Saturday, 15 January 2011

Throttle Body Cleaning

hari ni berlangsung lagi projek diy terhadap sebuah kereta iaitu mencuci throttle body (TB) wira 4G91. idling tak berapa stabil kemungkinan kekotoran TB boleh jugak menjadi penyebab masalah ini berlaku, untuk mencucinya TB kena dikeluarkan dari intake manifold supaya proses pembersihan nanti dapat dilakukan dengan lebih berkesan. anda juga boleh memcuci TB in tanpa membukanya daripada intake manifold iaitu dengan hanya meyembur carb cleaner pada bahagian dalam TB dan lap sehingga bersih. cara ini kurang berkesan jika dibandingkan dengan cara yang akan saya lakukan ini


unplug soket throttle position sensor (TPS) dengan membuka klip dari arah belakang soket. umpil klip soket dengan menggunakan test pen atau apa-apa peralatan yang sesuai


buka hose coolant ke TB iaitu terdapat du hose untuk in dan out coolant ke TB. buka klip terlebih dahulu dan perlahan-lahan tarik hose sehingga tercabut keseluruhannya. pada masa ini sedikit coolant atau air radiator akan keluar, jangan risau, bukannya keluar banyak pun. kita perlu menambah air atau coolant pada radiator apabila proses ini telah siap sepenuhnya nanti


unplug soket stepper motor dan vacuum hose pada throttle body dan buka nat 12mm untuk mengeluarkan TB. ada 4 biji nat 12mm pada setiap penjuru TB


TB 4G91 yang telah dikeluarkan, nampak sama sahaja antara TB mitsu DOHC yang lain cuma beza pada keluasan bukaan TB sahaja. contohnya kalau enjin MIVEC bukaan throttle body bersaiz 60mm dan kalau 4G91 tak sampai pun 60mm


dalaman intake manifold yang kehitaman akibat kekotoran, boleh cuci setakat yang dapat dicapai sahaja. kalau nak cuci keseluruhan dalam intake ini perlulah dikeluarkan intake ini daripada enjin kereta


buang gasket lama, buka stepper motor serta buka TPS (throttle position sensor). harus diingatkan TPS ini jangan terkena bahan pencuci atau jangan terkena air kerana boleh menyebabkan kerosakan kekal kepada TPS


saya menggunakan preston brake cleaner untuk mencuci TB, sepatutnya gunakan carburetor cleaner, tapi kedua-dua chemical ni lebih kurang sama sahaja, tak jadi masalah kalau nak guna bahan ini untuk mencuci throttel body atau carburetor kereta


spray chemical direct ke TB  dan biarkan seketika barulah proses cucian boleh dilakukan. tujuannya supaya segala kotoran akan mudah terlarut dengan bahan pencuci dan seterusnya mudah tanggal aoabila dibersihkan nanti 


kehitaman dengan kotoran pada bahagian dalaman TB


boleh juga menggunakan berus gigi untu memberus bahagian dalam TB


stepper motor yang telah siap dicuci


dah bersih dari asal tadi


gasket kena tukar yang lain, kat spare part ada jual gasket yang telah siap, bayar duit terus dapat gasket throttel body yang diinginkan, bagitau je untuk kereta apa. gambar atas ialah gasket buatan sendiri, potong mengikut ukuran yang dikehendaki mengikut acuan yang telah dilakar pada kertas gasket


padankan gasket dengan TB dan jangan bulatan gasket tu lebih besar daripada bukaan throttel body kerana boleh mengakibatkan idling dan rpm kereta naik turun nanti akibat kebocoran angin pada bahagian tersebut. salah satu tanda kebocoran angin pada throttle body ialah rpm agak tinggi daripada normal walaupun kita dah rendahkan BISS screw paling rapat


pasang balik kat intake manifold, sambungkan soket stepper motor, soket TPS, vacuum hose serta throttle cable. bila dah siap start engine dan pada masa ini idling kereta akan tinggi daripada biasa. tunggu sehingga enjin mencapai suhu sepatutnya dan laraskan BISS skru kat throttle untuk menetapkan idling yang dikehendaki

sekian, terima kasih
jumpa lagi

124 comments:

  1. Cun!

    Kita cuci TB ari tu siap rendam dlm petrol, tinggal dkm 2 3 hari pastu baru cuci dgn berus periuk tu... Berkilat2....

