In Car Entertainment (ICE)

bersua kembali... paparan kali ini ialah bagaimana peralatan yang perlu dan penyambung in car entertainment (ICE) bagi sesebuah kereta. ramai dalam kalangan kita menaik taraf sistem audio kereta masing-masing tetapi menyerahkannya kepada kedai accessories untuk memasangnya, padahal kita sendiri pun boleh melakukan kerja-kerja pemasangan ice sistem pada kereta kita. bolehlah berjimat sedikit... tambahan pula kita boleh memilih peralatan yang sesuai dengan bajet yang kita ada dan lebih penting kita dapat melakukan proses wiring dengan kemas lagi


ini ialah simple diagram ICE sistem kereta saya tapi bunyi tidak mengecewakan, bolehlah.... saya menggunakan HU Alpine menggunakan preamp 7 band brand EPSILON. dari preamp pergi ke 2 bijik power amp. power amp 2 channel pertama untuk drive sepasang woofer dan satu lagi power amp 4 channel untuk drive sepasang tweeter dan sepasang midrange di pintu hadapan kiri dan kanan. itu saja yang saya gunakan, tidak ada speaker belakang 6 x 9 seperti kebanyakan yang terpasang pada kereta wira sedan. setup ini kiranya dah memadai dan kalau dituning dengan baik hasil bunyi yang dikeluarkan sudah cukup bagi kita, bukan untuk sound pressure yang bunyinya sangat kuat yang kebanyakannya nampak extreme sangat. setup saya ini lebih kepada SQ iaitu sound quality


head unit ALPINE 2nd hand frekuensi malaysia. ada dalam kalangan peminat kereta menggunakan head unit dari japan tetapi frekuensi tidak sama sepert di negara kita, kena pakai booster untuk mendapatkan siaran radio malaysia, tetapi frekuensi tetap tidak menunjukkan nombor yang sama untuk siaran tempatan. terus terang saya katakan saya memang tidak berminat dengan head unit japan. asas penyambungan wire pada head unit iaitu wire merah (ACC), wire kuning (constant 12v), wire biru + putih (remote antenna - perlu disambung ke wire remote power amp), wire orange (illumination iaitu ke + lampu kecil) dan akhir sekali ialah wire hitam ke body kereta 


ini ialah preamp EPSILON 7 band parametric yang mendapat signal input dengan menggunakan RCA cable dari head unit dan dari sinilah disalurkan kepada sepasang power amp dengan menggunakan 2 unit RCA cable (rujuk diagram di atas). proses wiring power pula ialah biasanya terdapat 3 wire asas iaitu merah (ACC), hitam (body) dan biru atau lain-lain warna (remote) iaitu disambungkan ke wire remote pada head unit. fungsinya ialah semasa kita on head unit maka wire remote ini akan supply current ke pre-amp dan juga power amp untuk mengaktifkannya


dari power amp pertama, channel 1 dan channel 2 sambung ke tweeter, yang kebiasaannya ditempatkan di atas dashboard atau mana-mana tempat yang difikirkan sesuai. gambar tweeter di atas hanyalah hiasan sahaja. boleh pilih mana-mana tweeter yang terdapat di pasaran semasa. pastika wire + dan - daripada power amp sama dengan + dan - pada tweeter


contoh power amp... pilihlah power amp yang berjenama sedikit dan jangan terpedaya dengan tulisan watt pada jenama biasa kerana ternyata berlainan dengan watt sebenar, melainkan yang berjenama terkenal di pasaran. proses wiring pada power amp iaitu perlukan power cable yang diambil direct daripada + bateri dengan memasukkan satu fuse 30A paling dekat dengan bateri kereta. GND atau ground power amp pula kita tap pada body kereta, kalau boleh wire ini perlu tap pada body yang paling dekat dengan power amp. akhir sekali ialah wire remote yang disambungkan ke head unit seperti penyambungan pada pre-amp tadi


