Volvo S60T Brake Pad Replacement

Bersua lagi dengan entri yang saya kira sebagai DIY terakhir untuk tahun 2012 ini. kali ini saya paparkan gambar mengenai penukaran satu set pad brek kereta volvo s60t. proses membuka caliper agak sukar sekiranya tidak mempunya tool yang mencukupi kerana kereta conti ini tida sama seperti kereta proton atau kereta jepun, agak berlainan sedikit. namun, segalanya berjalan lancar dan berjaya dilakukan tanpa menghadapi sebarang masalah. cuma cuaca je tadi hujan agak lebat, tapi tidak menjadi halangan untuk membuat kerja

macam biasa buka tayar, terdapat 5 lug nut bersaiz 17mm sahaja

jack ini agak berlainan dengan kereta jepun tapi memang kuat untuk mengangkat body S60 yang agak berat. guna jack 2 tan pun rasa berat lagi kereta nak terangkat. jack ni selamba je pusing dan tayar terangkat. tak boleh guna untuk kereta lain kerana terdapat cangkuk kahas pada body volvo dan dipadankan dengan jack tersebut

allen key saiz 7mm sangat perlu untuk membuka caliper pin volvo ini, dan untuk makluman allen key saiz ini agak susah untuk didapati kat hardware melainkan beli satu set allen key terus. kebiasaanya kita jumpa allen key saiz 6mm dan 8mm sahaja, manakala 7mm payah nak dapat

pad brake volvo satu set depan belakang dengan harga rm450. nasib baik di kuala terengganu ini ada kedai spare part yang jual model ni. pergi kedai spare part jual barang merc pun tak ada. kalau tak kena order KL baru dapat kot

proses penukaran pad bahagian hadapan tidak mendatangkan apa-apa masalah, semua berjalan lancar, pad lama tinggal 10% je lagi dan nampak aga nipis

dah siap pasang pad hadapan dan masa ni caliper belum pasang lagi. kelihatan tengah disc yang bergerigi itu ialah untuk membolehkan ABS berfungsi

 ini pula untuk belakang, semua nat dibuka manual, tidak menggunakan air gun tool

 kelihatan pad agak nipis dan sudah sampai masa untuk ditukar dengan yang baru. pada pad volvo ini tidak terdapat besi marking untuk pad habis, tidak sama seperti kereta proton

proses penukaran pad belakang

agak teruk sikit kerana pad jem sebab karat yang keterlaluan

perhatikan permukaan disc, hanya bahagian tengah sahaja yang terkena dengan pad kerana bahagian hujung pad atas dan bawah tak boleh bergerak disebabkan karat yang tebal. nak keluarkan pad pun kena hentam dengan tukul, tak boleh umpil macam biasa

pad belakang yang berkarat

antara tool yang digunakan untuk volvo

pomen sedang melakukan kerja

 pasang pad dan test kereta. pada mulanya brek kurang cengkam kerana permukaan pad dan disc masih lagi tidak sekata. ambik masa sedikit untuk membolehkan brek menjadi lebih berkesan

sekian, terima kasih
jumpa lagi tahun depan

2 Points Fender Bar Installation

bersua lagi dengan entri yang saya kira sebagai penutup bagi tahun 2012. kalai ini saya tunjukkan bagaimana cara membuka fender kereta khususnya kereta wira dan seterusnya bagaimana memasang 2 points fender bar ultra racing keluaran 1st batch dulu

langkah pertama untuk memasang fender bar ini ialah dengan membuka fender kereta. untuk kereta wira sahaja dan kemungkinan untuk kereta lain asasnya adalah sama. buka nat 10mm di bahagian bawah fender seperti gambar yang ditunjukkan

buka nat 10mm pada bahagian tepi bawah fender

keluarkan lampu signal dengan menanggalkan klip pada bahagian dalam ruang enjin, tarik klip dan perhatikan lock klip tersebut tercabut dari body kereta. unplug soket lampu signal

buka 3 nat 10mm pada bahagian lampu signal yang dikeluarkan tadi iaitu 1 skru untuk fender itu sendiri dan 2 skru untuk mengikat headlamp

buka lagi nat 10mm pada bahagian bawah tepi bumper, kena selak dulu daun pisang

buka 3 nat 10mm pada bahagian atas fender

buka lagi nat 10mm pada bahagian dalam bumper, kena umpil sikit bumper dengan berhati-hati barulah nat tersebut dapat dicapai dengan spanar

akhir sekali 1 nat 10mm pada bahagia dalam dekan pintu, perlu buka pintu untuk membuka nat tersebut

jangan lupa keluarkan lampu signal fender dan unplug soket

apabila kesemua nat tadi dibuka barulah fender dapat dikeluarkan dari kereta. angkat fender melalui atas kereta dengan berhati-hati dan keluarkan

fender telah dikeluarkan dari kereta

inilah nanti kedudukan fender bar padabody kereta

buka 2 nat 12mm pada bracket pintu bahagian bawah dan pasang kan fender bar tersebut

perlu drill 2 lubang pada bahagian body untuk memasang 2 biji nat 

2 points fender bar yang telah siap dipasang pada kereta, body kereta semakin kukuh dengan pemasangan fender bar ini dan seterusnya dapat memantapkan lagi pengendalian kereta semasa memandu