    Tapi applicable kalo masa panjang dan tak tergesa2 nak pakai keter... ;)

    Tak pon kalo ada bajet lebih bleh beli TB spare... kotor yg tgh pakai tu, just swap dgn yg standby... Yg kotor kasi serbis...

    ReplyDelete
  2. pergh.. gasket buatan sendri..

    1st time sy nengok.. hebat!

    ReplyDelete
  3. jai> siap rendam dalam petrol lagi tu. al mamak> saya buat tu guna kertas gasket jugak, cuma potong ikut ukuran TB

    ReplyDelete
  4. keta saya idling masa on aircond kadang2 tetiba je drop mcm nk mati je enjin...nk kena cuci trottle body jugak atau ade masalah lain?harap dpt membantu...enjin 4g15 tahun 2000...

    ReplyDelete
  5. Bang Jeff kete saye kadang2 lampu injection hidup pas tu idling jadi drop..ade kah kemungkinan tb kotor..kete 4g15 auto thn 2002..

    ReplyDelete
  6. idling drop masa on ekon kebiasaannya isc servo pada bahagian bawah TB dah rosak, try tukar kit isc tu ada jual kat spare part. lampu check enjin hidup bermakna ada sensor yang bermasalah, kena check dengan komputer untuk mengetahui apa problemnya

    ReplyDelete
  7. salam..bang jeff..apakah sebab bila saya masuk gear R atau D kete saya bergegar..bile saya cek isc mcm ade bende cair...idling pn drop bile buka ekon...adakah ia throtle body,isc ataupun gearbox??..harap dapat membantu...
    wira 1.5 injection auto

    ReplyDelete
  8. isc kit tu agak2 brape harga dia?

    ReplyDelete
  9. ada yg rm60,70, 80 pn ada....

    ReplyDelete
  10. salam... abang jeff. bila sya adjust tps kepada 0.50v idling keta saya turun naik turun macam x stabil apabila sya tekan pedal dan hold rpm at 1.5k.. bila saya adjust 0.65v idling keta ok bila sya hold pedal 1.5k rpm. adkah sya punya tps rosak. engin 4g91 stock.

    ReplyDelete
  11. kt intake manifold cmne nk cuci?? spray je ke?? kotoran kluar ikut mne?

    ReplyDelete
  12. untuk intake kalau nak cuci kena buka intake manifold, spray dan cuci kat luar

    ReplyDelete
  13. salam..
    keta sya karburetor..
    klu pagi stat angin rendah apsal eh..
    pastu pagi2 angin naik turun naik...
    bleh tolong tak...
    sapa2 bleh tolong...

    ReplyDelete
  14. salam.. nak tanya.. dekat TB ada satu muncung pada bahagian atas TB tu. Ada yg 1,2 dan 3.pada TB saya ada satu shj dan tidak di sambungkan kemana2. saya perasan kebanyakan TB lain ada hose yg disambungkan pada muncung tersebut. apa kegunaannya dan kemana hos tersebut disambungkan. ada efect pada performance x kalu sambung dengan x sambung.

    ReplyDelete
  15. kena sambung hose ke canister. hose dari tank minyak pergi ke canister dan dari sinilah sambung ke TB untuk melepaskan wap dan gas petrol dengan cara yang betul dan selamat

    ReplyDelete
  16. nak cari mana canister? kedai spare part atau potong? ada kena sambung wayar apa2 tak?
    kalu x sambung enjin ada efek x?

    ReplyDelete
  17. purge canister tu biasanya dah ada pada kereta. cuba tengok bahagian bawah servo pump brake, kemungkinan hose tak sambung kat situ je

    ReplyDelete
  18. dah tgk..confirm x der la..
    kosong jer..
    nak pasang balik bleh?
    ape benda yg saya kena cari.