inilah midrange yang saya gunakan pada pintu kanan dan kiri untuk menaikkan lagi bunyi mid pada sistem bunyi dan dapat menyerlahkan lagi vokal pada setiap bunyi, pun saya gunakan jenama alpine 2nd hand sahaja


ini contoh speaker midrange yang terdapat di pasaran. yang 2nd pun banyak orang jual seperi alpine, carozzeria, kenwood, nakamichi dan lain-lain. walaupun 2nd hand tapi quality bunyi yang dihasilkan tidak mengecewakan kita


sepasang woofer yang saya gunakan iaitu type dual voive coil brand blaupunkt yang berharga sekita rm400 sebiji, single coil pun tak ada masalah asalkan RMS dan watt mencukupi dan bersesuaian dengan penggunaan power amp yang dipakai. sub jenis yang saya pilih ini adalah merupakan sub jenis free air iaitu bolehlah di pasangkan tanpa sub woofer box seperti setup saya ini



cd changer brand alpine yang digunakan dan disambung terus dari HU ke changer tanpa membuat apa-apa proses wiring tambahan. hanya gunakan satu cable sahaja


untuk menyambungkan power 12v ke power amp perlukan power cable seperti di atas. cable ini boleh didapati di mana-mana kedai accessories dan dapatkan ukuran sepatutnya untuk digunakan pada kereta anda


power cable disambung ke direct terminal positif bateri di dalam engine bay dan kira-kira 1 kaki dari terminal hendaklah dipasang fuse seperti di atas


cable lug boleh dibeli di kedai elektrik untuk menyambung power cable ke bateri dan ke power amp. cable lug ini juga boleh digunakan untuk menyambung punca negatif dari power amp ke ground atau body kereta. seboleh-bolehnya sambung negatif ke power amp sependek yang boleh dan selalunya saya sambungkan ke nat untuk seat


RCA cable diperlukan untuk menyambung dari HU ke preamp dan dari preamp ke power amp. pilihlah RCA cable yang ok, banyak terdapat di kedai ecc


speaker cable untuk penyambungan dari power amp ke mana-mana speaker yang dipasang pada kereta. salah satu petua untuk mengelakkan bunyi gangguan enjin pada speaker ialah asingkan laluan power 12v ke power amp dengan cable ke speaker, iaitu sebaik-baiknya jangan susun sekali cable power 12v dengan cable speaker


untuk nampak lebih kemas anda bolehlah membeli terminal seperti di atas untuk penyambungan speaker cable ke power amp dan ke mana-mana speaker

sekian, terima kasih
sincerely: jefftacra

Info & Tips Vol.2

sedikit info dan tips mengenai barangan kereta yang perlu diketahui dan kebanyakan daripada kita hanya memasang sesuatu peralatan mengikut pomen masing-masing. sedikit sebanyak kita juga perlu tahu apa yang perlu dan apa yang telah dilakukan terhadap kereta kita. ada seorang rakan pengunjung blog saya telah emailkan kepada saya mengenai bagaimana keretanya yang berfungsi cemerlang, tidak ada apa-apa masalah tetapi sebaik sahaja mengambil keretanya selepas ditinggalkan untuk servis tukar minyak yang rutin dilakukan pada kebanyakan kereta, gearbox kereta telah rosak dan tidak boleh masuk gear...buang minyak keluar bersama minyak ialah habuk-habuk besi, tak tahu sama ada suratan, kebetulan ataupun tindakan seseorang... kesian member tu dan saya tak tahu apa kesudahannya sekarang


ini ialah thermostat yang perlu ada bagi sesebuah kereta untuk mengoptimumkan dan menjaga suhu enjin agar dapat beroperasi dengan baik. thermostat sangat perlu bagi kereta dan kebanyakan pomen main buang sahaja benda ini yang boleh mengakibatkan enjin lambat panas terutamanya semasa cold start, perlu ambil masa yang lama untuk suhu enjin mencapai normal temp. kebanyakan kereta terutamanya proton menggunakan suhu 82 degree tetapi standard enjin mivec menggunakan 76.5 degree. saya terpaksa order dari UK untuk memperoleh suhu 76.5 degree untuk enjin kereta saya dan digunakan sehingga sekarang tanpa ada masalah


