Saturday, 15 January 2011

Throttle Body Cleaning

hari ni berlangsung lagi projek diy terhadap sebuah kereta iaitu mencuci throttle body (TB) wira 4G91. idling tak berapa stabil kemungkinan kekotoran TB boleh jugak menjadi penyebab masalah ini berlaku, untuk mencucinya TB kena dikeluarkan dari intake manifold supaya proses pembersihan nanti dapat dilakukan dengan lebih berkesan. anda juga boleh memcuci TB in tanpa membukanya daripada intake manifold iaitu dengan hanya meyembur carb cleaner pada bahagian dalam TB dan lap sehingga bersih. cara ini kurang berkesan jika dibandingkan dengan cara yang akan saya lakukan ini


unplug soket throttle position sensor (TPS) dengan membuka klip dari arah belakang soket. umpil klip soket dengan menggunakan test pen atau apa-apa peralatan yang sesuai


buka hose coolant ke TB iaitu terdapat du hose untuk in dan out coolant ke TB. buka klip terlebih dahulu dan perlahan-lahan tarik hose sehingga tercabut keseluruhannya. pada masa ini sedikit coolant atau air radiator akan keluar, jangan risau, bukannya keluar banyak pun. kita perlu menambah air atau coolant pada radiator apabila proses ini telah siap sepenuhnya nanti


unplug soket stepper motor dan vacuum hose pada throttle body dan buka nat 12mm untuk mengeluarkan TB. ada 4 biji nat 12mm pada setiap penjuru TB


TB 4G91 yang telah dikeluarkan, nampak sama sahaja antara TB mitsu DOHC yang lain cuma beza pada keluasan bukaan TB sahaja. contohnya kalau enjin MIVEC bukaan throttle body bersaiz 60mm dan kalau 4G91 tak sampai pun 60mm


dalaman intake manifold yang kehitaman akibat kekotoran, boleh cuci setakat yang dapat dicapai sahaja. kalau nak cuci keseluruhan dalam intake ini perlulah dikeluarkan intake ini daripada enjin kereta


buang gasket lama, buka stepper motor serta buka TPS (throttle position sensor). harus diingatkan TPS ini jangan terkena bahan pencuci atau jangan terkena air kerana boleh menyebabkan kerosakan kekal kepada TPS


saya menggunakan preston brake cleaner untuk mencuci TB, sepatutnya gunakan carburetor cleaner, tapi kedua-dua chemical ni lebih kurang sama sahaja, tak jadi masalah kalau nak guna bahan ini untuk mencuci throttel body atau carburetor kereta


spray chemical direct ke TB  dan biarkan seketika barulah proses cucian boleh dilakukan. tujuannya supaya segala kotoran akan mudah terlarut dengan bahan pencuci dan seterusnya mudah tanggal aoabila dibersihkan nanti 


kehitaman dengan kotoran pada bahagian dalaman TB


boleh juga menggunakan berus gigi untu memberus bahagian dalam TB


stepper motor yang telah siap dicuci


dah bersih dari asal tadi


gasket kena tukar yang lain, kat spare part ada jual gasket yang telah siap, bayar duit terus dapat gasket throttel body yang diinginkan, bagitau je untuk kereta apa. gambar atas ialah gasket buatan sendiri, potong mengikut ukuran yang dikehendaki mengikut acuan yang telah dilakar pada kertas gasket


padankan gasket dengan TB dan jangan bulatan gasket tu lebih besar daripada bukaan throttel body kerana boleh mengakibatkan idling dan rpm kereta naik turun nanti akibat kebocoran angin pada bahagian tersebut. salah satu tanda kebocoran angin pada throttle body ialah rpm agak tinggi daripada normal walaupun kita dah rendahkan BISS screw paling rapat


pasang balik kat intake manifold, sambungkan soket stepper motor, soket TPS, vacuum hose serta throttle cable. bila dah siap start engine dan pada masa ini idling kereta akan tinggi daripada biasa. tunggu sehingga enjin mencapai suhu sepatutnya dan laraskan BISS skru kat throttle untuk menetapkan idling yang dikehendaki

sekian, terima kasih
jumpa lagi

134 comments:

TurboBee said...

Cun!

Kita cuci TB ari tu siap rendam dlm petrol, tinggal dkm 2 3 hari pastu baru cuci dgn berus periuk tu... Berkilat2....

Tapi applicable kalo masa panjang dan tak tergesa2 nak pakai keter... ;)

Tak pon kalo ada bajet lebih bleh beli TB spare... kotor yg tgh pakai tu, just swap dgn yg standby... Yg kotor kasi serbis...