    ReplyDelete
  19. boleh cari kat kedai halfcut, benda ni rasanya murah je... dapatkan canister dan hose sekali

    ReplyDelete
  20. hi..memang bagus la bro jeff buat tutorial cmni. sbb saye ni x reti nk buat sniri and slalu anta kedai je. pasni bole la buat sniri..
    cume nk tanye, kete saye gune enjin 4G91. slalu kalau nk start enjin je msti idling problem. kene tggu & start byk kali sbb slalu mati. dalam 2-3 minit pastu baru ok.. bro jeff rase tu mmg problem throttle body jugak?

    thanks. :)

    ReplyDelete
  21. salam bro jeff.. saya pakai tb mivec... bila kekadang bawak keta.. timing akan lekat dekat 2000 pastu akan turun pelan2... adakah suis dekat muncung tb tu rosak atau tps atau stepper motor...

    ReplyDelete
  22. Salam..kalu nak servis TB wira SE 2007 sama ke?

    ReplyDelete
  23. salam..abang..mcamne nak ilangkan check engine kat dashboard mitsu..?sb kalo cuci TB slalu g2 kuar..ari2 tukar masterpump pun jadi g2..knape ya?mohon terang..tq

    ReplyDelete
  24. kalau check engine hidup bermakna ada sensor yang bermasalah. kena guna MUT berkomputer baru dapat tahu sensor mana yang problem

    ReplyDelete
  25. Salam..nak tanye nih..kalo kite naek bukit..pastu meter minyk turun..pdhal baru je isi minyak...lepas tu masa turun bukit,kite brek la..and then meter naik semula..ape rosaknya bang?

    ReplyDelete
  26. cek float minyak dalam tank, kemungkinan float bermasalah

    ReplyDelete
  27. brape RM kalo nak cek tu and tukar ape2 yg patut?

    ReplyDelete
  28. abg jeff sy nak tanye...sy pakai kancil 660 turbo...mase pakai engin ni mule2 dulu start pagi2 ok je rpm trus naik ke 2k lps tu dh panas br idle 1k lebih...masalah skang ni bile start pagi2 rpm nak naik tu slow jer ke rpm 2k sapai bergegar kete lps dh panas tu idle rpm mcm biase 1k lebih...ape masalah nye yer??

    ReplyDelete
  29. salam abg jef..berapa torque nak ikat skru head wira 1.5.

    ReplyDelete
  30. Fadzrin : slm bos...nk tanye, 4g15 bleh x klu pakai tb perdana @ evo?

    ReplyDelete
  31. bestt laa Abg jeff ni.. bagi info yang mmg profesional.. tahniah abg jeff

    ReplyDelete
  32. salam abg jeff..nak tanya sikit..knp bila idling timing mcm sentap sikit...kalau kereta biasa flow timing cantik jer..nie dia mcm minyak x ckup jer ...

    ReplyDelete
  33. ops lupa lak ..keta wira inj tahun 2000

    ReplyDelete
  34. salam..saya bru pkai wira 1.5 auto n bru nk kenal2 sistem injection ni..saya nk tnye..kt bahagian mne nk adjust utk dptkn idling yg ngam ??? harap soalan saya ni dpt feedback yg tepat..TQ

    ReplyDelete
  35. salam abg jeff..saya pakai satria engin 4g92,kreta 2nd hand.nak tny kalau idling naik turun,pastu kalau tgh jalan tiba2 semput..adakah saya perlu overhaul? general ke top jer? pastu 'engine check' slalu timbul..mintak tolong yang pakar....

    ReplyDelete
  36. to zulifah..:
    Cari dekat2 Body thorttle (salah eja ni)
    Dekat part2 tu ada macam satu skru kecik bentuk cross.ejas kat situ je.:)

    ReplyDelete
  37. kalau throttle body wira 1.5 vdo tidak ada skru untuk adjust idling, TB mitsu je ada BISS skru ni

    ReplyDelete
  38. salam bang nak tanye la 92p sy idle lam 800rpm tp klu pasang lampu besar rpm turun mendadak ar bang. knape ye?

    ReplyDelete
  39. Salam abg jeff.sy pnah tkar clutch plate tp x thu ape brand..sy gna wira se..bl nk jalan gear 1 lpas clutch slow x tkan minyak enjin jd gegar kuat....masa clutch lama ok je....nk tkar clutch br ke..tq

    ReplyDelete
  40. Assalamualaikum bang Jeff...nak tanya kalau semua bahagian dalam TB tu dah cuci dan dah siap pasang balik tapi masih jugak idling enjin tu tak betul bila enjin dah dihidupkan (testing semua),ape lagi masalah nya?Terima kasih..saya guna enjin 4g92 Mivec-MD.

