Innovate Wideband LC1

entri blog kali ini ialah mengenai alat untuk tuning engine management kereta seperti safc, emanage dan lain-lain lagi. innovate wide band ini saya beli untuk kegunaan sendiri. SAYA TIDAK MENJALANKAN KERJA-KERJA TUNING KERETA LAIN


barang dibeli terus dari US secara online


US postage paid


kotak innovate wideband LC1


pakej yang dapat


dapat sekali gauge, sensor dan bosch sensor


sensor diletak di ruang enjin


pemasangan kekal di kereta sendiri


proses wiring


palai soket power supply komputer dekstop


dah siap sambung


blue gauge innovate


bacaan air fuel ratio untuk tuning safc


sambung dengan laptop


bacaan air fuel pada laptop


graf pun ada sekali

sekian, terima kasih
jumpa lagi

24 comments:

Anonymous said...

baru baik page ni.smalam mcm hangging/tak complete..terbaik innovate LC1..saye pakai AEM..hehe..promo sket jugak..
-hatta

norm said...

kalau betul tuning kirenya nisbah udara dengan bahan bakar jadi lebih efisien la...kirenya bleh la buat pembakaran lengkap dalam kebuk pembakaran?

jeff_tacra said...

tuning dengan betul boleh menjimatkan minyak, pembakaran sempurna dan kereta ada power lagi. hatta - AEM pun terbaik jugak

AhLee said...

memang terbaik lah abam jep!!!! haahaha!!! kita guna apexi pentimer je laaa...... :P

landak said...

Salam abg jeff... Boleh monitor ke enjin knocking ke tak benda ni?

Anonymous said...

salam bro jeff,

bro jeff pakai wideband ni boleh sambung ke piggyback atau ecu ke? maknanye boleh bagi bacaan yang tepat pada piggyback atau ecu?

jeff_tacra said...

wide bank ni memang gunanya untuk tuning piggyback berdasarkan bacaan air fuel ratio pada gauge innovate. boleh tuning seperti safc atau emanage secara on road. kalau guna apexi pen timer bacaan air fuel ratio tidak tepat sebab bacaan berdasarkan narrowband sahaja

Anonymous said...

maknanye LC1 ni bagi bacaan AFR pada gauge Innovate sahaja? tak boleh sambung pada piggyback? maknanye kita tengok bacaan AFR tu then kita adjust setting kat software piggyback ya?

bro jeff pakai e-manage blue ke?

matnors said...

cikgu.. ce buh gambo sensor.. mount kat mana...

jeff_tacra said...

mat nors - tengok link sini tacra.blogspot.com/2010/10/o2-sensor-exhaust-sensor.html

Anonymous said...

salam abg jeff...

nak tanya skit... yg guna power supply komputer tu, untuk power supply kan, jadi tak payah guna tempat cucuh rokok kan...

Anonymous said...

brp dapat innovate nih bang..

Anonymous said...

bro,

bp dpt harga utk barang ni? wideband tuning kan? klu kita nak setting kete lain pun bole la, cuma takleh pasang permanent mcm kat kete ko kan? bais setting on the road sume cabut balik btol?

software die compatible ngn piggyback mane jer?

-boolat-

Azman said...

as salam & slmt ari raya bro jeff. bro beli brg ni dr innovate trus or dr amazon.com?

jeff_tacra said...

beli melalui ebay USA

Azman said...

bleh bg link ebay tu x bro?
Kastam plak camne?
Kwn igt nk amik OT2 OBD II Wifi Interface lar. USD$179. Mcm menarik gak. Any comment dr bro?

Anonymous said...

Azman,
you kereta Wira/Satria ke?
kalau Wira/Satria, tak boleh pakai OBD II.
kena pakai OBD 1st model punye.

jeff_tacra said...

open tune2 (OT2) kena pakai OBD2, boleh jugak pakai kat soket OBD1 tapi kena ada adapter. OT2 ni ok jugak sebab boleh banyak reading untuk memantau enjin, tapi kena guna laptop. kalau nak guna WIFI hanya ada software pada IPHONE je, boleh download. setakat ni phone lain belum ada lagi

Azman said...

Bro Anonymous,
Kwn pakai putra tahun 2000. Xtaula OBD1 ke OBD2. Camne nk check? FYI, Kwn sepesen mcm bro jeff, Mivec 1.8 ECU 7035.

amR said...

biasa untuk setiap RPM berapa bacaan normal? dan untuk tuning, berapa ratio yg bagus? untuk lenjan dan untuk daily driving?

jeff_tacra said...

untuk enjin NA idling 14.7 - 15.0, cruising 14.2 - 14.7, WOT 12.8 - 13.2

eyo said...

kalu utk tebo, wape pulak bacaan? max boost?

faris said...

berape barang wideband nie? leh tlg oder ke? :)

Syieman asman Syieman said...

Abg Jeff tolong oder saya gok boleh dok. Kalau boleh call,msj, whatsup
0189098678