Suzuki Swift

entri kalai ini saya paparkan gambar mengenai pemasangan cermin pintu kiri dan memasang bracket custom pada lampu suzuki swift. cermin pecah akibat terkena lantunan batu dari kerja-kerja mesin rumput manakala bracket headlamp patah kerana dilanggar oleh sebuah kereta secara reverse. langkah terperinci tidak ditunjukkan, sekadar gambar-gambar sahaja untuk rujukan

retak seribu akibat terkena batu mesin rumput tepi jalan

kalau tak ada tinted sudah pasti hancur berderai

 beli baru kat spare part dengan harga rm150

cantik jugak nampaknya

buka door trim

keluarkan cermin

glove kena pakai takut terkena kaca

besi plate inilah satu-satunya yang memgang cermin dan dipasangkan pada regulator

ini pulak buka bumper sebab nak betulkan bracket lampu yang patah

buka nat untuk keluarkan lampu

headlamp suzuki swift

si kecik ni pun turut sama nak pegang spanar

pasang bracket 

besi bulat-bulat ni boleh didapati di kedai hardware

dah siap pasang pada kereta. tak perlu beli lampu sebiji, sangat jimat

sekian, terima kasih
jumpa lagi

No comments: