Crystalize Your Headlamp

entri kali ini saya paparkan bagaimana cara diy untuk mewarnakan headlamp dengan menggunakan kit crystalite headlamp. pelbagai pilihan warna yang ada disediakan seperti pink, light red, light blue, dark blue dan beberapa warna lagi. bagi headlamp plastik lama-kelamaan akan menjadi kekuningan akibat kepanasan bulb headlamp atau pun terjemur di bawah sinaran cahaya matahari setiap hari. jadi penyelesaiannya anda boleh mewarnakan headlamp yang kekuningan dengan warna pilihan masing-masing


terlebih dahulu sediakan kertas pasir no. 1000 grit dan 2000 grit untuk proses ini. terlebih dahulu gosok headlamp palastik dengan kertas pasir 1000 dan kemudian kertas pasir 2000 grit


inilah kit crystalite warna dark blue atas pilihan owner kereta


kit crystalite berserta arahan bagaimana cara hendak menggunakan pada headlamp. boleh digunakan sama ada headlamp plastik ataupun headlamp kaca


headlamp toyota wish ini nampak kekuningan


terlebih dahulu gosok dengan kertas pasir 1000 menggunakan air


kemudian kertas pasir 2000 grit


dengan menggunakan rubbing compound dan mesin, polish headlamp untuk melincinkan balik permukaan headlamp agar tidak kusam


seterusnya gunakan preparation compound dan polish dengan menggunakan mesin supaya dapat memudah dan mempercepat kerja


sapu preparation compound yang datang bersama kit crystalite tadi


setelah siap polish


kekuningan telah hilang


sapukan crystal premier pada headlamp mengikut arahan tertentu


setelah crystal premier disapu pada headlamp


bersedia untuk menyapu coating warna yang dikehendaki


sapukan coating warna mengikut arahan yang dibekalkan dan biarkan kering. coating warna ini akan kering sepenuhnya selepas 24 jam

untuk mendapatkan bahan ini boleh berhubung dengan saya, keterangan lanjut sila lihat facebook saya di www.facebook.com/STgarage

sekian, terima kasih
jumpa lagi

Starter Carbon Brush Replacement

apabila kereta tak boleh crank atau tak bolehstart langsung walaupun bateri telah ditukar dengan yang baru dan wire starter ada supply voltage bermakna carbon brush starter kereta anda telah rosak iaitu telah pendek dan tidak contact pada motor. jika hal ini berlaku maka perlulah menuka carbon brush starter dengan yang baru, boleh diperoleh di mana-mana kedai spare part atau ada sesetengah kedai bateri kereta menjual carbon brush ini. perlu bawa sample ketika hendak membeli carbon brush yang baru


inilah kota carbon brush starter yang baru, sebenarnya starter mitsu high speed boleh menggunakan carbon brush dari model proton perdana. carbon brush perdana boleh dibeli di kedai spare part  atau kedai bateri dengan harga sekitar rm75 - rm85 satu set. nak senang kita perlu bawak sample sebab kebiasaannya tokey kedai akan tanya kita, ada bawak sample tak? so kalau ada sample memudahkan kedua belah pihak untuk melancarkan urusan jual-beli carbon brush ini


inilah rupa set carbon brush starter high speed mitsubishi, sama dengan standard starter perdana. perhatikan gambar, carbon masih lagi panjang dan baru, boleh bertahan sehingga 5 atau 6 tahun lagi agaknya. mana-mana motor yang bergerak mesti ada carbon brush dan pergerakan yang berterusan inilah yang menyebabkan carbon haus dan lama-kelamaan akan menjadi pendek dan mematikan fungsi pergerakan motor tersebut


pandangan belakan set carbon brush baru


oleh kerana hanya hendak menukar carbon brush, maka lebih berbaloi saya service terlebih dahulu starter high speed auto dengan membuang segala habuk dan kotoran yang melekat pada starter berkenaan