Al-Mamak Kutty said...

pergh.. gasket buatan sendri..

1st time sy nengok.. hebat!

jeff_tacra said...

jai> siap rendam dalam petrol lagi tu. al mamak> saya buat tu guna kertas gasket jugak, cuma potong ikut ukuran TB

Anonymous said...

keta saya idling masa on aircond kadang2 tetiba je drop mcm nk mati je enjin...nk kena cuci trottle body jugak atau ade masalah lain?harap dpt membantu...enjin 4g15 tahun 2000...

Anonymous said...

Bang Jeff kete saye kadang2 lampu injection hidup pas tu idling jadi drop..ade kah kemungkinan tb kotor..kete 4g15 auto thn 2002..

jeff_tacra said...

idling drop masa on ekon kebiasaannya isc servo pada bahagian bawah TB dah rosak, try tukar kit isc tu ada jual kat spare part. lampu check enjin hidup bermakna ada sensor yang bermasalah, kena check dengan komputer untuk mengetahui apa problemnya

Anonymous said...

salam..bang jeff..apakah sebab bila saya masuk gear R atau D kete saya bergegar..bile saya cek isc mcm ade bende cair...idling pn drop bile buka ekon...adakah ia throtle body,isc ataupun gearbox??..harap dapat membantu...
wira 1.5 injection auto

Anonymous said...

isc kit tu agak2 brape harga dia?

Anonymous said...

ada yg rm60,70, 80 pn ada....

Anonymous said...

salam... abang jeff. bila sya adjust tps kepada 0.50v idling keta saya turun naik turun macam x stabil apabila sya tekan pedal dan hold rpm at 1.5k.. bila saya adjust 0.65v idling keta ok bila sya hold pedal 1.5k rpm. adkah sya punya tps rosak. engin 4g91 stock.

Anonymous said...

kt intake manifold cmne nk cuci?? spray je ke?? kotoran kluar ikut mne?

jeff_tacra said...

untuk intake kalau nak cuci kena buka intake manifold, spray dan cuci kat luar

Anonymous said...

salam..
keta sya karburetor..
klu pagi stat angin rendah apsal eh..
pastu pagi2 angin naik turun naik...
bleh tolong tak...
sapa2 bleh tolong...

Anonymous said...

salam.. nak tanya.. dekat TB ada satu muncung pada bahagian atas TB tu. Ada yg 1,2 dan 3.pada TB saya ada satu shj dan tidak di sambungkan kemana2. saya perasan kebanyakan TB lain ada hose yg disambungkan pada muncung tersebut. apa kegunaannya dan kemana hos tersebut disambungkan. ada efect pada performance x kalu sambung dengan x sambung.

jeff_tacra said...

kena sambung hose ke canister. hose dari tank minyak pergi ke canister dan dari sinilah sambung ke TB untuk melepaskan wap dan gas petrol dengan cara yang betul dan selamat

Anonymous said...

nak cari mana canister? kedai spare part atau potong? ada kena sambung wayar apa2 tak?
kalu x sambung enjin ada efek x?

jeff_tacra said...

purge canister tu biasanya dah ada pada kereta. cuba tengok bahagian bawah servo pump brake, kemungkinan hose tak sambung kat situ je

Anonymous said...

dah tgk..confirm x der la..
kosong jer..
nak pasang balik bleh?
ape benda yg saya kena cari.

jeff_tacra said...

boleh cari kat kedai halfcut, benda ni rasanya murah je... dapatkan canister dan hose sekali

Anonymous said...

ok .. saya cuba cari..

Vampy said...

hi..memang bagus la bro jeff buat tutorial cmni. sbb saye ni x reti nk buat sniri and slalu anta kedai je. pasni bole la buat sniri..
cume nk tanye, kete saye gune enjin 4G91. slalu kalau nk start enjin je msti idling problem. kene tggu & start byk kali sbb slalu mati. dalam 2-3 minit pastu baru ok.. bro jeff rase tu mmg problem throttle body jugak?

thanks. :)

syah said...

salam bro jeff.. saya pakai tb mivec... bila kekadang bawak keta.. timing akan lekat dekat 2000 pastu akan turun pelan2... adakah suis dekat muncung tb tu rosak atau tps atau stepper motor...

Anonymous said...

Salam..kalu nak servis TB wira SE 2007 sama ke?

Anonymous said...

salam..abang..mcamne nak ilangkan check engine kat dashboard mitsu..?sb kalo cuci TB slalu g2 kuar..ari2 tukar masterpump pun jadi g2..knape ya?mohon terang..tq

jeff_tacra said...

servis throttel body sama je

jeff_tacra said...

kalau check engine hidup bermakna ada sensor yang bermasalah. kena guna MUT berkomputer baru dapat tahu sensor mana yang problem

Anonymous said...

