Perodua Viva Bumper Removal

bersua kembali dengan entri yang di request daripada follower blog saya iaitu bagaimana membuka bumper hadapan dan lampu perodua viva. bumper hadapan viva begitu mudah untuk dibuka memandangkan hanya ada satu nat 10mm sahaja, yang lain menggunakan klip plastik. ikuti langkah-langkah di bawah ini



perodua viva 1.0cc auto


di sinilah satu-satunya nat bersaiz 10mm yang perlu dibuka. lokasinya ialah di bahagian belakang no plate kereta, tak perlu menanggalkan no plate untuk membuka nat tersebut


bahagian hadapan atas terdapat 4 klip plastik, dalam gambar hanya nampak 3 sahaja. dengan menggunakan test pen umpil bahagian tengah klip barulah dapat dikeluarkan keseluruhan klip tersebut


bahagian kiri bumper terdapat 3 klip plastik, sama kaedah seperti yang dinyatakan di atas. begitu juga pada bahagian kanan bumper terdapat 3 klip juga


bahagian bawah bumper kiri terdapat 3 klip lagi, satu terlindung. bahagian kanan pun sama seperti ini


klip bahagian kanan bawah bumper


setelah kesemua klip dibuka, dengan menggunakan tangan umpil bermula pada bahagian tepi bumper yang persambung dengan fender, di bahagian ini terdapat clip on sahaja


bumper yang telah dipisahkan daripada kereta


untuk membuka lampu perodua viva hanya terdapat 3 nat bersaiz 10mm dan 1 klip. bahagian atas lampu seperti gambar di atas terdapat 1 nat 10mm dan bahagian kanan tu klip plastik


nat 10mm lagi pada bahagian hadapan lampu


dan akhirnya pada bahagian tepi fender di bawah bumper tadi terdapat 1 nat 10mm


gambar tempat klip bumper bahagian bawah sebelah kanan


klip bawah bumper kiri


headlamp yang dikeluarkan

sekian, terima kasih
jumpa lagi

Secondary Clutch Pump Replacement

bersua lagi dalam entri pemasangan secondary clutch pump atau kebiasaan disebut clutch pump bawah bagi kereta proton atau mitsu. apabila berlaku kebocoran bermakna oil seal dalam pump dah bocor ataupun piston clutch pump dah calar akibat wear and tear. penukaran kepada clutch pump baru boleh selesaikan masalah ini


master clutch pump atau clutch pump atas


secondary clutch pump wira/mitsu atau dikenali sebagai clutch pump bawah. lokasi pump bawah ini ialah di bahagian bawah kereta setentang dengan crossmember yang dipasang pada gearbox, tengok melalui bawah hadapan kereta



terlebih dahulu buka nat 14mm pipe hose clutch seperti ini, lihat gambar di bawah seterusya iaiatu lokasi nat ini pada pump


hujung panah biru tu ialah kedudukan nat (gambar atas) yang perlu dibuka sebelum pump dapat dikeluarkan. pada masa ini minyak clutch akan keluar


buka nat 12mm 2 biji seperti yang ditunjukkan, barulah pump boleh dikeluarkan


pump telah dapat dikeluarkan


buka dust cover untuk melihat piston pump


pump, piston pump, spring, dust cover dan push rod


keadaan piston yang dah karat dan haus akibat wear & tear, dah sampai masa untuk ditukar. piston saje pun ada jual kat spare part tapi lebih baik tukar sekali gus dengna pump


pump brand new jenis TRW japan dengan harga rm52 satu set


perbezaan piston pump lama (kiri) dan piston baru (kanan). pump lama branf SANYCO proton, piston dari besi dan berat manakala piston pump baru yang color hijau tu dibuat daripada aluminium dan ringan, lebih tahan lama dari besi


siap untuk dipasang


untuk kereta MITSUBISHI chariot dan galant tapi sama je dengan proton wira malaysia


