Info & Tips Vol. 8

bersua lagi dengan info dan tips mengenai kereta yang saya kongsikan bersama anda pengunjung blog ini. kadang-kadang bila berlaku masalah pada kereta kita selalunya kita rujuk pada pomen dan ada kalanya pomen mengambil kesempatan atas kelemahan kita, seperti mengenakan bayaran yang tidak setimpal dengan kerosakan, barangan ditukar dengan yang tidak sepatutnya dan bermacam-macam lagi. jadi sedikit sebanyak info yang saya beri boleh dijadikan panduan walaupun hanya sekelumit cuma

 steering rack sekiranya bermasalah dapat dikenal pasti dengan beberapa kaedah antaranya free play pada stereng sangat banyak ataupun ada bunyi tertentu semasa pusing stereng. kadang-kadang apabila melalui jalan tidak rata stereng rasa macam tertarik mengikut alunan jalan. gambar atas merupakan steering rack evo3 dari brand KOYO dan ternyata steering rack ini baik digunakan tapi pastikan dulu kondisi terbaik, boleh lihat secara visual iaitu tidak ada kebocoran minya pada bahagian tertentu. kelebihan steering rack evo ini ialah semasa kita memandu dengan kelajuan tinggi stereng tidak rasa ringan seperti biasa. kekurangannya pusingan roda menjadi lebih pendek atau singkat sedikit. sebenarnya steering rack jika rosak boleh servis dan ada repair kit dijual di kedai spare part tetapi masalahnya tidak dapat bertahan lama, akan rosak balik. saya guna sekarang seteering rack dari MITSUBISHI LIBERO yang ternyata lebih berat sedikit dari evo, sangat sesuai bagi yang nak bawak melebihi 100 ke atas sebab tak rasa ringan dan stereng tidak meliar

minyak hitam petro canada terdapat dalam dua jenis iaitu minyak hitam biasa dan satu lagi heavy duty engine oil (HDEO). saya gunakan sekarang pada kereta saya ialah minyak HDEO petro canada jenis DURON E fully sintetik 10/40 dan ternyata minya hitam ini sesuai untuk enjin kereta saya. feel lain macam dari minyak biasa dan jangka hayat penukarannya minima ialah 10,000 mileage. anda boleh mencuba minyak hitam ini dan kebetulan saya ada stock minyak ini bagi pengguna yang beminat untuk mendapatkannya di kuala terengganu, boleh contact saya. pengeposan tidak akan dibuat hanya COD sahaja. rasailah kelainannya...

bagi enjin perodua pula iaitu pada viva saya gunakan minya peto canada supreme 5/30, penukarannya ialah setiap 10,000 mileage. berminat boleh contact saya (cod kuala terengganu sahaja)

untuk mendapatkan pengendalian yang mantap bagi kereta wira bolehlah anda menggunakan anti roll bar evo3 ataupun menggunakan anti roll bar GTI keluaran ULTRA RACING. lagi mantap sekiranya dimasukkan stiff ring ataupun keluaran race tech. memang terasa kelainannya sebaik sahaja selesai pemasangan. handling kereta semakin mantap. agak mahal sedikit ultra racing anti roll bar untuk GTI tapi memang berbaloi menggunakannya, tak rugi membeli bak kata pepatah alah membeli menang memakai, harga sekitar RM450

sekiranya kereta anda tidak dapat dihidupkan dan langsung tidak ada bunyi pada starter sudah sampai masanya anda memeriksa starter motor kereta anda. kebiasaannya masalah ini berpunca daripada carbon brush yang sudah haus. ganti dengan yang baru, boleh didapati di kedai spare part atau kedai menjual bateri kereta

trailing arm bush standard wira atau mitsu kadang-kadang koyak dan sampai masanya untuk ditukar dengan yang baru. bush standard ada dijual di mana-mana kedai spare part dan untuk mengeluarkan atau memasukkan bush ini perlukan mesin press, agak susah untuk DIY di rumah. kena bawa trailing arm ini ke kedai spare part untuk ditukardengan yang baru. gambar atas ialah bush super pro untuk trailing arm, memang berbaloi kalau dapat menggunakan bush ini kerana jangka hayatnya yang panjang, lagipun bertambah mantap pengendalian kereta

 trailing arm bush super pro yang siap dipasang

gambar atas ialah kedudukan pemasangan sensor EGT (exhaust gas temp) iaitu khusus bagi yang menggunakan meter lancer ada simbol pada meter (boleh rujuk entri blog lain mengenai EGT)

kebanyakan suis lancer yang terletak pada dashboard ada bulb kecil di dalamnya untuk memudahkan kita menggunakannya terutamanya pada waktu malam. apa yang berlaku kebanyakan suis ini tidak berfungsi ataupun bulbnya telah rosak. anda boleh gantikan dengan LED seperti gambar di atas