Salam..nak tanye nih..kalo kite naek bukit..pastu meter minyk turun..pdhal baru je isi minyak...lepas tu masa turun bukit,kite brek la..and then meter naik semula..ape rosaknya bang?

jeff_tacra said...

cek float minyak dalam tank, kemungkinan float bermasalah

Anonymous said...

brape RM kalo nak cek tu and tukar ape2 yg patut?

Anonymous said...

abg jeff sy nak tanye...sy pakai kancil 660 turbo...mase pakai engin ni mule2 dulu start pagi2 ok je rpm trus naik ke 2k lps tu dh panas br idle 1k lebih...masalah skang ni bile start pagi2 rpm nak naik tu slow jer ke rpm 2k sapai bergegar kete lps dh panas tu idle rpm mcm biase 1k lebih...ape masalah nye yer??

Anonymous said...

salam abg jef..berapa torque nak ikat skru head wira 1.5.

Anonymous said...

Fadzrin : slm bos...nk tanye, 4g15 bleh x klu pakai tb perdana @ evo?

Anonymous said...

bestt laa Abg jeff ni.. bagi info yang mmg profesional.. tahniah abg jeff

Anonymous said...

salam abg jeff..nak tanya sikit..knp bila idling timing mcm sentap sikit...kalau kereta biasa flow timing cantik jer..nie dia mcm minyak x ckup jer ...

Anonymous said...

ops lupa lak ..keta wira inj tahun 2000

zulifah said...

salam..saya bru pkai wira 1.5 auto n bru nk kenal2 sistem injection ni..saya nk tnye..kt bahagian mne nk adjust utk dptkn idling yg ngam ??? harap soalan saya ni dpt feedback yg tepat..TQ

Anonymous said...

salam abg jeff..saya pakai satria engin 4g92,kreta 2nd hand.nak tny kalau idling naik turun,pastu kalau tgh jalan tiba2 semput..adakah saya perlu overhaul? general ke top jer? pastu 'engine check' slalu timbul..mintak tolong yang pakar....

Anonymous said...

to zulifah..:
Cari dekat2 Body thorttle (salah eja ni)
Dekat part2 tu ada macam satu skru kecik bentuk cross.ejas kat situ je.:)

jeff_tacra said...

kalau throttle body wira 1.5 vdo tidak ada skru untuk adjust idling, TB mitsu je ada BISS skru ni

Anonymous said...

salam bang nak tanye la 92p sy idle lam 800rpm tp klu pasang lampu besar rpm turun mendadak ar bang. knape ye?

Anonymous said...

Salam abg jeff.sy pnah tkar clutch plate tp x thu ape brand..sy gna wira se..bl nk jalan gear 1 lpas clutch slow x tkan minyak enjin jd gegar kuat....masa clutch lama ok je....nk tkar clutch br ke..tq

jz said...

Assalamualaikum bang Jeff...nak tanya kalau semua bahagian dalam TB tu dah cuci dan dah siap pasang balik tapi masih jugak idling enjin tu tak betul bila enjin dah dihidupkan (testing semua),ape lagi masalah nya?Terima kasih..saya guna enjin 4g92 Mivec-MD.

Anonymous said...

salam . abang . saye punye kete wira aeroback 1995 uk specs auto , tapi dah tukar manual . problem skang ni lampu 'check engine' menyala skang and kadang2 je mati . bile menyala , bile tekan pedal minyak macam semput je , nak kena tekan banyak baru kereta pegi . dah tukar TB pn x jalan gak . TB dah la mahal nak mampuih ( RM800 ) . kalau sy hantar kete kat abang boleh ? dah macam2 kedai pegi dah cucuk komputer sume dah . yg saya rase problem kete sy ni sensor die . tapi xtau sensor pe .

Anonymous said...

kalo buat Throttle Body cleaning aja, harga standard kedai pomen berape?

Budak Kampung-kampung said...

as salam...nak wat kat keta myvi mcm mna nak buka smuanya utk servis TB ni?harap pertolongan abg jeff lh ni...

Anonymous said...

assalam abg jeff,
klo TB vr4 or evo leh ke pnp ke wira 4g15 ke kne mod?

jeff_tacra said...