anda boleh menggunakan WD40 untuk mencuci peralatan starter ini, dan terdapat part tertentu yang saya guankan sabun dan air untuk mencucinya sehingga bersih. gambar atas peralatan stater yang telah siap dicuci dan siap dikeringkan untuk dipasang seperti keadaan asal


carbon brush dan motor starter yang telah siap dicuci daripada habuk carbon brush


masukkan carbon brush pada bahagian belakang coil motor starter, gunakan playar untuk memasukkan carbon brush ini kerana anda terpaksan menahan carbon berkenaan untuk dimasukkan pada tempatnya


carbon brush dah siap pasang pada coil motor starter


kedudukan yang sepatutnya pada motor ni. agak sugar nak masukkan kerana terhalang oleh 4 batang carbon brush, kena ada cara tertentu untuk memasukkannya


alang-alang buka saya spray housing starter supaya kelihatan baru walaupun pada hakikatnya starter ini telah berusia


3 peralatan starter yang dispray dengan color hitam dan silver high temp


masukkan penutup belakang starter pada carbon brush dan pasang balik 2 bijik nat phillips


masukkan housing tengah starter pada motor


pasang kepala starter dan kemaskan nat 8mm pada bahagian belakang starter


dah siap pasang dan kelihatan seperti baru

sekian, terima kasih
jumpa lagi

Anti Roll Bar

anti roll bar memainkan peranan penting untuk mengukuh chasis kereta dan seterusnya dapat meningkatkan pengendalian kereta terutamanya semasa kelajuan tinggi ataupun semasa mengambil selekoh, malahan hard braking juga disokong oleh anti roll bar. entri kali ini ialah jenis-jenis bar yang dipasang pada kereta saya dengan tujuan supaya pengendalian pemanduan menjadi lebih mantap


gambar atas ialah bar yang lebih dikenali sebagai strut bar yang dipasang dalam ruang enjin dengan tujuan untuk mengukuhkan body kiri dan kanan kereta. dengan ini body atau chasis kereta menjadi lebih kukuh dan rigid. oleh yang demikian, kurangnya olengan semasa melalui selekoh tajam


pelbagai jenama yang terdapat di pasaran sturut bar dan saya lebih gemar menggunakan strut bar dari halfcut iaitu jeni aloi yang kebiasaannya diambil dari halfcut evo123. jenis aloi ringan tapi berkesan apabila memasangnya. gambar atas ialah jenis hotbits yang boleh diperoleh di mana-mana kedai accessories dengan harga sekitar rm150-rm180


sekarang jenama ultra racing tidak kurang diperkatakan oleh peminat kereta dan rata-rata kebanyak kedai menjual bar jenama ini. pastikan semasa anda membeli jenama ini terdapat no siri dan jenis kereta yang ditampal pada bar berkenaan dan ini menandakan barangan tersebut original. gambar atas strut bar ultra racing untuk perodua viva


kebanyakan kereta mempunyai anti roll bar atau sway bar yang dipasang pada bahagian bawah kereta. bagi pemilik kereta wira sangat digalakkan memasang sway bar yang diambil dari kereta mitsubishi evo 2/3 kerana sway bar jenis ini tidak menggunakan bush sate seperti yang digunakan pada kereta wira atau keluaran proton. sway bar evo menggunakan drop link untuk menghubungkan bar dengan absorber, jadi pengendalian kereta akan menjadi lebih mantap jika dibandingkan dengan sway bar standard wira


ini merupakan anti roll bar R3 bersaiz 19mm yang boleh dibeli di kedai R3 parts. saya beli dulu dengan harga sekitar rm320 termasuk kos postage. bar R3 ini lebih besar jika dibandingkan dengan sway bar evo2/3


untuk menghubungkan anti roll bar evo atau R3 perlulah mendapatkan drop link seperti gambar di atas dan harus diingat absorber perlu ada telinga untuk menghubungkan drop link ini. kebanyakan adjustable absorber sekarang mempunyai telinga untuk memudahkan anda memasang drop link tersebut. drop link baru boleh diperoleh di kedai spare part dari model GTI dengan harga rm60 sepasang


ini bar fender 2 points keluaran first batch ultra racing yang saya beli sekitar tahun 2003 dahulu dan sekarang masih berkhidmat dengan cemerlang pada kereta saya.


