah. jadi terpaksa tukar mounting baru. di sebelahnya ialah bush steering rack yang dah kaput, tadi pakai bush yang kat steering rack evo, masih cantik lagi

steering rack satria 1.3 made in malaysia. masa owner datang tadi kelihatan minyak steering ni menitik dengan laju sekali kerana kebocoran seal kiri dan kanan, sebab tu lah kena tukar dengan yang lain. bukan tak boleh tukar repair kit tetapi rasanya tak berbaloi dan tak praktikal kerana kit itu biasanya tidak tahan lama, akan bocor balik. penyelesaianya baik tukar steering rack mitsu

servo brake satria 1.3 single layer. owner dah masuk servo double layer dari mitsu. digalakkan pengguna menukar servo ke double layer untuk memantapkan lagi sistem braking kereta anda. rasa dulu servo double layer ni baru tahu... nak cantik lagi boleh ambil servo brake nissan SR20 double layer, feeling dia lain sikit daripada servo double layer mitsubishi

lower arm asal satria 1.3, menurut pomen kedai tayar lower arm ni telah bengkok dan tak dapat buat allignment, betul ke tidak tak pasti, tengok dengan mata kasar tak nampak bengkok pun tapi ternyata ball joint dah kaput, getah bush dah keras dan ada yang koyak, sudah sampai masa untuk ditukar dengan yang lain

master pump brake satria dah ditukar dengan evo punya, dah tak pakai lagi, dalamnya dah berkarat rupanya, sebab tu braking jadi tak mantap

ini lah kerja-kerja yang dilakukan pada hari ini. start hampir pukul 10 pagi tadi dan selesai semua sekali sebelum asar. begitulah lambatnya kerja-kerja yang dilakukan kerana saya tidak mempunyai peralatan compressor dengan menggunakan spanar angin tu untuk buka nat macam kat kedai. semuanya main manual je...

sincerely
jefftacra

Wira Front Bumper Removal

kali ni saya nak tunjukkan bagaimana cara membuka bumper wira/satria/putra bahkan persona dan gen2 pun boleh diaplikasikan melalui kaedah ini. sebab konsepnya lebih kurang sama sahaja antara mana-mana kereta proton. kalau tak tau step dan caranya agak sukar juga nak tanggalkan bumper daripada kereta, mana tahu kan ada kerja-kerja yang hendak dibuat yang memerlukan bumper dibuka maka sedikit sebanyak entri ini dapat membantu anda cara yang betul untuk membuka bumper kereta proton

terlebih dahulu buka radiator grill bumper yang ada 6 klip kesemuanya. hati-hati juga keran klip ini bukan boleh main tarik je, ada cara yang perlu dilakukan untuk memudahkan mencabut grill ini. saya akan jelaskan caranya di bawab ini nanti

ini klip grill 2 sebelah kiri, 2 di tengah dan 2 di kanan

dengan menggunakan test pen jolokkan hujun klip dan tarik grill ke arah anda, buat satu persatu sehingga grill renggang daripada klip barulah tarik kesemua grill dengan memegangnya kiri dan kanan grill dan tarik serentak. pada masa ini klip akan tertinggal pada bracket panel kereta. cabut kip dengan cara memusingkannya sama ada ikut arah jam atau lawan arah jam sehingga terkeluar daripada panel dan pasangkan semula pada grill tadi. kalau patah atau hilang boleh beli baru klip ini dengan harga rm1.00/unit di kedai spare part

seerusnya beralih pula pada bahagian hujung bumper kereta iaitu dengan membuka nat pada bahagian kiri dan kanan bumper yang bersambung dengan fender. selak sedikit 'daun pisang' atau cover plastik bawah fender untuk memudahkan kerja ini. gunakan screw driver phillips

ini rupa skru hujung bumper tersebut. guna screw driver mata phillips untuk membukanya

buka pula nat plastik hitam tepi bumper bahagian bawah dekat dengan lips bumper. gunakan test pen atau screw driver yang bersesuaian, boleh umpil atau pusing nat tengah-tengah klip ini

seterusnya anda perlu menggunakan tool seperti di atas kerana untuk membuka nat di bawah bumper memerlukan peralatan yang panjang. nat jauh ke dalam bumper. gunakan socket box 12mm