    ReplyDelete
  41. salam . abang . saye punye kete wira aeroback 1995 uk specs auto , tapi dah tukar manual . problem skang ni lampu 'check engine' menyala skang and kadang2 je mati . bile menyala , bile tekan pedal minyak macam semput je , nak kena tekan banyak baru kereta pegi . dah tukar TB pn x jalan gak . TB dah la mahal nak mampuih ( RM800 ) . kalau sy hantar kete kat abang boleh ? dah macam2 kedai pegi dah cucuk komputer sume dah . yg saya rase problem kete sy ni sensor die . tapi xtau sensor pe .

    ReplyDelete
  42. kalo buat Throttle Body cleaning aja, harga standard kedai pomen berape?

    ReplyDelete
  43. as salam...nak wat kat keta myvi mcm mna nak buka smuanya utk servis TB ni?harap pertolongan abg jeff lh ni...

    ReplyDelete
  44. assalam abg jeff,
    klo TB vr4 or evo leh ke pnp ke wira 4g15 ke kne mod?

    ReplyDelete
  45. TB dohc dengan TB sohc ada beza dan tidak boleh ditukar antara keduanya, lagipun soket wiring tak sama kerana TB dohc menggunakan sistem stepper motor manakala sohc kebanyakannya menggunakan gear untuk control idling dan aircond

    ReplyDelete
  46. kat mane nak beli kertas gasket tu bang? nk potong kene guna gunting potong metal ke

    ReplyDelete
  47. kedai spare part ada jual kertas gasket, guna gunting biasa je. boleh juga beli gasket throttle body yang sedia terjual di kedai spare part

    ReplyDelete
  48. salam . abang . saye punye kete wira aeroback 1.5i 1996 uk specs manual , problem skang ni lampu 'check engine' .Bila check engine naik...rpm akan naik,,,bila on air -cond ,,,kereta bergegar....tapi bila check engine padam...rpm kembali normal...pernah juga pergi check komputer dia cakap vacuum sensor rosak...pernah tukar vacuum sensor jenis mmc dari kedai potong...tapi lepas tukar check engine dah tak naik ...rpm normal...aircon normal....tapi....engine sebu....gear 1 dan gear 2 dia tak ada power untuk bergerak...then tukar balik vacuum sensor asal...kerata ada power...tapi problem check engine still ada...harap en jeff boleh komen keadaan kereta saya...

    ReplyDelete
  49. salam abg jeff, kete wira 1.5 vdo sy lampu check enjin menyala lah, tb dh cuci,kt intake manifold ader sensor pun dh cuci,fuel filter dh tukar, samer gak, idling kete drop, smpi kdg2 enjin mati,minta abg jeff bg tunjuk ajar....

    ReplyDelete
  50. salam abg jeff
    sy dah cuci tb..berkilat bagai
    tp masalah nye idling still x betol
    patut kah sy tukar stapper motor / pasang ficd
    harap dapat membantu
    tq

    ReplyDelete
  51. salam bro. sy nk tnya
    saya pakai proton waja 4g18. masalahnye skang, lepas sy servis tb sy. bila start engin timing jadi tinggi, bila on acon pn same... bole tolong tak jelaskn kenapa?????

    ReplyDelete
  52. Salam bro..
    Kete sy 4G13, dulu klu on air-con timing tak stable.. pastu plak head crack, lepas repair dan start enjin jer timing plak xstable..on je air-con timing ok tp kena adjust temp cool sampai habis.. pomen kata TB.. mintak pandangan bro antara servis TB atau tune ecu balik.. ??

    ReplyDelete
  53. Try tuning berkomputer dulu, takmjadi jugak check TB

    ReplyDelete
  54. assalam abg jeff...boleh dapatkan untuk saya diagram ULTRA SPEED MONITOR 4015...beli dah lama..tp xdak pomen yg boleh pasang sbb xtahu diagram...harap abg jeff boleh attach file ke
    ( mohdsyahid83@gmail.com )

    ReplyDelete
  55. salam abg Jeff, bagaimana nak cuci TB wira VDO? sama mcm atas tu jugok ker? sb xde tuning kat TB tu. nk bukak cuci takut timing lari.