3 points fender bar ultra racing


bahagian belakang pula kita boleh memasang rear anti roll bar dan untuk pengetahuan wira 1.3/1.5 tidak terdapat bar belakang ini, hanya kereta 1.6/1.8 sahaja yang ada bar tersebut bagi keluaran proton termasukalah satria GTI. proton PUTRA. pengguna wira 1.3/1.5 boleh memasang secara plug n play rear anti roll bar ini pada kereta masing-masing yang boleh diambil dari model proton ataupun dari model mitsubishi seperti mivec, fto dan beberapa model lagi


gambar atas ialah proses pemasangan rear anti roll bar yang diambil dari wira 1.6 dan dipasangkan pada satria 1.3 rakan saya. perhatikan hujung bar tersebut iaitu kalau dari model proton menggunakan drop link seperti di atas tetapi kalau dari model mitsu menggunakan drop link seperti sway bar hadapan tetapi lebih pendek sedikit


gambar atas ialah strut bar yang dipasang pada bahagian hujung absorber belakang. kebanyakan kedai acc ada menjual bar tersebut dengan harga sekitar rm120-rm150. di kedai halfcut juga terdapat strut bar ini yang digunakan pada kereta evo123, boleh plug n palay pada kebanyakan kereta proton


rear strut bar dari evo2 aloi


ini bar terakhir yang saya pasang pada kereta saya iaitu dalam boot belakang yang diambil dari evo3, pun plug n play juga pada body wira


buka nat 12mm yang mengikat bracket bumper dan pasangkan bar ini tanpa perlu lakukan apa-apa pengubahsuaian


bar ini boleh diperoleh di halfcut dengan harga sekitar rm100-rm120 sahaja

sekian, terima kasih
jumpa lagi

Info & Tips Vol.3

entri kali ini merupakan sambungan daripada entri terdahulu mengenai info dan tips tertentu dengan harapan semoga boleh dikongsi untuk dijadikan panduan untuk semua


ini merupaka clutch pedal mitsu dan berlainan dengan pedal clutch wira, boleh plug n play pada kereta wira. satu keistimewaan yang ada pada pedal clutch ini ialah adanya spring yang membantu pengguna semasa menekan clutch, spring ini menolong meringankan lagi pedal clutch. sangat sesuai bagi mereka yang menggunakan set clutch racing seperti exedy, triniti dan sebagainya


FICD merupakan alat oem bagi kereta toyota untuk membantu menaikkan idling terutamanya semasa on aircond. bagi kebanyakan pengguna kereta wira atau mitsu selalunya ada masalah stepper motor iaitu semasa on aircond rpm drop sehingga boleh menyebabkan kereta mati. pemasangan FICD ini merupakan penyelesaian kepada masalah tersebut dan kita boleh laras tinggi rendah rpm semasa aircond dibuka


gambar atas merupakan conrod bearing kereta wira atau mitsu. gambar no.2 ialah conrod bearing yang dah terlalu haus dan perlu ditukar dengan yang baru. antara tanda untuk mengenal pasti masalah bearing ini ialah, semasa hidupkan kereta terutamanya cold start dan ketika rpm naik lepas start ada bunyi ketukan pada bahagian enjin. salah satu cara lagi ialah semasa kita rev hingga 3k rpm ketukan boleh kedengaran daripada tengah enjin. kalau ini berlaku sampai masanya conrod bearing perlu ditukar dengan yang lain