bawah bumper ada dua lubang untuk dimasukkan tool tadi bagi membuka nat bracket bumper bersaiz 12mm. dua lubang tadi berhampiran antara satu sama lain iaitu ke depan dan ke belakang sedikit. gambar atas ialah proses membuka nat sebelah kanan bumper

ini pula ialah sebelah kiri bumper. sama je kedudukan nat antara kiri dan kanan

batang paip tadi perlu untuk membuka nat bawah bumper yang dimasukkan pada hujung tool di atas untuk memudahkan kerja memusing tool nanti

nat bracket bumper di bahagian bawah, ada empat kesemuanya iaitu masing-masing 2 di kiri dan kanan

tarik bumper ke arah depan, dah pun boleh buka bumper

perhatikan juga wire untuk foglamp, kena buka soket tu dulu baru dapat cabut bumper berkenaan


sincerely
jefftacra

Oil Seal Cam Angle Sensor / Distributor

kebanyakan kereta akan mengalami kebocoran minyak hitam pada bahagian cam angle sensor atau distributor. kebocoran ini disebabkan oil seal atau ada yang menyebut oil ring telah tidak dapat menahan pressure minyak dari enjin kerana bahan tersebut telah keras akibat kepanasan enjin kereta. kebocoran minyak pada bahagian ini boleh dilihat dengan adanya kesan minya pada bahagian bawah cam angle sensor. jadi tiba masanya untuk anda menukar oil seal ini yang boleh didapati di kedai spare part dengan harga rm2.00 sahaja, bawak sample untuk memudahkan urusan pembelian seal yang baru

ini cam angle sensor (CAS) atau distributor 4g9X. kebocoran telah dikenal pasti dengan lelehan minyak pada bahagian bawahnya. kalau nak confirmkan lagi cuci atau lap dulu bahagian berminyak sehingga bersih dan perhatikan sekiranya ada lelehan minyak baru pada bahagian berkenaan bermakna sahlah tempat tersebut bocor

kedudukan CAS pada kebanyakan enjin 4G ialah pada bahagian tepi kanan enjin

sebelum benda ni dapat dikeluarkan terlebih dahulu buka soket CAS dengan menanggalkan pin seperti tertera pada gambar di atas, baru soket dapat ditarik keluar, jangan main tarik macam tu je sebab kemungkinan soket akan pecah atau patah, maklumlah soket ini sentiasa panas akibat kepanasan enjin dan tidak mustahil boleh reput. so hati-hati membuka soket ini

terlebih dahulu tandakan kedudukan CAS bagi menyenangkan anda memasangnya nanti supaya tidak ada apa-apa perubahan pada setting benda ni. kalau tak tanda anda boleh gunakan timing light untuk melaras balik kedudukan ignition timing. senang cerita marking je seperti di atas dan masa pasang balik nanti ikut marking yang telah dibuat tadi

buka skru 12mm kiri dan kanan CAS dan tarik keluar. kalau tak dapat tarik pusing-pusingkan dulu kiri dan kanan sambil menarik ke arah kita, pasti dapat keluar dengan mudah. sebaik sahaja dikeluarkan akan ada minyak hitam yang turut keluar daripada head enjin ini, jangan risau, keluar tak banyak pun

pastikan masa memasang nanti kedudukan kepala CAS selari dengan kedudukan marking camshaft supaya dapat masuk dengan mudah. perhatikan oil seal pada CAS

cam angle sensor mivec

inilah kedudukan marking camshaft yang sepatutnya selari dengan kepala CAS nanti. perhatikan lekuk pada camshaft itu, kalau tak selari dengan cam angle sensor nanti alamatnya sampai petang pun tak akan dapat masuk dengan sempurna

oil seal baru dan lama

yang baru kelihatan bulat dan lembut sementara yang lama dah leper dan keras

oil seal lama, kalau dipegang memang rasa keras dan kadang-kadang ada oil seal ni yang putus sebab kepanasan enjin, sebab tulah minyak boleh keluar melalui bahagian ini

setelah dibersihkan untuk dipasang semula

masa memasang pastikan kepala distributor selari dengan marking cam dan juga mestilah sama dengan marking yang anda buat tadi

dah siap... start enjin dan biarkan running seketika

sincerely
jefftacra