anti roll bar atau sway bar memainkan peranan penting untuk menjaga kestabilan kereta semasa memandu terutamanya semasa mengambil selekoh atau memandu dengan kelajuan tinggi. anti roll bar standard bagi kereta wira seperti 2 bahagian bawah gambar (lihat gambar di atas) dan atas sekali ialah anti roll bar evo. penggunaan anti roll bar standard disambungkan ke lower arm dengan menggunakan bush sate tetapi anti roll bar evo menggunakan drop link yang disambungkan ke absorber, walaupun kecil tapi handling menjadi sangat mantap apabila menggunakan sistem anti roll bar evo 2/3. yang penting absorber mesti ada 'telinga' untuk disambungkan dengan drop link


flywheel di atas ialah dari kereta mivec dengan tertera marking 92V dan dengan adanya marking ini kita dapat tahu asal dari manakah kereta tersebut. lain kereta lain markingnya


ini ialah lubang pada gearbox untuk dimasukkan driveshaft... lubang lurus dan tidak ada apa-apa halangan di dalamnya merupakan lubang gearbox LSD dan kalau terdapat halangan sebatang besi di dalam lubang ini, ia merupakan gearbox biasa tanpa LSD. gearbox LSD ada dua jenis iaitu semi LSD dan fully lock LSD. untuk mengenal pasti sama ada semi atau fully iaitu kalau kita jack dua-dua tayar kereta dan pusingkan satu bahagian tayar dan sebelah lagi seseorang menahannya... kalau dapat pusing bermakna semi LSD dan kalau ditahan oleh seseorang pada tayar sebelah dan kita tidak dapat memusingkannya bermakna fully LSD


penggunaan servo brake double layer seperti di atas boleh memantapkan lagi sistem braking kereta dan ramai yang menaiktaraf enjin tetapi lupa untuk menaiktaraf sistem brake. gambar di atas ialah servo brake double layer nissan SR20, boleh dipadankan pada kereta wira tetapi perlu mod satu paip seperti bulatan di atas kerana servo mitsu atau proton pipe tersebut terletak di sebelah kanan pump tetapi servo nissan ini di sebelah kiri pump. bagi saya lebih suka menggunakan servo nissan SR20 kerana lebih lembut dari servo evo tetapi braking mantap


ini ialah lower link atau bahasa mudah dipanggil 'tulang anjing' kedudukannya ialah pada bahagian belakang kereta wira/mitsu. gambar atas ialah lower link evo yang ternyata lebih baik jika dibandingkan dengan lower link proton kerana besi evo bulat dan padat manakala keluaran proton berlainan sekali dari bentuk ini. bush lower link evo boleh digerakkan mengikut pergerakkan kereta manakala proton punya mati


gambar atas ialah pistol lock pintu yang boleh diubahsuai untuk dijadikan trunk release bagi pengguna alarm yang mempunyai option untuk trunk release, lihat entri blog terdahulu mengenai cara pemasangan trunk release


gambar atas ialah BISS screw yang terdapat pada throttle body mitsu yang diperbuat daripada fiber dan bukannya besi, hati-hati semasa memusingkan screw ini terutamanya kalau screw ini terlalu ketat kerana boleh merosakkan bahagian atas BISS screw dan seterusnya boleh menyebabkan loose


untuk mengetahui dan mengecam throttle body mivec ada idle switch seperti bahagian merah di atas. kalau throttle body mitsu lain tidak terdapat idle switch seperti ini kerana switch terdapat pada throttle position sensor (TPS)


kebanyakan daripada kita menggunakan bulb H4 untuk headlamp wira yang memadankan watt yang tinggi seperti menggunakan bulb 100 watt untuk menambahkan kecerahan cahaya lampu, tetapi lama kelamaan soket pada bulb berkenaan akan mencair akibat kepanasan bulb 100w tersebut. untuk mengatasinya anda boleh menukar soket seramik yang boleh diperolehi di mana-mana kedai accesories dan menyambungkannya kepada wiring asal untuk headlamp