    ReplyDelete
  56. A"kum bang Jeff,
    Man dari Labuan..nak tnyer sikit..Keta saya ada masalah rpm rendah dan bila on air con injin blh mati..time d trafik light pun blh mati bila tekan klac. Masalah ni blaku selepas 3 minggu keta saya berada d w/shop dlm keadaan bateri yg buka dan ecu d buka. bila smua dah ok begini la pula jdnya..dah bawa p EON smlm nak buat tuning balik. Sekali pomen EON tu ckp mmg btul tuning keta saya dah lari. TP dia hairan kenapa pula dia buat tuning balik tp tak dpt2..adakah d masalah itu d sbbkn kerosakan ecu or TB? ecu SVDO wira se 1.5 .

    ReplyDelete
  57. E @ NO : biasanya kene timing blk je, dan kalu nk senang pasang je FICD toyota.boleh ejust. FICD tu boleh DIY. search kat blog ni ada.

    ReplyDelete
  58. Saya guna lancer cedia cs3 convert manual guna brg waja. Tukar standalone ecu. Problem yg dtg skrg selepas odometer 110k, idling keter mcm nk mati. Dulu penah sekali kena, aircon tgh on, mcm nk termati enjin lak even dh pasang ficd. Apa yg saya buat masa tu, saya naikkan idling jd 1150 rpm. Ok sekejap. Tp tu citer 8 bulan lepas. Semalam, buat hal lak, jadi lg sekali, enjin tetiba mati masa beli sokkabor tepi jalan. Risau lak. Takkan idling kena set jadi 1300, mcm x logik je. Adakah ni punca nya dr throttle body yg kotor? Perlu diservis, dicuci seperti di atas?

    ReplyDelete
  59. Boleh cuba service throttle body dan cek jgak stepper motor

    ReplyDelete
  60. Salam ..

    saya menggunakan wira aeroback tahun 2002 (injection) ..masalah ketara check engine light menyala..

    saya dah tukar throttle body 2x..tapi masih tak dapat mengatasi masalah lampu enjin menyala ni..

    apa lagi yang patut saya lakukan kerana setiap kali pegi pomen berkomputer dia kata sensor TB yang rosak..takkan setiap kali nak kena tukar TB?

    ReplyDelete
  61. Slm Abg Jeff...saya guna enjin 4g93 NA...masalahnya sekarang bila saya on aircond rpm jadi x stabil iaitu turun naik..bila matikan aircond jalan jadi tersekat2....tb saya dah servis dan buat tioning...masalahnya tetap x selesai so minta bantuan abg jeff...pls

    ReplyDelete
    Replies
    1. ISC dah tukar ke? cuci skali EGR valve.

      Delete
    2. Rpm day o.k tapi bila pasang aircon lampung enjin meyelah kadang2 .pls help

      Delete
  62. salam abg jeff...nak tanye la hos yang kt atas throttle body tu hos ape erk...boleh x kalau bukak...mintak pendapat cikit yea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. P.E.A. ada kaitan dengan sistem pernafasan enjin tu.

      Delete
  63. slm abg jeff. sy nk tanya neh. keta wira sy ada mslh slalu kluar signal light btanda check engine tu ms mecut atau smsa motong keta lain. apa mslh nya ya. boleh tlong bgitahu.

    ReplyDelete
  64. kena hantar diagnose guna komputer baru dapat tahu masalah apa, tak boleh main teka-teka je

    ReplyDelete
  65. terima kasih abg. nnti sy akan hantar ke proton servis.

    ReplyDelete
  66. Kalu tb kotor ada sbb tak pedal minyak bergetar bila drive? Persona elegance auto.speed dlm 90 ke 110 start getar.atas pada tu normal.tq

    ReplyDelete
  67. Tb kotor tak menyebabkan pedal minyak bergetar, mungkin ada masalah lain yang berlaku

    ReplyDelete
  68. Bang jeff,kereta wira saya fuel injection 1.5 dah tukar spark plug dan cable original yang baru..masalahnyakereta masih jerking dan lama kelamaan akan mati enjin di tengah jalan dan keluar signel check engine..apa masalahnya?coil distributor ka.?ada tutorial tukar coil distributor?jenis vdo

    ReplyDelete
  69. salam en jeff...
    en jeff pomen ker.... dekat area maner yer... kalo dekat boleh juger hantar waja auto 2002 sy ke tempat en jeff.... problem aircond on rpm jatuh dan sanmpai mati enjin... aircond off ok sketla... dah pergi SC Proton diorg kata TB kene tukar.... rm1400 diorg mintak.... kalo boleh servis jer kire ok sgt tu... harap dpt membantu...