 suis hazard dan heater pada dashboard lancer yang telah dimasukkan LED

 autoflip side mirror switch denga LED biru

 cockpit sebuah wira yang kebanyakannya menggunaka LED

bagi menambahkan kecerahan headlamp kereta anda, boleh menambahkan relay kit seperti gambar di atas. kebanyakan kedai aksesori ada menjual relay kit untuk headlamp ini tetapi hanya menggunakan 2 biji relay sahaja bagi headlamp kiri dan kanan iaitu sebiji relay berkongsi dengan 2 lampu. gambar atas saya gunakan 4 biji relay untuk setiap lampu, hasilnya kecerahan headlamp meningkat daripada asal. kit yang terdapat 4 biji relay tidak dijual di mana-mana kedai tetapi saya hasilkan sendiri


gambar atas ini pula ialah soket OBD1 yang saya gunakan untuk mengesan error code tertentu sekiranya check engine light hidup (khusus untuk OBD1 sahaja). apabila CEL hidup sambungkan soket biru pada soket diagnos OBD1 dan lampu LED akan berkelip dengan menunjukkan isyarat nombor tertentu bagi menunjukkan error code tertentu bagi sesebuah enjin


sekiranya kereta anda mengeluarkan bunyi tertentu pada bahagian belakang sudah sampai masanya memeriksa upper arm atau lower arm atau istilah yang biasa kita sebut iaitu tulang anjing. bush tulang anjing yang pecah memang akan mengeluarkan bunyi-bunyian tertentu pada bahagian belakang kereta. ada dalam kalangan kita memilih untuk mendapatkan tulang anjing dari model mitsubishi evo3 kerana bentuknya yang solid dan padat memantapkan lagi kereta. alternatif lain bagi yang inginkan sama seperti tulang anjing evo ialah tulang anjin persona seperti gambar di atas yang boleh diperoleh di mana-mana kedai spare part. hanya plug n play sahaja pada wira/satria/putra

sekian, terima kasih
jumpa lagi

Yamaha SS110 Restoration

entri ini dikira sebagai entri terakhir bagi tahun 2013 ini dan sebagai penutup tirai 2013. entri ini khusus saya paparkan kerja-kerja DIY yang saya lakukan terhadap motor saya iaitu dari jenis YAMAHA SS110 yang dibeli pada tahun 1991 dahulu dan nasibnya agak kurang baik kerana dibiarkan tanpa dijaga dengan sempurna. maka motor ini agak buruk dan tibalah masanya saya pulihkan kembali seperti dahulu, saksikan gambar-gambar dan video di bawah. kebanyakan kerja saya tidak diambil gambar, maklumlah kerja seorang diri dan agak susah hendak memegang kamera disebabkan tangan yang kotor terutamanya ketika overhaul enjin

 inilah motor yamaha ss110 tahun 1991, dah berusia 22 tahun sekarang

 dah berkulat hijau 

 karat di sana sini

 absorber yang dimakan karat

 asal motor ni warna biru, dah ditukar coverset ke hitam

 tayar dan rantai yang agak usang

 walaupun dah rupa macam ni tapi start masih lagi hidup dengan mudah

 cat bergerutu

 barai... proses mengecat, membuka enjin dan sebagainya tidak diambil gambar

 adjustable... senang nak laras hi lo. cuma tak ada soft hard sahaja :)

 restoration bermula

 tukar balik coverset biru seperti tertera dalam geran

 dah siap cuma ekzos belum sparay lagi

 pasang stripe baru

dah siap sepenuhnya

video
enjin masih lagi mantap

sekian, terima kasih
jumpa lagi

Un-Lock Gate Lock Switch

bersua kembali setelah sekian lama agak menyepi dengan entri-entri terkini di dalam blog saya ini, maklumlah penghujung tahun 2013 ini agak sibuk sedikit dengan kerja-kerja tertentu terutamanya kerja berkaitan dengan tugas rasmi saya. entri kali ini akan saya tunjukkan bagaimana memasukkan LED ke dalam suis gate lock yang tidak mempunyai tapak bulb kerana suis gate lock ini mempunya dua versi iaitu yang ada bulb dan tiada bulb. kalau yang ada bulb senanglah kerja-kerja memasukkan LED kerana kita hanya perlu replace sahaja dengan LED. bagi yang tidak mempunya tapak bulb terpaksalah diubah suai sedikit dengan memasukkan LED seperti yang akan saya paparkan di bawah. untuk makluman suis gate lock ini ada yang tidak boleh dimasukkan LED kerana tulisan yang tertera pada suis tidak kelihatan walaupun telah dimasukkan LED kerana tulisan tidak transparent untuk membolehkan cahaya LED menembusi tulisan tersebut. kalau tulisan gate lock tu kabur bermakna yang inilah dapat dimasukkan LED

suis un-lock gate lock yang biasa digunakan pada dashboard lancer dengan tujuan untuk lock dan unlock kunci pintu. perhatikan tulisan yang kelihatan agak kabur kerana jenis inilah yang boleh dimasukkan LED untuk menampakkan tulisan berkenaan apabila malam. harus diingat ada juga suis gate lock ini yang memang tersedia dengan bulb di dalamya. cara mengenalinya ialah perhatikan pada soket di belakang suis mempunyai wayar untuk lampu iaitu hijau/putih (+) dan hitam/kuning (-)