kebanyakan daripada pengguna kereta selalu mengalami masalah kebocoran head gasket dan boleh mengakibatkan minyak hitam berkurangan dalam enjin. head gasket standard mempunyai jangka hayat tertentu dan apabila bocor perlu ditukar dengan yang lain dan ada kes head gasket standard putus yang boleh menyebabkan minyak hitam bercampur dengan air di dalam enjin. penggunaan metal head gasket sangatlah efesien kerana tidak mudah bocor dan tahan lebih lama kalau dibandingkan dengan standard. kini terdapat pelbagai jenis metal gasket di pasaran dan pilihlah jenama dan ketebalan yang bersesuaian dengan kereta anda


sistem brek kereta memainkan peranan penting untuk memberhentikan kereta dengan berkesan. penggunaan braided hose brake boleh meningkatkan prestasi brek kereta anda kerana penggunaan hose biasa boleh menyebabkan hose menjadi kembang terutamanya semasa panas dan sebab itulah brek rasa tidak mencengkam dengan baik


ini ialah clutch racing exedy yang banyak digunakan pada peminat-peminat kereta di negara kita. apabila menggunakan set clutch ini pedal clutch akan terasa berat lebih 50% daripada standard tetapi cengkaman clutch ini sangat baik sekali


adjustable campulley memainkan peranan penting jugak untuk meningkatkan sedikit kuasa kereta kita jika dilaras dengan baik dan sempurna sama ada advance atau retard bergantung pada resepi tuner masing-masing


penggunaan adjustable fuel regulator sebenarnya untuk meninggikan atau merendahkan pressure minyak petrol di dalam fuel rail dan bukannya dengan memasang alat ini meningkatkan kuasa kereta kita. jika pressure minyak ditinggikan maka tekanan di dalam fuel rail akan bertambah baik dan menjadikan pancutan minyak oleh injector berkesan. di sebelahnya ialah vacuum meter iaitu untuk mengetahui kondisi enjin berdasarkan pergerakan meter tersebut


bush alternatif bagi menggantikan bush standard yang hayatnya lebih lama jika dibandingkan dengan bush oem. amat digalakkan menukar bush super pro ini tetapi harganya lebih mahal daripada buash standard


penggunaan open pod air filter adalah untuk menambahkan kemasukan angin ke dalam enjin dan akan lebih baik jika di tuning semula apa bila memasang filter ini supaya campuran minyak dan angin untuk enjin menjadi seimbang. brand K & N tidak asing lagi bagi peminat kereta dan seharusnya dicuci apabila kotor dengan menggunakan bahan khas keluaran K & N


oil press gauge sangat penting bagi pengguna kereta enjin hi rev seperti mivec. anda akan dapat mengetahui tekanan minyak hitam di dalam enjin dalam keadaan yang sepatutnya


oil cooler untuk pengguna gear auto sangat penting untuk menyejukkan minyak gear dan seterusnya menjadikkan sistem gear berfungsi dengan lebih baik. kebanyakan kerata yang menggunakan gear auto berkongsi dengan bahagian bawah radiator dengan menyalurkan minyak gear ke bahagian ini untuk menyejukkannya. pengguna ATF cooler ini sangat digalakkan


radiator cap memainkan peranan penting untuk mengekalkan pressure tertentu untuk cooling system enjin. lagi tinggi pressure cap lagi sejuk enjin tetapi harus diingat bagi pengguna radiator standard boleh menukar hanya kepada 1.1 bar sahaja dan tidak lebih dari itu kerana radiator standard tidak dapat menampung pressure yang tinggi. radiator standard wira hanya menggunakan 0.9 bar sahaja. pengguna yang memakai aluminium radiator boleh menggunakan 1.3 bar tanpa sebarang masalah


SPDT relay adalah untuk menstabilkan voltage bagi alat-alat tertentu seperti horn, foglamp dan sebagainya.


kotak biru merupakan throttle position sensor enjin wira/mitsu dan kotak merah pula ialah tempat yang perlu kita sambungkan ke body/ground semasa kita set ignition timing. perlu buka soket cokelat tersebut dan sambungkan ke ground untuk mendapatkan basic ignition timing semasa menggunakan timing light

sekian, terima kasih
salam maulidur rasul
jumpa lagi