Fuel Pump Evo

entri blog hari ini ialah mengenai bagaimana memasang internal fuel pump ke dalam tangki wira. fuel pump yang hendak dipasang ini diambil dari mitsubishi evo 3 jadi rate dan pressure minyak sudah tentu berbeza dengan standard fuel pump wira. ikuti step seterusnya di bawah ini



gambar ini ialah fuel pump di luar tangki minyak yang kenali juga sebagai external fuel pump.


ini pula ialah gambar fuel pump yang terletak di dalam tangki minyak atau dikenali sebagai in-tank fuel pump. kebayakan enjin mitsu yang berkod 4G9x menggunakan brand DENSO dan proton wira menggunakan fuel pump jenis VDO


salah satu wrench penting untuk membuka fuel line di bahagian tepi tank nanti iaitu flare wrench supaya nat tidak loose. kalau menggunakan open wrench pun boleh tapi berhati-hati


langkah pertama ialah unplug socket ke tangki minyak yang berada di bawah carpet bahagian seat belakang penumpang sebelah kiri, perlu buka seat penumpang


hulurkan soket ini keluar dari body kereta supaya semasa mengeluarkan tank nanti tidak tersangkut dengan wiring ini


seterusnya tanggalkan klip hose tempat kemasukan minyak di belakang sebelah kiri bahagian bawah kereta. di sini ada dua hose iaitu hose utama kemasukan minyak dengan membuka klip nat 10mm manakala hose breather di bahagian tepinya dengan menanggalkan klip sahaja.

apabila hose ini dah dibuka, tibalah masanya anda melihat bahagian bawah berhampiran tepi tank di bahagian kanan. di sini terdapat 3 hose yang perlu dibuka iaitu hose utama dari tank ke enjin dengan menggunakan flare wrench bersaiz 14mm. manakala 2 lagi hose yang menggunakan klip iaitu return fuel hose dan hose canister, hanya buka klip dan cabut hose berkenaan.

barulah buka 4 biji nat 14mm untuk mount tank yang berada di keliling tank. lapik tank dengan plywood dan disokong dengan jack pada bahagian bawah tank. lepas buka nat tersebut, perlahan-lahan turun tank dengan hati-hati. sekarang tank telah dapat dikeluarkan dari kereta


untuk mengeluarkan fuel pump anda dikehendaki membuka 6 biji skru bersaiz 8mm pada bahagian luar bracket pump. buka nat dan keluarkan pump dengan hati-hati, jangan sampai terkoyak seal getah antara penutup bracket dengan tank


ini rupa pump pada bracketnya


keluarkan pump lama dan bersedia untuk dimasukkan dengan fuel pump evo3. gambar atas sebelah kiri ialah fuel pump standard wira 4G13 manakala di sebelah kanan ialah fuel pump evo 4G63. saiz dan bentuk sama, boleh terus plug & play pada bracket standard pump wira. pump wira VDO dan mitsu brand DENSO


proses membuka klip pada hose fuel pump


penulis sedang memasukkan fuel pump mitsu pada bracketnya


fuel pump yang dah siap dipasang pada bracket dan bersedia dimasukkan kembali ke tank wira


dah siap pasang pada tank, ketatkan nat secukupnya dan sambung balik soket pump berkenaan


pasang tank pada body dan sambung semula setiap hose yang dibuka dengan berhati-hati. pastikan tiada kebocoran minyak berlaku selepas kereta dihidupkan

review selepas pemasangan fuel pump ini ialah, kereta dapat dihidupkan dengan mudah tanpa perlu crank yang panjang, sekali crank je kereta daapt hidup. tidak seperti sebelum ini owner terpaksa crank 2 atau 3 kali uantuk menghidupkan kereta terutamanya pada waktu pagi. masalah crank dah selesai cuma owner nak tunggu satu barang je lagi untuk proses seterusnya


sekian, terima kasih
jumpa lagi

K&N Open Pod Air Filter

bersua kembali... hari ini 29 november 2011, hujan mencurah-curah area kuala terengganu. biasalah di pantai timur dah sampai masa musim tengkujuh. namun aktiviti diy tetap berjalan seperti biasa pada hujung minggu ni. entri kali ini ialah pemasangan open pod air filter ke atas jentera rakan saya wira aeroback bernadikan 4G92 MIVEC jugak



open box brand new K&N 6" air filter with adapter dengan harga sekitar rm350.00 satu set. berbaloi pakai brand ni sebab lifetime warranty, cuma perlu service atau cuci setiap 50k miles yang bersamaan dengan 80k km kot. lagipun kit cleaner K&N pun ada jual di pasaran


oleh kerana adapter yang dapat bersaiz 6" to 3" jadi terpaksa yang 3" tu diubahsuai menjadi 3.5" sebab owner kereta ni nak pakai hose standard mivec. jadi saya gunakan oil filter terpakai kerana saiznya betul-betul 3.5"


jadi tak perlu membazir nak tukar adapter lain, tambahan beli pun secara online, cerewet sikit nak hantar dan tukar balik. kena lah potong oil filter seperti di atas dan rivet pada adapter


potong insulflex


jadi bentuk macam ni, nok cover tempat rivet tu, malas nak spray hitam


dah siap adapter untuk K&N 6" to 3.5"


air filter box standard mivec


dalam ni pakai K&N drop in tapi owner nak merasa open pod pulak


keluarkan air filter box standard


dah kosong tempat box air filter


inilah hose inlet air filter yang bersaiz 3.5", sebab tu saya mod adapter tadi guna oil filter terpakai