 apabila suis dibuka beginilah keadaan ruang dalaman suis yang perlu dimod untuk memasukkan LED

 bahagian bawah suis yang bersoket, buka dengan berhati-hati agar komponen dalamanya tidak hilang

 kekalkan kedudukan seperti ini sebelum memasang semula bahagian atas suis

untuk memudahka kerja, dapatkan LED 12v dan tidak perlulah memasukkan resistor. boleh terus wiring direct ke 12v lampu nanti

 masukkan dua biji LED seperti yang ditunjukkan

 pasang semula komponen suis yang dibuka tadi dan biarkan keluar kaki LED

 bengkokkan kaki LED

 inilah kedudukan LED pada suis

 pasangkan bali suis dan solder wire seperti yang ditunjukkan

 pastika polarity LED betul sama ada negatif mahupun positif

 dah siap dan bolehlah diuji pada punca 12v

 untuk wiring pada kereta anda perlu tap pada wire lampu bawah dashboard

 dah berfungsi sepenuhnya

selesai... 

sekian, terima kasih
jumpa lagi

Clutch & Bearing

entri kali ini merupakan sebagai info sahaja bagi pengguna kereta berkaitan dengan clutch dan bearing clutch. sekiranya clutch dah menunjukkan tanda-tanda nak habis atau pun dah slip bermakna terpaksalah ditukar dengan yang baru. pemilihan jenis clutch sangat penting dan haruslah bersesuaian dengan cara pemanduan seseorang, ada yang berkehendakkan clutch yang standard dan tidak kurang juga yang inginkan performance untuk kenderaan masing-masing. part yang kedua pula saya akan tunjukkan bearing clutch brand NTN iaitu perbezaan antara made in japan dan made in thailand

PART 1

untuk menukar clutch boleh dikatakan kerja berat juga yang perlu dilakukan memandangkan kena turunkan gearbox yang agak berat. memerlukan ruang kerja yang selesa, jack stand sangat penting kerana banyak kerja dilakukan di bahagian bawah kereta. gambar atas menunjukkan pressure clutch yang masih terpasang pada enjin

clutch brand exedy standard 4g92 mitsubishi, nampak 'kuku' clutch agak besar tapi bila ditekan pedal clutch tidaklah seberat seperti kebanyakan clutch racing

 clutch plate standard exedy made in japan, lebih dikenali organic clutch

sistem clutch sesebuah kereta terdiri daripada 3 komponen utama iaitu pressure clutch atau selalu disebut clutch cover, clutch plate dan kemudian bearing clutch

inilah yang saya nyatakan di atas tadi iaitu plate clutch metal untuk racing clutch, gambar atas ialah brand exedi 4 puck dan kalau sebelum ini hanya ada 3 puck sahaja. clutch 4 puck ini mengurangkan gegaran tidak pada 3 puck sebelum ini. penggunaan clutch metal seperti ini akan menyebabkan kehausan flywheel dengan kadar yang cepat jika dibandingkan dengan organic clutch

ini ialah clutch racing brand triniti made in malaysia. perhatikan plate clutch ini yang mempunyai 6 puck metal tetapi tidak mempunya spring di tengah-tengahnya dan hal inilah yang menyebabkan gegaran berlaku semasa kereta mula bergerak. clutch racing juga ditangkan dengan pressure clutch yang agak keras apabila pedal clutch ditekan kerana untuk menghasilkan grip yang cukup kuat bagi memulakan pergerakan sesebuah kenderaan. lain pula dengan clutch standard, rasa lebih lembut

ini merupakan tool untuk align clutch plate semasa pemasangan keran dengan penggunaan tool ini clutch plate akan berada betul-betul center dan tidak menyebabkan sebarang kemungkinan gegaran akan berlaku. ada juga pomen yang menghasilkan tool sendiri dengan menggunakan peralatan tertentu


PART II
 set clutch bersama bearing clutch brang NTN

bearing clutch brand NTN made in thailand (kiri) dan made in japan (kanan). kotak ada perbezaan sedikit iaitu yang japan punya lebih tebal jika dibandingkan dengan yang thailand. thailand rm30 manakala japan rm35. 
perhatikan bahagian tengah yang bertanda bulatan merah, thailand punya diperbuat daripada besi manakala yang japan punya bukan besi, dibuat dari bahan lain. oleh itu yang japan lebih baik kerana bahagian tengah tersebut akan sentiasa bergesel dengan shaft gearbox, lebih tahan dan rasa pedal clutch pun smooth sikit, yang besi lama-kelamaan bila gris hilang akan ada rasa macam geselan, pergerakan pedal clutch rasa ada sangkut-sangkut sikit

made in japan ada klip sekali manakala yang satu lagi tidak ada tapi boleh menggunakan klip asal, tak jadi masalah apa pun

ada sela NTN bagi japan tapi thai tak ada

kotak japan lebih tinggi dari yang satu lagi

ada tag JAPAN manakala yang thai tidak ada apa-apa, so sekarang pilihan di tangan anda, kedua-duanya boleh pakai, tak jadi masalah apa pun

sekian, terima kasih
jumpa lagi