sekian, terima kasih
jumpa lagi

Myvi Caliper Problem

bertemu lagi dengan entri terkini iaitu mengenai penyelesaian bunyi bising pada caliper myvi. kebiasaannya apabila melalui jalan tidak rata akan keluar bunyi sesuatu macam besi berlaga area caliper myvi. oleh itu jalan penyelesaian yang paling mudah dan simple iaitu dengan mengikuti langkah mudah seperti di bawah ini. oversize pin caliper ada jual tapi harga sekitar rm80 untuk satu set, dengan mod yang saya buat ini harga tak sampai pun rm5.00, saya dah pakai dan guna agak lama masih lagi tidak ada masalah. untuk makluman saya pakai caliper dan rotor disc myvi kat perodua viva saya, pada mulanya memang keluar bunyi bising area caliper, rupa-rupanya pin caliper ada gap sebab itulah bunyi tu akan keluar

buka nat 14mm caliper pin atas dan bawah caliper

keluarkan caliper 

tak perlu buka hose caliper

cabut pin caliper atas dan bawah, hati-hati dengan boot takut koyak

sepasang pin caliper atas dan bawah berserta dust boot

pin inilah yang selalunya mendatangkan masalah kerana ada gap semasa caliper terpasang. so saya tunjukkan bagaimana nak bagi fit balik pin caliper ini dengan kos yang sangat murah

gunakan heatshrink, saiz saya tak ingat tapi memang betul-betul fit dengan pin tersebut

grease secukupnya

potong heat shrink seperti gambar yang ditunjukkan untuk dua pin

masukkan heat shrink pada hujung pin caliper

panaskan heat shrink supaya betul-betul kemas pada pin caliper

sapukan grease

pasang balik boot

masukkan pin tadi ke tempatnya. perlu tekan sikit dan pusing-pusing supaya betul-betul fit pada tempatnya. sekaran tiada lagi gap antara pin dan housing caliper tersebut. setakat saya guna dah hampir 3 tahun pun masih ok lagi. heat shrink tidak akan membuatkan caliper anda jem atau lekat kerana bahan ini lembut sahaja tambahan pula dalam tu ada minyak grease

pasangkan balik caliper dan test kereta anda. tida lagi bunyi knocking pada bahagian caliper ini

sekian, terima kasih
jumpa lagi

TPS & Idle Switch

bertemu lagi dengan entri yang mungkin ada dalam kalangan pengunjung blog ini sudah mengetahui iaitu bagaimana mengubahsuai idle switch pada throttle body mivec ke throttle position sensor 4 pin khusus bagi pengguna yang masuk throttle body S90 pada enjin mivec. enjin evo/gsr tidak ada idle switch pada throttle body dan tak jadi masalah kalau pengguna enjin ini hendak menggunakan S90. kalau enjin mivec masuk throttle body S90 dan sekiranya anda tidak menggunakan idle switch makan idling kereta akan tidak stabil, naik turun dan tidak tetap kedudukannya. jadi perlul;lah idle switch ini ditukar ke TPS yang mempunyai switch, saksikan setersunya



ini ialah throttel body 4G92 mivec 60mm dan bulatan merah ialah idle switch untuk menstabilkan idling kereta. kalau diuji dengan mencabut soket ketika kereta dihidupkan, idling kereta akan naik turun dan tidak stabil

lagi gambar kedudukan idle switch pada throttle body. TB VR4 pun kalau tak silap saya ada idle switch ini begitu juga dengan enjin mitsu MVV. wire yang bersambung ke situ berwarna kuning stripe merah

ini pula kedudkan throttle position sensor pada throttle body, hanya ada pada TB mmc sahaja dan bagi pengguna wira VDO tps ini tidak ada pada TB. mivec menggunakan 3 pin TPS

bagi yang memasang throttle body 70mm S90 sudah pasti tidak akan menjumpai tempat untuk dimasukkan idle switch ini dan kalau entri sebelum ini ada saya tunjukkan bagaimana mengubahsuai bracket untuk memasang idle switch pada S90, tetapi sekarang tidak perlu lagi kerana saya telah berjawa menggunakan TPS 4 pin untuk menggantikan idle switch asal ini

idle switch hanya untuk close dan open circuit sahaja

TPS 2 pin ini tidak diperlukan lagi

bahagian dalaman TPS yang bersambung ke butterfly throttle body

inilah TPS asal mivec iaitu hanya ada 3 pin sahaja iaitu + (positif 5v), O (voltage output) dan - (ground). perhatikan ada tempat kosong di sebelah O tersebut

ini pula ialah TOS 4 pin yang boleh diperoleh dari throttle body EVO, GSR atau 4G91 yang mempunyai satu pin tambahan yang ditanda dengan huruf S (switch) dan inilah yang kita gunakan  menggantikan idle switch asal throttle body mivec tadi. cabut soket dan tambahkan wiring ke S ini

ini marking pada TPS 4 pin

jadi, pindahkan wire idle switch asal ke pin bertanda S, anda boleh ambik female pin kat soket lama dam masukkan ke dalam soket TPS asal dan sambung wire kuning stripe merah tadi. apabila telah selesai, setkan bacaan voltage TPS mengikut yang sepatutnya dan test kereta anda

sekian, terima kasih
jumpa lagi