jangan lupa buat satu bracket pada bahagian bawah adapter untuk menyokong air filter ni dari jatuh ke bawah. pada adapter dah ada satu nat untuk pasang bracket


dah pun siap


inilah owner kereta tu, sempat saya rakam gambarnya, dia buat apa tak tau, hehhe... jangan marah owner kereta.. gambar ada dalam blog saya

sekian, terima kasih
jumpa lagi

Air Filter Heat Shield (Mivec)

bagi pengguna air filter open pod lebih baik sekiranya membuat heat shield bagi mengelakkan udara panas di dalam engine bay disedut oleh filter. entri di bawah menceritakan bagaimana membuat heat shield custom dengan menggunakan perspex atau papan plet kereta yang berwarna hitam


dapatkan ukuran kepada 3 bahagian iaitu A (19cm x 7cm), B (19cm x 22cm) dan C (19cm x 20cm). potong mengikut ukuran berkenaan


untuk menebuk kubang pada bahagian B gunakan drill dengan ukuran lubang yang perlu dibuat ialah 3.5" (bagi pengguna air filter K&N 6" dengan adapter filter 6" to 3.5")


lubang yang telah dibuat pada perspex


tebuk dengan menggunakan skru driver flat


dah siap acuan yang dikehendaki


pandangan dalam heat shield


gunakan bracket L dan nat untuk menyambung kepingan perspex tersebut


dah siap pasang


try masukkan adapter filter 6" K&N


bracket L tempat sambungan dilakukan


semuanya memerlukan 4 bracket L dan 8 set nat


proses menampal insulflex pada bahagian luar perspex


heat shield custom dan adapter


insulflex pada bahagian luar


kedudukan pada kereta nanti akan kelihatan seperti di atas

sekian, terima kasih
jumpa lagi

Power Antenna Wiring Diagram

bertemu kembali... atas permintaan follower blog saya, entri kali ini saya paparkan bagaimana proses wiring untuk memasang power antenna yang kebiasaannya diambil dari model evo atau gsr untuk dipasangkan pada body wira. walau bagaimanapun saya pernah memasang antenna ini pada waja dan saga. proses wiring boleh dikatakan tidaklah rumit sangat dan yang penting sediakan wire secukupnya iaitu dari depan nak tarik ke HU (head unit) atau ke power amp kereta anda


inilah rupa antenna evo dan pastikan semasa anda membeli antenna ini perlulah anda test dulu sama ada berfungsi atau tidak. ada yang berfungsi tapi naik bengkok dan sebagainya. ada kes antenna naik macam biasa turun separuh jalan atau tak turun langsung, jadi langkah penyelesaiannya ialah test antena yang hendak dibeli


ini gambar yang dah siap pasang pada body saga lama, kena buat custom bracket


ini ialah relay dan soket wiring antenna. anda tak perlu cabut seperti ini, yang ni saya nak tunjukkan proses wiring secara detail dan bagaimana power antenna berfungsi. soket kecik sebelah kiri tu sambung ke motor antenna dan soket sebelah kanan tu tempat proses wiring untuk menghidupkan antenna


inilah rupa relay antenna, benda ni jarang rosak


soket female, untuk proses wiring kena ada pasangan soket ini, pastikan dapat sekali male soket berserta wiringnya untuk memudahkan anda membuat penyambungan nanti


ini male soket iaitu lawan kepada pasangan di atas tadi. kesemuanya ada 5 wire iaitu dari bawah merah stripe hitam (12v), biru (acc) yang ni tak sambung pun tak apa, putih stripe hitam (remote antenna) sambung ke remote HU atau power amp, solid hitam dan hitam stripe putih (ground)


soket ni sebenarnya sambung ke motor antenna untuk gerakkan motor dan seterusnya naik turun antenna dapat berfungsi dengan baik. saya sambung dengan test lamp untuk memudahkan pemahaman bagaimana antenna beroperasi


langkah seterusnya cantumkan sekali wire ground iaitu wire solid black dengan black stripe white dan sambung ke mana-mana body kereta


saya menggunakan adapter 12v sebagai contoh penyambungan, proses sebenar boleh dibuat pada kereta nanti. red stripe black sambung ke 12v dan hitam tadi ke punca negatif (ground)


sekarang wire remote iaitu white stripe black hendaklah disambung pada wayar remote di belakan HU, biasanya color oren ataupun boleh juga sambung pada waiar remote pada power amp. gambar atas saya sentuhkan wayar remote ke punca 12v dan perhatikan gambar di bawah ini


didapati test lamp telah hidup dan ini bermakna jika kita on HU wayar remote HU tadi telah membekal kuasa 12v ke antenna dan pada masa ini relay antenna mengambil alih untuk menaikkan antenna dan akan berhenti bila antenna naik sepenuhnya


apabila wayar remote dipisahkan iaitu semasa HU di off sekali lagi relay mengambil alih dan membekalkan kuasa untuk menurunkan antenna


kali ini test lamp hidup sekali lagi ketika wire remote diputuskan atau HU dimatikan. antenna akan bergerak turun

bagi sesiapa yang tidak dapat male soket, boleh gunakan wire pada female solet tapi color akan berlainan seperti yang dinyatakan di atas. jadi saya paparkan juga wire pada female soket dan fungsinya.

solid red - 12v
white stripe black - ground
black stripe yellow - ground
blue stripe black - remote
red stripe green - acc (tak sambung pun tak apa)
blue stripe green - tak pakai



untuk memudahkan pemahaman bagaimana power antenna berfungsi sila lihat video di bawah ini
video

sekian, terima kasih
jumpa lagi