ini ialah clutch alternatif bagi pengguna wira yang kebanyakan memilih set clutch exedy. clutch jenama AISIN ini pun boleh dikatakan setanding dengan clutch exedy


timing light diperlukan untuk mengubah kedudukan ignition timing sama ada untuk retard atau advance, rujuk entri blog terdahulu mengenai cara menggunakan timing light


gambar atas ialah capacitor untuk ecu mivec. caps ecu sepatutnya perlu ditukar setiap 10 tahun untuk mengelakkan kebocoran elektrolit pada caps berkenaan yang boleh menyebabkan keseluruhan ecu mengalami kerosakan. entri terdahulu ada saya tunjukkan cara menukar ecu caps tersebut


brake stopper jenama cusco selalunya dipasang pada kereta evo tujuannya supaya semasa hard braking firewall kereta tidak terikut sama seperti mana kita menekan pedal brake. dengan adanya alat ini dapat mengukuhkan kedudukan servo agar tidak bergerak dan seterusnya dapat memantapkan lagi sistem brake kereta anda


starter high speed mitsu boleh dipadankan secara plug and play pada kereta wira, namun ada sesetegahnya yang tidak dapat dimasukkan secara plug n play, kena tengok juga kedudukan selenoid starter dengan lubang nat starter. penggunaan starter ini amat digalakkan kereta kereta dapat dihidupkan dengan mudah tambahan pula bunyi starter ini seperti kereta perdana V6

sekian, terima kasih
jumpa lagi

Info & Tips Vol.1

entri kali ini ialah mengenai pelbagai info dan tips yang dikumpul untuk maklumat semua. kadang-kadang info-info tertentu sangat berguna untuk kita dalam dunia pemotoran. sedikit info dari saya untuk anda


bagi pengguna kereta, brake pad memainkan peranan penting untuk memberhentikan kereta, jangan ambil mudah dengan sistem brake kereta anda, pilihlah brake pad yang bagus. gambar atas menunjukkan perbezaan antara pad MYVI (atas) dan pad ERV (bawah). didapati permukaan yang contact dengan disc pad ERV lebih besar daripada permukaan pad MYVI, jadi braking pad ERV lagi mantap


lagi close up antara pad MYVI dengan ERV, nampak lagi lebar yang ERV punya


sehubungan dengan itu, saiz antara pad MYVI dengan ERV adalah sama besar cuma contact pad pada disc je lebar yang ERV. pengguna MYVI bolehlah menukar pad dengan menggunakan pad brake ERV, masuk macam tu je dan tak perlu apa-apa pengubahsuaian. BRAKE PAD SUZUKI ERV PLUG N PLAY PADA CALIPER MYVI


foglamp memainkan peranan penting bagi kereta selain daripada mencantikkan cahaya pada waktu malam dapat membantu menambahkan kecerahan cahaya pada waktu malam untuk pemanduan kita. cahaya kuning amat sesuai digunakan pada suasana berkabus kerana cahaya kuning dapat menembusi kabus daripada cahaya putih yang kebanyakkannya gagal kalau di dalam hujan yang lebat


saya menggunakan kit HID H3 pada foglamp kereta saya dan inilah hasilnya pada waktu malam. gambar atas ialah cahaya headlamp biasa + cahaya HID foglamp, nampak lebih jelas dan sangat terang. kena minor mod untuk pasang bulb HID pada foglamp, cari entri blog mengenai pemasangan HID pada foglamp


ini pula ialah minyak gearbox keluaran mitsubishi khusus untuk gearboc LSD, namun boleh diguna pakai pada gearbox manual tanpa LSD, lagi baik. harga untuk 4 liter ialah sekitar rm150-rm170


