Acc - On - Start - Vroomm....

bersua lagi kali ini dengan entri bagaiman mengubahsuai kunci utama kereta daripada kunci proton kepada kunci lancer/evo tapi masih lagi mengekalkan anak kunci asal proton. nampak berbelit sikit kan tapi itulah ubahsuai yang saya lakukan untuk menggunakan ibu kunci lancer tapi masih menggunakan anak kunci proton. kalau nak senang just masuk ibu kunci proton je, terutama bagi yang convert enjin tak perlu lagi menggunakan kunci lancer untuk hidupkan kereta tetapi kunci lain masih menggunakan kunci proton


sebelum proses penukaran kunci dilakukan terlebih dahulu saya hendak menukar suis wiper dan signal kepada suis lain memandangkan suis sekarang dah mengalami kerosakan. jadi perlu terlebih dahulu cabut stereng dengan membuka nat bersaiz 17mm pada stereng rod iaiatu bahagian tengah bosskit

apabila stereng dikeluarkan benginilah keadaannya dan sebelum dapat keluarkan suis wiper/signal tersebut perlulah membuka cover colum stereng dulu. nak mata philips ada pada bahagian bawah cover ini yang kesemuanya ada 3 bijik sahaja

apabila ketiga-tiga biji nat dibuka maka keluarkan cover iaitu dengan memisahkan bahagian atas dan bahagian bawah satu persatu seperti gambar di atas. apabila cover ini dikeluarkan anda akan nampak 3 biji nat lagi untuk mengeluarkan suis ini, terlebih dahulu tanggalkan 3 soket wiring pada bahagian belakang suis

inilah suis yang saya ganti yang diambil dari evo dan secara plug n play sahaja jika anda menggunakan wiring lancer. bagi pengguna wiring wira standard suis ini tidak dapat dimasukkan kerana hanya lain soket wiring pada bahagian belakang suis ini, kalau nak guna juga makan perlulah membuat pengubahsuain pada bahagian wiring

sekarang saya tunjukkan pula bagaimana saya menukar suis utama wira kepada suis lancer. kelihatan gambar atas ialah suis utama wira. dulu convert tapi suis tetap pakai suis wira dan ada caranya untuk mengeluarkan suis ini

telebih dahulu buka satu nat seperti yang ditunjukkan di atas untuk mengeluarkan key lamp. anda hanya perlu buka satu nat philips sahaja

keluarkan key lamp ring seperti di atas dan ada masa ini anda bolehlah menggantik bulb LED mengikut warna kegemaran masing-masing. saya menukar bulb biru, gambar pada bahagian akhir entri ini

seterusnya masukkan kunci seperti di atas dan terlebih dahulu unplug soket kunci ini pada bahagian belakang kunci uantuk mengelakkan daripada 'terstart' kereta tanpa disengajakan

masukkan kunci asal dan pusing-pusing sedikit kunci arah jam dan sambil itu cucuk dengan paku atau apa-apa yang tajam pada bahagian bawah kunci seperti yang saya tunjukkan di atas. tujuannya ialah untuk release lock kunci tersebut

tarik keseluruhan kunci seperti di atas

kunci utama telah dapat dikeluarkan dari perumahnya

ruang kosong kunci utama

masukkan kunci lancer dan kelihatan material kunci lancer dengan proton agak berlainan sedikit kerana kunci proton kelihatan pudar manakala kunci lancer dari model evo3 ini berkilat. saya tetap menggunakan anak kunci proton kerana saya masing mengekalkan bahagian tengah kunci ini dengan kunci proton (tempat masuk kunci). cara untuk mengeluarkan bahagian tengah tempat kemasukkan anak kunci akan saya tunjukkan dalam entri blog selepas ini

housing kunci lancer/evo tapi masih kekal menggunakan kunci proton

LED light blue dipasang pada key lamp ini, pada waktu malam akan nampak cahaya kebiruan apabila membuka pintu kereta

sekian, terima kasi
jumpa lagi pada entri ubahsuai kunci proton ke lancer

15 comments:

Jai_TurboBee said...

kemah!

Anonymous said...

Jenis ape abg jeff LED die? biasa ke? kne patri la eh?

Anonymous said...

bro jeff..tolong keyring x nyala..da tukar bulb tp still x on..

Anonymous said...

Salam abg Jeff.. saya ada tukar lampu kunci saya ke lampu LED warna biru.. Tp lampu tu hidup terus tdk mau padam.. Tukar lampu asal dia ttp hidup tp lampu tdk sdh terang.. Trpaksa saya cabut terus soket lampu tu.. Apa masalah dia ya?.. Yg warna putih melekat kat atas kunci tu apa fungsi dia ya.. Adakah benda
tu ada kaitan dgn lampu kunci sbb aku lihat wayer dia 1 soket dgn lampu kunci dan soket penyambung 1 lg cuma ada 2 wayer kuning dan hitam..

Anonymous said...

salam bro... tuh bro pnya timer untuk bulb tuh dah terbakar so dia xpadam or lampu jd malap atau LED xmenyala langsung terus.. jd tukar timer tuh slalu kat proton part ada jual rm14.++ je.. kedudukan timer ada dekat board sebelah fius bawah steering...

Anonymous said...

lampu dkat kunci pakai led jenis t10 ka mcm led meter..harap dpt jawapan.tq

Mohd Hadi Rahmat said...

Sblh suis wiper blkg tu, suis ap bro?

jeff_tacra said...

sebelah suis wiper belakang tu ialah suis heater side mirror

Anonymous said...

salam..yg time untuk bulb tu yg petak putih dkt atas suis tu ke???ke yg mne...

Anonymous said...

salam.. suis wiper/signal kereta satria 1.6 rosak.. dh beli yg wira (tokey kedai kater sama je wira/satria 1.3, 1.5 ) tp x sama soket belakang, soket suis satria 1.6 ni sama gan evo atau lancer ke.. time kasih

Aliff Izham said...

salam bro. kalau wira punya lampu kunci tu bukan ke mati lambat cket lepas tutup pintu. ada ke relay yg boleh lambatkan lampu tu mati. tq

jeff_tacra said...

boleh gunakan capacitor untuk lambatkan lampu tu padam

mridzuanbmatshah said...

Assalamualaikum a.jeff nak ltak led kt lbang knci nak jumper wyar dr mne ye

sahar Bld said...

salam tumpang tnya .kenapa lampu kunci still nyala walaupun kunci dh buang and pintu dh tutup..beteri tahan 2ari jer.lepas tu kne jump.

afiq aiman said...

sme gak mslah lmpu keyring asyik nyale je....rosak timer ke?timer tu mcm mne ghupenye??