    ReplyDelete
  70. salam bang...
    saya ade sikit problem ni... kalo yg ade kt sini leh bantu pn di alu2 kan... saya pakai satria 1.6 thn 1996... kete lama dah... baru ni baru angkat enjin n ade wat piping baru... baru ni pakai dalam seminggu camtu lampu CHECK ENGINE tiba2 nyala... langgar bumper or kalo bawak laju sikit die menyala... minta tlg sape2 yang leh bg idea camne nk solve problem ni... tqvm

    ReplyDelete
    Replies
    1. O2 sensor ada usik ka? tu salah satu sensor yg boleh jd penyebab

      Delete
  71. baru² ni kereta saya selalu gak nyala check engine, nk² time ujan, cari punya cari rupemyer sensor meter kt cable meter tu tercabut...

    ReplyDelete
  72. Salam bang jef, kete sy mslah time nk hidupkn kete mase enjin sejuk. Agak sush nk hidup. Kene main² pedal myk. Tp klu enjin dh pns ok xde mslah,enjin senang hidup..sy hantar bgkel pomen kate steper motor prob. Sy pn prasan ble nk hidupkn enjin mase sjuk xde bunyi kreek( bunyinye slow je) dkt trotle body.sblm ni ade.. Adakah memg btl steper motor y rosak? Kalau steper mtor rosak blh repair balik ke? Sbb tanye spare part semua jual 1set dgn trotle body dan kos pn agk mahal..

    ReplyDelete
  73. salam abg jeff..sya bru aje lps servis throttle body..mslahnye lps servis enjin mula2 start jd slow..pastu klau da pnas bru rpm naek 1k..dmana slap sya??mtk pnjelasan..

    ReplyDelete
  74. throttle body kereta apa usop grimm, biasanya kalau cold start rpm drop masalah stepper motor atau disebut jugak sebaga auto choke

    ReplyDelete
  75. salam.saya ada pakai wira 1.5gli tahun 2002,masalah saya bila saya tukar gear rendah semasa masuk smpang atau masa nak buat U enjin mati tetiba,tapi sekali start engin terus hidup.dan kadang2 bila saya bawa laju lebih dari 110km/j naik lampu enjin apa masalah nya tuan?

    ReplyDelete
  76. ada sensor tertentu yang bermasalah, kena cek menggunakan komputer untuk mengetahui masalah sebenar

    ReplyDelete
  77. abg jeff saya punye engin 4g91, masalah nye RPM turun naek x kira masa.apa masalah nye ye??ade ke sebab TB or lain ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. try cuci EGR valve sb biasanya sumbat. baca skit ttg EGR valve kat tenet akan faham peri penting fungsinya pada enjin.

      Delete
  78. Salam abg jeff, nk tanye, sy punye iswara baru convert injection, tp timing turun naik masa temp optimum, sy punye timing xbleh adjust kt TB skru, adakah masalah TB atau wiring kacuk?wiring enjin pakai injection, tp dlm kacuk je,

    ReplyDelete
  79. kebiasaannya kalau idling turun naik masalahnya berpunca dari throttle body, bagi dohc masalah stepper motor pada TB dan kalau sohc selalunya masalah isc pada TB

    ReplyDelete
  80. Ooo, esk try test tukar TB, skru ejas timing pun da loose,, apa pun, thx bang bg info,,

    ReplyDelete
  81. Salam bang jeff,, ade lg 1 soalan yg sy musykil,, skru ejas timing tue bleh tukar x?

    ReplyDelete
  82. BISS skru pada throttle body mitsu memang boleh tukar

    ReplyDelete
  83. Salam abg jeff, saya baru lepas buat top overhaul. Biasa lepas buat top kena buat computer tuning ker? Sebab skrg kalau nak masuk gear 1 bergegar. Kalau adjust kat tb boley menyelesaikan masaalah atau kena tuning computer jugak?