proses pemasangan sedang dilakukan


apabila dah siap pasang proses bleeding clutch hendaklah dilakukan 2 orang. isikan minyak clutch, buka bleed valve, rakan menekana pedal clutch hingga rapat dan tutup bleed valve. ulang langkah ini beberapa kali hingga minyak clutch yang keluar melalui bleed valve tidak mengandungi gelelmbung udara dan jangan lupa top up minyak clutch

sekian, terima kasih
jumpa lagi

Power Window Roll-Up Installation

bersua kembali, walaupun dah musim hujan kat terengganu, projek DIY tetap diteruskan. entri kali ini mengenai pemasangan dan wiring power window roll up module, iaitu semasa kita arm alarm untuk mengunci kereta, power window secara automatik akan naik sendiri, tak perlu tekan suis lagi, dah jadi macam kereta mewah pulak kot, hehe...


ini barang yang dibeli kat US melalui ebay, seller declare sebagai gift je


cop kastam klia, DILEPASKAN



kotak power window module


brand DEI 592T from DIRECTED, kalau barang security dari directed seperti VIPER alarm dan ada beberapa alarm lain lagi


pandangan sisi tempat kemasukan 10 pin soket


wiring dan module


doagram ada disertakan sekali dalam kotak


kat bawah module pun ada diagram. proses pemasangan seperti mana mengikut diagram yang dinyatakan. harus diingat untuk activation module ini 1amp diode hendaklah digunakan untuk menyambungkan wire orange ke wire 'ground when arm' alarm. kalau tak faham boleh tanya saya


persekitaran tempat kerja semasa proses wiring


proses wiring sedang dijalankan


kena tarik dua wire ke setiap pintu depan. saya tak nak potong wire asal jadi gunakan penyambung klip kat soket motor power window. saya hanya memasang untuk 2 power window kiri dan kanan hadapan sahaja, pintu belakang saya tak buat


tinggal sikit je lagi proses wiring, ke motor pintu dah siap, tinggal nak sambung 12v, ground dan ke wire alarm je lagi


dah siap wiring, kemaskan wire yang ada


dah siap kemaskan wire, nampak kemas dan tidak berserabut lagi

video
perhatikan video demo ini untuk pemahaman anda

sekian, terima kasih
jumpa lagi

Meter Cable Replacement

cable meter kadang kala mengelauar bunyi tertentu apabila dah rosak atau pun pergerakan speedo meter nampak melaompat-lompat atau menggigil. sudag sampai masanya untuk ditukar dengan yang baru, boleh diperoleh di kedai spare part, harga mengikut gred tertentu. entri kali ini saya tunjukkan bagaimana menukar meter cable pada kereta wira/lancer, cable diperoleh dari kedai halfcut dengan harga rm30 sahaja dari model evo3


cable meter evo 3 plug and play pada meter wira, pendek kata boleh masuk terus pada kereta wira tanpa ubah suai apa-apa


buka panel meter, kalau wira kena buka panel tengah terlebih dahulu barulah dapat membuka panel meter. panel meter lance hanya ada dua skru sahaja pada bahagian atas seperti yang ditunjukkan pada gambar di atas


keluarkan panel meter


buka skru meter, ada 4 semuanya iaitu 2 pada bahagian atas dan 2 lagi terdapat di kiri dan kanan meter


skru meter bahagian kiri


keluarkan meter


buka soket meter pada bahagian gearbox


pusing lawan jam dengan menggunakan tangan


buka klip cable meter seperti di atas


keluarkan klip cable meter


tarik cable meter pada bahagian ruang enjin. rubber gromet seperti ini hendaklah dikeluarkan terlebih dahulu daripada firewall atau dinding ruang enjin


keluarkan hujung meter yang bersambung dengan gearbox


keluarkan meter dan semasa memasukkan cable baru ulang langkah seperti yang dinyatakan di atas


pasang balik meter dan panel meter


test kereta dan pastinya meter tidak bergetar atau tidak mengeluarkan bunyi tertentu

sekain, terima kasih
jumpa lagi