saya mengubah kedudukan coil plug ke tempat lain kerana laluan asal cable plug telah terhalang oleh hose fuel regulator, nampak tak kemas. oleh itu saya pindahkan dan susun semula cable plug seperti di atas


ini gambar selepas siap sepenuhnya


bagi pengguna enjin mivec menjadi perkara biasa pada gear 5 kelajuan 100kmj dengan kedudukan meter rpm3.2k seperti di atas. normal kalau wira 1.3/1.5 100kmj dengan gear 5 rpm berada pada kedudukan 3k


ini pula ialah bagi pengguna enjin turbo GSR, mesti ada U hose untuk water cooled oil cooler pada bahagian oil filter. kebanyakannya hose ini lama kelamaan akibat wer n tear akan bocor dan menyebabkan coolant menitik dan kalau kes yang lebih teruk boleh menyebabkan overheat. penyelesaiannya mod seperti di atas dengan menggunakan hose silikon untuk menggantikan U hose asal


139dB... ini lah kekuatan bunyi horn stebel nautilus made in italy, dan jangan tertukar dengan made in taiwan yang menggunkan jenama nautilus sahaja. horn biasa sekitar 85dB - 90dB sahaja


cover minyak brake dan minyak power steering yang dibeli direct dari jepun dengan harga lebih kurang rm5 satu unit dan kalau harga di negara kita rm45 seunit


condenser fan evo sangat baik dipasang pada kereta anda kerana menghasilkan angin yang kuat. pemasangannya pula ialah pada bahagian hadapan kereta dan ini bermakna hembusan angin direct ke condenser, seterusnya menjadikan sistem penyejukkan kereta anda lebih berkesan. kalau dah pasang fan evo ini, lebih baik keluarkan condenser fan asal pada radiator


oil pressure gauge sangat penting bagi enjin yang telah diubahsuai kerana dapat memantau tekanan minyak hitam di dalam enjin sama ada kuat atau tidak. dalam keadaan idling pressure minyak hitam di dalam enjin sebaik-baiknya ialah antara 25psi -30psi, masa cruising sekitar 50psi - 60psi dan semasa wide open throttle sekitar 75psi - 80 psi. ada enjin lebih tinggi lagi daripada yang saya nyatakan bergantung kepada kekuatan oil pump masing-masing. kalau bacaan rendah bermakna tekanan minyak kurang kuat dan kemungkinan oil pump telah lemah


ini ialah barang-barang yang diorder untuk seorang kawan bagi menjalani proses top overhaul enjin 4G92M. harga barang di atas tu dah mencecah 1.2k

sekian, terima kasih
jumpa lagi

Starter Motor Service

entri kali ini ialah bagaimana cara untuk service starter kereta anda. apabila ada tanda-tanda macam berat je starter nak crank maka perlulah diservice starter tersebut kerana kotoran di dalam starter memyebabkan tak kuat untuk crank dan ada kemungkinan carbon brush dah pendek. ikutilah cara seperti di bawah ini


setelah starter dikeluarkan untuk membarai starter ke gunakan tools yang diketuk tu, apa nama sebenar tak ingatlah.. buka nat phillips pada bahagian bontot starter seperti gambar di atas


buka jugak 2 biji nat phillips selenoid starter


buka nat 12mm seperti yang ditunjukkan, nat selenoid starter


keluarkan selenoid starter


buka nat belakang starter


asingkan seperti di atas


keluarkan semua sekali dari housing starter


asingkan juga coil starter


coil starter


carbon brush starter


peralatan yang dibuka dari starter


gunakan WD-40 untuk mencuci semua peralatan yang dibuka tadi


cuci hingga segala kotoran, habuk bersih


peralatan starter yang telah siap dibersihkan


pasang balik semua peralatan starter seperti asal dan bolehlah pasangkan pada kereta

video
video setelah siap dipasang pada kereta, kalau sebelum ni nak crank rasa berat dan seolah-olah starter lemah, tetapi sekarang bunyi pun dah semakin mantap... starter bearing high speed mitsu

sekian, terima kasih
jumpa lagi