    ReplyDelete
  84. kebiasaannya lepas buat top overhaul lebih baik tuning berkomputer semula

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam abg jeff, saya baru jer tuning kereta and kereta dah mati2 tapi masaalah nya bila masuk gear 1 @ reverse engine macam bergegar agak agak nya apa yg perlu dilihat lagi, sebab clutch plate baru tukar sekali masa buat top overhaul dlm 2 minggu and tuning conputer pun dh buat? Minta pandangan dan pendapat abg tq.

      Delete
  85. Bro, enjin aku L9 turbo
    Bila start enjin pagi2, RPM akan naik terus ke 2.3k, pastu akan turun (drop ke 500rpm), naik turun, naik sampai la enjin panas baru idle stabil.. apa masalah tu bro? lg satu, kt mana skru nk ejas idle speed kt TB L9.. TQ bro

    ReplyDelete
  86. Mr jeff, saya ada soalan tentang itu throttle body. Di atas throttle body itu, ia ada label 3 lubang and atas ada "E, P, A" itu 3 mode buat apa? Saya milik 4g92 1.6 wira AE. minta Mr jeff bagi penjelasan. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E = EGR
      P = Purge
      A = airpass (klu tak silap) lupa huhu..

      mende ni ada kaitan dengan sistem pernafasan timing enjin.

      Delete
  87. bro,position sensor tu,kalau kita buka dan pasang semula ada masalah x dgn TB kita?

    ReplyDelete
  88. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  89. nk tya skit...sya guna kreta wira vdo....kereta sya selalu nyala lampu check enjin bla sya tarik pick up n kereta sya selalu mati ble tekan brek semasa memandu...sye dh servis throttle body n cek guna komputer tp masalah tetap sama

    ReplyDelete
  90. saudara, wira saya (1.6xli) dah pasang ficd, tapi kebelakangan ini, bila dah mula panas, rpm dia tinggi rendah tinggi rendah, kenapa ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. FICD tak menyelesaikan masalah timing keta turun naik bahkan boleh effect brake system dan makan minyak lagi banyak. try cuci EGR valve sb biasanya sumbat. baca skit ttg EGR valve kat tenet akan faham peri penting fungsinya pada enjin.

      Delete
  91. salam...
    klau enjin campro cps camna nak buat

    ReplyDelete
  92. Salam abg jef, wira 1.5vdo rpm drop kalu gear D,R,L or 2. tp bila gear N or P rpm ok. tb (vdo) dah cuci,plug,cable,coil,fuel filter,air filter,engine mounting dah tukar.tuning blum buat lg. Ape prob?

    ReplyDelete
  93. salam. sya guna kembara & baru lpas tukar engine 1.5. cuma baru2 ni, bila berhenti kereta, engin mati. dah bawak kedai utk utk adjust timing dkat throttel body, tapi tak function. apa sila nye ye.
    bolehkah throttel body rosak
    tq

    ReplyDelete
  94. Bos nak tanya laa.. kete sy satria 1.6 sohc.. lampu check enjin menyala da semput2.. kdg2 lmpu tu padam sendiri.. sy da tkar disteibutor baru cable baru plug baru n tb baru.. tp masih semput.. sy cek fuel pump pressure kuat.. ap maslah lain ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu time idling semput, try cuci EGR valve. cek kat tenet yg mana satu.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  95. Salam abg jeff, sy baru cuci tb wira se 1.5 auto sy.. masalah skarang idiling jd tinggi.. minyak jd kuat lak. Mcm mana nk selesai kn masalah ni ek bang.. tolong....

    ReplyDelete
  96. Salam bos..saya pakai engine gsr 4g93t. Baru2 ni kete saya ada mslh bila mula2 start lampu engine check menyala,idling tak stabil dn engine menjadi berat. Masalah ini bukan sentiasa berlaku tapi kadang2. Adakah ini berpunca drpd air flow sensor yg nk rosak?