TB dohc dengan TB sohc ada beza dan tidak boleh ditukar antara keduanya, lagipun soket wiring tak sama kerana TB dohc menggunakan sistem stepper motor manakala sohc kebanyakannya menggunakan gear untuk control idling dan aircond

Anonymous said...

kat mane nak beli kertas gasket tu bang? nk potong kene guna gunting potong metal ke

jeff_tacra said...

kedai spare part ada jual kertas gasket, guna gunting biasa je. boleh juga beli gasket throttle body yang sedia terjual di kedai spare part

Anonymous said...

tyjgtkj

Anonymous said...

salam . abang . saye punye kete wira aeroback 1.5i 1996 uk specs manual , problem skang ni lampu 'check engine' .Bila check engine naik...rpm akan naik,,,bila on air -cond ,,,kereta bergegar....tapi bila check engine padam...rpm kembali normal...pernah juga pergi check komputer dia cakap vacuum sensor rosak...pernah tukar vacuum sensor jenis mmc dari kedai potong...tapi lepas tukar check engine dah tak naik ...rpm normal...aircon normal....tapi....engine sebu....gear 1 dan gear 2 dia tak ada power untuk bergerak...then tukar balik vacuum sensor asal...kerata ada power...tapi problem check engine still ada...harap en jeff boleh komen keadaan kereta saya...

Anonymous said...

salam abg jeff, kete wira 1.5 vdo sy lampu check enjin menyala lah, tb dh cuci,kt intake manifold ader sensor pun dh cuci,fuel filter dh tukar, samer gak, idling kete drop, smpi kdg2 enjin mati,minta abg jeff bg tunjuk ajar....

Ery Dawi said...

salam abg jeff
sy dah cuci tb..berkilat bagai
tp masalah nye idling still x betol
patut kah sy tukar stapper motor / pasang ficd
harap dapat membantu
tq

Anonymous said...

salam bro. sy nk tnya
saya pakai proton waja 4g18. masalahnye skang, lepas sy servis tb sy. bila start engin timing jadi tinggi, bila on acon pn same... bole tolong tak jelaskn kenapa?????

Zack said...

Salam bro..
Kete sy 4G13, dulu klu on air-con timing tak stable.. pastu plak head crack, lepas repair dan start enjin jer timing plak xstable..on je air-con timing ok tp kena adjust temp cool sampai habis.. pomen kata TB.. mintak pandangan bro antara servis TB atau tune ecu balik.. ??

jeff_tacra said...

Try tuning berkomputer dulu, takmjadi jugak check TB

Mohd Syahid bin Abdullah said...

assalam abg jeff...boleh dapatkan untuk saya diagram ULTRA SPEED MONITOR 4015...beli dah lama..tp xdak pomen yg boleh pasang sbb xtahu diagram...harap abg jeff boleh attach file ke
( mohdsyahid83@gmail.com )

Anonymous said...

salam abg Jeff, bagaimana nak cuci TB wira VDO? sama mcm atas tu jugok ker? sb xde tuning kat TB tu. nk bukak cuci takut timing lari.

E @ NO... said...

A"kum bang Jeff,
Man dari Labuan..nak tnyer sikit..Keta saya ada masalah rpm rendah dan bila on air con injin blh mati..time d trafik light pun blh mati bila tekan klac. Masalah ni blaku selepas 3 minggu keta saya berada d w/shop dlm keadaan bateri yg buka dan ecu d buka. bila smua dah ok begini la pula jdnya..dah bawa p EON smlm nak buat tuning balik. Sekali pomen EON tu ckp mmg btul tuning keta saya dah lari. TP dia hairan kenapa pula dia buat tuning balik tp tak dpt2..adakah d masalah itu d sbbkn kerosakan ecu or TB? ecu SVDO wira se 1.5 .

Anonymous said...

E @ NO : biasanya kene timing blk je, dan kalu nk senang pasang je FICD toyota.boleh ejust. FICD tu boleh DIY. search kat blog ni ada.

Cikgu BMX said...

Saya guna lancer cedia cs3 convert manual guna brg waja. Tukar standalone ecu. Problem yg dtg skrg selepas odometer 110k, idling keter mcm nk mati. Dulu penah sekali kena, aircon tgh on, mcm nk termati enjin lak even dh pasang ficd. Apa yg saya buat masa tu, saya naikkan idling jd 1150 rpm. Ok sekejap. Tp tu citer 8 bulan lepas. Semalam, buat hal lak, jadi lg sekali, enjin tetiba mati masa beli sokkabor tepi jalan. Risau lak. Takkan idling kena set jadi 1300, mcm x logik je. Adakah ni punca nya dr throttle body yg kotor? Perlu diservis, dicuci seperti di atas?

jeff_tacra said...

Boleh cuba service throttle body dan cek jgak stepper motor

Anonymous said...

Salam ..

saya menggunakan wira aeroback tahun 2002 (injection) ..masalah ketara check engine light menyala..

saya dah tukar throttle body 2x..tapi masih tak dapat mengatasi masalah lampu enjin menyala ni..

apa lagi yang patut saya lakukan kerana setiap kali pegi pomen berkomputer dia kata sensor TB yang rosak..takkan setiap kali nak kena tukar TB?

Anonymous said...

Slm Abg Jeff...saya guna enjin 4g93 NA...masalahnya sekarang bila saya on aircond rpm jadi x stabil iaitu turun naik..bila matikan aircond jalan jadi tersekat2....tb saya dah servis dan buat tioning...masalahnya tetap x selesai so minta bantuan abg jeff...pls

Anonymous said...

salam abg jeff...nak tanye la hos yang kt atas throttle body tu hos ape erk...boleh x kalau bukak...mintak pendapat cikit yea...

jeffery lanau said...

slm abg jeff. sy nk tanya neh. keta wira sy ada mslh slalu kluar signal light btanda check engine tu ms mecut atau smsa motong keta lain. apa mslh nya ya. boleh tlong bgitahu.

jeff_tacra said...

kena hantar diagnose guna komputer baru dapat tahu masalah apa, tak boleh main teka-teka je

jeffery lanau said...

terima kasih abg. nnti sy akan hantar ke proton servis.

Anonymous said...

Kalu tb kotor ada sbb tak pedal minyak bergetar bila drive? Persona elegance auto.speed dlm 90 ke 110 start getar.atas pada tu normal.tq

jeff_tacra said...

Tb kotor tak menyebabkan pedal minyak bergetar, mungkin ada masalah lain yang berlaku

Wira tegar said...

Bang jeff,kereta wira saya fuel injection 1.5 dah tukar spark plug dan cable original yang baru..masalahnyakereta masih jerking dan lama kelamaan akan mati enjin di tengah jalan dan keluar signel check engine..apa masalahnya?coil distributor ka.?ada tutorial tukar coil distributor?jenis vdo

Anonymous said...

salam en jeff...
en jeff pomen ker.... dekat area maner yer... kalo dekat boleh juger hantar waja auto 2002 sy ke tempat en jeff.... problem aircond on rpm jatuh dan sanmpai mati enjin... aircond off ok sketla... dah pergi SC Proton diorg kata TB kene tukar.... rm1400 diorg mintak.... kalo boleh servis jer kire ok sgt tu... harap dpt membantu...

Pitt Sensei... said...

salam bang...
saya ade sikit problem ni... kalo yg ade kt sini leh bantu pn di alu2 kan... saya pakai satria 1.6 thn 1996... kete lama dah... baru ni baru angkat enjin n ade wat piping baru... baru ni pakai dalam seminggu camtu lampu CHECK ENGINE tiba2 nyala... langgar bumper or kalo bawak laju sikit die menyala... minta tlg sape2 yang leh bg idea camne nk solve problem ni... tqvm

fadliwira said...

baru² ni kereta saya selalu gak nyala check engine, nk² time ujan, cari punya cari rupemyer sensor meter kt cable meter tu tercabut...

Kamal Mohd said...

Salam bang jef, kete sy mslah time nk hidupkn kete mase enjin sejuk. Agak sush nk hidup. Kene main² pedal myk. Tp klu enjin dh pns ok xde mslah,enjin senang hidup..sy hantar bgkel pomen kate steper motor prob. Sy pn prasan ble nk hidupkn enjin mase sjuk xde bunyi kreek( bunyinye slow je) dkt trotle body.sblm ni ade.. Adakah memg btl steper motor y rosak? Kalau steper mtor rosak blh repair balik ke? Sbb tanye spare part semua jual 1set dgn trotle body dan kos pn agk mahal..

Usop Grimm said...

salam abg jeff..sya bru aje lps servis throttle body..mslahnye lps servis enjin mula2 start jd slow..pastu klau da pnas bru rpm naek 1k..dmana slap sya??mtk pnjelasan..

jeff_tacra said...

throttle body kereta apa usop grimm, biasanya kalau cold start rpm drop masalah stepper motor atau disebut jugak sebaga auto choke

Usop Grimm said...

kancil L2..

Anonymous said...

salam.saya ada pakai wira 1.5gli tahun 2002,masalah saya bila saya tukar gear rendah semasa masuk smpang atau masa nak buat U enjin mati tetiba,tapi sekali start engin terus hidup.dan kadang2 bila saya bawa laju lebih dari 110km/j naik lampu enjin apa masalah nya tuan?

jeff_tacra said...

ada sensor tertentu yang bermasalah, kena cek menggunakan komputer untuk mengetahui masalah sebenar

Iftitah Ihsan said...

abg jeff saya punye engin 4g91, masalah nye RPM turun naek x kira masa.apa masalah nye ye??ade ke sebab TB or lain ye...