    ReplyDelete
  97. Sy nk tumpang btnya..sy pkai keta proton persona elegant..baru2 nie keta sy kalo gear dlm keadaan D pastu slow down utk kuar simpang or nk benti traffic light keta akn sentap @ mlonjak skejap..RPM pn nek sket..g bengkel dia ckp tuko minyak gear..tp still jadi jugak..kdg2 jd time gear R..masalah apa tue eh? Harap dpt mbantu sy..al-maklum la org pompuan xtau sgt psl keta..huhu..tq

    ReplyDelete
  98. Hallo abang jeff.. saya nak tanya. Kereta saya jenis perodua kembara enjin dvvt. Sebelum top overhaul dibuat, enjin steady jak, bila da di overhaul, RPM sentiasa tinggi.. beberapa bulan kemudian, RPM naik turun dan bila di pandu, enjin pandai padam. Adakah masalah tersebut berpunca daripada Throttle Body atau ada mssalah lain?

    ReplyDelete
  99. Aslkm...abg jeff, kereta wira saya 1.5auto thn 2000...masalahnye saya tengah mandu tiba2 enjin jadi semakin pelahan dan mati, bila saya start dia hidup tapi enjin jadi gegar agak kuat bila masuk gear nak jalan dia mati...tolong bagitau abg jeff apa lah masalah......

    ReplyDelete
  100. mira l2 injektor tak tembak minyak ,api coil kat distributer ada ,,,,apa sebabnya

    ReplyDelete
  101. saya baru pasang engine ni ,,,wiring engine sahaja ada ..boleh bagi tau tak wire apa yang pakai kat soket wiring engine ni....saya dah sambung wire hitam kuning dan putih ke + dan putih besar ke coil,,,ada apa lagi wire yang saya tertinggal

    ReplyDelete
  102. bos engine 4g92 mivec, klu start awal pg engine gegar mcm nak mati.. bla engine da panas bru ok. dan bila pasang aircon kdg2 engine ble mati... pd pndpt bos apa nak cek?

    ReplyDelete
  103. Asalammualaikum tuan Jeff.Saya baru convert mmc injection kat enjin. Sekarang Ada masalah. Pening kepala. Nak minta tolong Tuan Jeff tengok kan. Upah pun tak apa. Dah buntu saya.

    ReplyDelete
  104. Abg jeff.. myvi sy ade masalah bila waktu pagi start enjin gegar amik masa 5 min br senyap.. bila maintain 1.5k rpm enjin gegar pastu bila lps pedal tetiba rpm drop mcm enjin nk mati lps tu naik blk... bila sy try pusing sterring rpm naik enjin gegar terutama bila rpm stay kt 15k adakah sebab tb sy kotor.. mohon bantu.. kes ni da lama sgt da

    ReplyDelete
  105. Aslm.abg jef ambe pki perdana sei auto.mslh rpm drop dr 1.5k ke 1.1@1k bila psg aircon tp sgt ketara bila masuk gear kdg2 smpi mati enjin.dh 2 kali
    scan komputer xdpt kesan jgk.adakah tpc prob.klu dh jln laju
    ok.klu jln jem dkt trafficlight..mmg slalu mati.buntu sgt2.arap sgt bantu n tnjuk ajar dr sifu2.tq

    ReplyDelete
  106. Assalamualaikum brader jeff..saya owner waja 1.8..
    Baru2 ni ada cuci throttle body...air filter tukar..
    lepas semua ok..satart engine..rpm naik 1300 sampai 1500 masa idle speed...apa kmungkinan kerosakan ..tima kasih

    ReplyDelete
  107. salam abg jef..
    saya pkai wira se 1.5 auto.
    masalah idling kadang2 sangkut2 mcm sumbat pun ada.
    bila tekan pedal minyak kereta macam tiada kuasa dan seolah ada ruang kosong sementara engine nak power..
    cadangan abg jef!

    ReplyDelete
  108. as salam abg jeff tumpang lalu aeh ngn pembaca2 sume.....
    saya gune EF1 serius berkesan cuci trotle body.. enjen senyap...altenatif clear carbon x yah nak tanggal2...terasa mcm baru lepas top overhal....ianya membersihkan dr trotle body masuk ke vavl dan piston...dsbabkan saya puas hati ngn produk ni saya lak skang jd pengedar hohoho...spe nak cube bleh la pm saya sentiasa di k.l kawasan taman titiwangsa....siap install jimat x yah g bengkel...011-11663707 tq

    ReplyDelete