Yusry said...

Salam abg jeff, nk tanye, sy punye iswara baru convert injection, tp timing turun naik masa temp optimum, sy punye timing xbleh adjust kt TB skru, adakah masalah TB atau wiring kacuk?wiring enjin pakai injection, tp dlm kacuk je,

jeff_tacra said...

kebiasaannya kalau idling turun naik masalahnya berpunca dari throttle body, bagi dohc masalah stepper motor pada TB dan kalau sohc selalunya masalah isc pada TB

Yusry said...

Ooo, esk try test tukar TB, skru ejas timing pun da loose,, apa pun, thx bang bg info,,

Yusry said...

Salam bang jeff,, ade lg 1 soalan yg sy musykil,, skru ejas timing tue bleh tukar x?

jeff_tacra said...

BISS skru pada throttle body mitsu memang boleh tukar

Abg Rose- IFL Retail Trading Sdn said...

Salam abg jeff, saya baru lepas buat top overhaul. Biasa lepas buat top kena buat computer tuning ker? Sebab skrg kalau nak masuk gear 1 bergegar. Kalau adjust kat tb boley menyelesaikan masaalah atau kena tuning computer jugak?

jeff_tacra said...

kebiasaannya lepas buat top overhaul lebih baik tuning berkomputer semula

Arctox said...

Salam abg jeff, saya baru jer tuning kereta and kereta dah mati2 tapi masaalah nya bila masuk gear 1 @ reverse engine macam bergegar agak agak nya apa yg perlu dilihat lagi, sebab clutch plate baru tukar sekali masa buat top overhaul dlm 2 minggu and tuning conputer pun dh buat? Minta pandangan dan pendapat abg tq.

Jiken Bill said...

Bro, enjin aku L9 turbo
Bila start enjin pagi2, RPM akan naik terus ke 2.3k, pastu akan turun (drop ke 500rpm), naik turun, naik sampai la enjin panas baru idle stabil.. apa masalah tu bro? lg satu, kt mana skru nk ejas idle speed kt TB L9.. TQ bro

DeathScy said...

Mr jeff, saya ada soalan tentang itu throttle body. Di atas throttle body itu, ia ada label 3 lubang and atas ada "E, P, A" itu 3 mode buat apa? Saya milik 4g92 1.6 wira AE. minta Mr jeff bagi penjelasan. =)

cort cobine said...

bro,position sensor tu,kalau kita buka dan pasang semula ada masalah x dgn TB kita?

musafir faqir said...
This comment has been removed by the author.
musafir faqir said...

nk tya skit...sya guna kreta wira vdo....kereta sya selalu nyala lampu check enjin bla sya tarik pick up n kereta sya selalu mati ble tekan brek semasa memandu...sye dh servis throttle body n cek guna komputer tp masalah tetap sama

sabri samsungnote said...

saudara, wira saya (1.6xli) dah pasang ficd, tapi kebelakangan ini, bila dah mula panas, rpm dia tinggi rendah tinggi rendah, kenapa ya?

nuraniku said...

salam...
klau enjin campro cps camna nak buat

Nizam Muhammad said...

Salam abg jef, wira 1.5vdo rpm drop kalu gear D,R,L or 2. tp bila gear N or P rpm ok. tb (vdo) dah cuci,plug,cable,coil,fuel filter,air filter,engine mounting dah tukar.tuning blum buat lg. Ape prob?

mfh said...

salam. sya guna kembara & baru lpas tukar engine 1.5. cuma baru2 ni, bila berhenti kereta, engin mati. dah bawak kedai utk utk adjust timing dkat throttel body, tapi tak function. apa sila nye ye.
bolehkah throttel body rosak
tq

bingung said...

Bos nak tanya laa.. kete sy satria 1.6 sohc.. lampu check enjin menyala da semput2.. kdg2 lmpu tu padam sendiri.. sy da tkar disteibutor baru cable baru plug baru n tb baru.. tp masih semput.. sy cek fuel pump pressure kuat.. ap maslah lain ye

matt redza said...

Salam abg jeff, sy baru cuci tb wira se 1.5 auto sy.. masalah skarang idiling jd tinggi.. minyak jd kuat lak. Mcm mana nk selesai kn masalah ni ek bang.. tolong....

dusuntua said...

klu time idling semput, try cuci EGR valve. cek kat tenet yg mana satu.

dusuntua said...

FICD tak menyelesaikan masalah timing keta turun naik bahkan boleh effect brake system dan makan minyak lagi banyak. try cuci EGR valve sb biasanya sumbat. baca skit ttg EGR valve kat tenet akan faham peri penting fungsinya pada enjin.

dusuntua said...

E = EGR
P = Purge
A = airpass (klu tak silap) lupa huhu..

mende ni ada kaitan dengan sistem pernafasan timing enjin.

dusuntua said...

try cuci EGR valve sb biasanya sumbat. baca skit ttg EGR valve kat tenet akan faham peri penting fungsinya pada enjin.

dusuntua said...

O2 sensor ada usik ka? tu salah satu sensor yg boleh jd penyebab

dusuntua said...

mungkin dari O2 sensor

dusuntua said...

P.E.A. ada kaitan dengan sistem pernafasan enjin tu.

dusuntua said...

ISC dah tukar ke? cuci skali EGR valve.

jacks sparrow jacks said...

Salam bos..saya pakai engine gsr 4g93t. Baru2 ni kete saya ada mslh bila mula2 start lampu engine check menyala,idling tak stabil dn engine menjadi berat. Masalah ini bukan sentiasa berlaku tapi kadang2. Adakah ini berpunca drpd air flow sensor yg nk rosak?

Juezy said...

Sy nk tumpang btnya..sy pkai keta proton persona elegant..baru2 nie keta sy kalo gear dlm keadaan D pastu slow down utk kuar simpang or nk benti traffic light keta akn sentap @ mlonjak skejap..RPM pn nek sket..g bengkel dia ckp tuko minyak gear..tp still jadi jugak..kdg2 jd time gear R..masalah apa tue eh? Harap dpt mbantu sy..al-maklum la org pompuan xtau sgt psl keta..huhu..tq

Shaun Lee said...
This comment has been removed by the author.
Rumansang Mingugon said...

Hallo abang jeff.. saya nak tanya. Kereta saya jenis perodua kembara enjin dvvt. Sebelum top overhaul dibuat, enjin steady jak, bila da di overhaul, RPM sentiasa tinggi.. beberapa bulan kemudian, RPM naik turun dan bila di pandu, enjin pandai padam. Adakah masalah tersebut berpunca daripada Throttle Body atau ada mssalah lain?

Harimau Selatan said...

Aslkm...abg jeff, kereta wira saya 1.5auto thn 2000...masalahnye saya tengah mandu tiba2 enjin jadi semakin pelahan dan mati, bila saya start dia hidup tapi enjin jadi gegar agak kuat bila masuk gear nak jalan dia mati...tolong bagitau abg jeff apa lah masalah......

khairudin abu bakar said...

mira l2 injektor tak tembak minyak ,api coil kat distributer ada ,,,,apa sebabnya

khairudin abu bakar said...

saya baru pasang engine ni ,,,wiring engine sahaja ada ..boleh bagi tau tak wire apa yang pakai kat soket wiring engine ni....saya dah sambung wire hitam kuning dan putih ke + dan putih besar ke coil,,,ada apa lagi wire yang saya tertinggal

Pegasus 77 said...

bos engine 4g92 mivec, klu start awal pg engine gegar mcm nak mati.. bla engine da panas bru ok. dan bila pasang aircon kdg2 engine ble mati... pd pndpt bos apa nak cek?

Sky Inter Spectrum said...

Asalammualaikum tuan Jeff.Saya baru convert mmc injection kat enjin. Sekarang Ada masalah. Pening kepala. Nak minta tolong Tuan Jeff tengok kan. Upah pun tak apa. Dah buntu saya.

Adam Ahmad said...

Abg jeff.. myvi sy ade masalah bila waktu pagi start enjin gegar amik masa 5 min br senyap.. bila maintain 1.5k rpm enjin gegar pastu bila lps pedal tetiba rpm drop mcm enjin nk mati lps tu naik blk... bila sy try pusing sterring rpm naik enjin gegar terutama bila rpm stay kt 15k adakah sebab tb sy kotor.. mohon bantu.. kes ni da lama sgt da

Fadli Jaafar said...

Aslm.abg jef ambe pki perdana sei auto.mslh rpm drop dr 1.5k ke 1.1@1k bila psg aircon tp sgt ketara bila masuk gear kdg2 smpi mati enjin.dh 2 kali
scan komputer xdpt kesan jgk.adakah tpc prob.klu dh jln laju
ok.klu jln jem dkt trafficlight..mmg slalu mati.buntu sgt2.arap sgt bantu n tnjuk ajar dr sifu2.tq

mona tan said...

Rpm day o.k tapi bila pasang aircon lampung enjin meyelah kadang2 .pls help

Wann Ridzuan said...

Assalamualaikum brader jeff..saya owner waja 1.8..
Baru2 ni ada cuci throttle body...air filter tukar..
lepas semua ok..satart engine..rpm naik 1300 sampai 1500 masa idle speed...apa kmungkinan kerosakan ..tima kasih

jro yo said...

salam abg jef..
saya pkai wira se 1.5 auto.
masalah idling kadang2 sangkut2 mcm sumbat pun ada.
bila tekan pedal minyak kereta macam tiada kuasa dan seolah ada ruang kosong sementara engine nak power..
cadangan abg jef!

Mohd Aries Aries said...

as salam abg jeff tumpang lalu aeh ngn pembaca2 sume.....
saya gune EF1 serius berkesan cuci trotle body.. enjen senyap...altenatif clear carbon x yah nak tanggal2...terasa mcm baru lepas top overhal....ianya membersihkan dr trotle body masuk ke vavl dan piston...dsbabkan saya puas hati ngn produk ni saya lak skang jd pengedar hohoho...spe nak cube bleh la pm saya sentiasa di k.l kawasan taman titiwangsa....siap install jimat x yah g bengkel...011-11663707 tq

Rom Pak said...

ngam!!!

mr shaniza said...

Gune benda alah ape tu .....liquid decarbonizing oe

mr shaniza said...

Gune benda alah ape tu .....liquid decarbonizing oe

mr shaniza said...

Gune benda alah ape tu .....liquid decarbonizing oe

Daniel Dany said...

Assslam tuan..sy gunakn kete wira 1.5 auto fuel injection..sblm prjlnn jauh..sy tlh priksa kete..smua nye ok..mslh sy..d prtghn prjlnn..tb2 kete sy mati..rpm tros drop..temp naik..bile start smule..kete leh hdp..temp ok tp ade keluar 1 bunyi yg agk kuat sprt bnd brlaga..sy prnh alami bunyi cmni swkt water pump rosak..bile tukar water pump..bunyi hilng..skrg bunyi blk bile tekan mnyk..kete lak bile nk brhnti kt traffic light..sy trpks nutralkn gear & main mnyk shngga rpm 3..msok D br leh jln..itupn lembab sprt xde p.up..bile dh jln jauh skit..bru ok tp bunyi still ade..cme xleh brhnti or lpskn pedal mnyk..mohon bantu sy..trm ksh..

Anonymous said...

Salam abg jeff,sume sahabat dan pembaca.Minta laluan abg jeff. Saya mekanik repair kereta di sebuah workshop di Dengkil. Kalau nak minta pendapat atau repair boleh wasap saya. 0133659000 Seli . Terima kasih.

Anonymous said...

Assalam abg jeff
Nak tanya..
Tunjukkam cara tunning engine wira 1.5 secara manual..
Tanpa pakai multi2

Iqbal said...

Salam Abg Jeff,

Saya ada waja 1.6 auto (2004). Masalah rpm rendah (<500) masa start untuk beberapa saat, kemudian naik ke 900-1000 sekali gegar enjin sbln stabil. Bila on aircond rpm drop smpi nk mati enjin. Ada ketika mati bila bergerak perlahan. Perhati lagi satu radiator fan start dlm selang masa yang singkat. Tiap kali fan nk start enjin mcm terhenti2. Boleh dapat pendapat apa masalah dan cara atasi. Sayang waja nie.

lusi lusi said...

salam bang jef... kete satria 4g91 semput2,,, adakah kene cuci tb jg?

Bohari Haj said...

Salam tuan! Kereta saya wira 1.5 injection masaalah nya bila nk mula pickup atau guna gear 3 rasa gegar bila dah laju ok.. saya dah tukar plug, dah tukar koil api dengan cable plug sekali tetap sama.. pergi cuci tb saya tengok pomen tu buka cuci guna brus gigi lagi.. tapi x tukar pun repair kit.. lepas dia pasang dan cucuk alat setting dia kata bahagian plug no 1 ada masaalah mungkin valve.. saya tanya kos? Mak oooi! Dekat2 seribu kena top ovohol.. saya pergi pomen lain dpt la murah sikit.. lepas buat top ovohol.. tetap sama pomen tu dsh pening.. toloong tuan! Apa masaalah kereta saya ni? Saya cabut plug no 1 basah yg lain ok kering.. harap tuan dapat membantu..tq

Jeff Tacra said...

kena test dulu ada api atau tidak pada cable plug berkenaan