Digital Clock For Perodua Viva

Bersua lagi... kepada pengunjung setia blog ini saya ucapkan ribuan terima kasih atas sokongan anda. entri kali ini ialah bagaimana memasang jam digital pada kereta perodua viva kerana kereta ini memang tidak disediakan jam pada ruang dashboard, hanya ada jam pada HU sahaja. jadi saya membuat pengubahsuaian dengan memasang jam digital yang diambil dari panel aircon manual mitsubishi. ikuti langkah pemasangan di bawah

pertamanya kena buat lakaran bentuk pada bahagian hadapan jam digital lancer. buat ukuran atas kertas seperti yang ditunjukkan pada gambar di atas

 seterusnya pindahkan bentuk lakaran tadi pada perspex

potong perspex pengikut bentuk yang dilakar tadi untuk dipadankan dengan bahagian hadapan jam digital

kepingan perspek yang siap dipotong

padankan perspek tadi pada bahagian hadapan jam digital dan lekatkan pada bahagian belakang dengan menggunakan double tape

perspex yang telah ditampal dengan sticker carbon

siap untuk dipasangkan pada panel tengah perodua viva

sini lah tempat yang akan dipasang nanti. untuk wiring kena buka panel tengah seperti yang akan diterangkan di bawah ini

untuk membuka panel tengah perodua viva, pertamanya kena buka dulu panel meter, tarik ke depan sahaja dan pada panel meter ini tida ada sebarang skru tapi hanya menggunakan klip sahaja

cabut 3 bbutton panel aircond serta suis pelaras  angin pada bahagian panel aircond tersebut. kesemua button ini perlu tarik untuk mengeluarkannya

hanya ada satu nat philips sahaja pada panel tengah dashboard viva seperti gambar yang ditunjukkan. sebaik sahaja nat ini dibuka maka anda bolehlah mula tarik panel bermula pada bahagian tepi kiri kanan dan atas serta bawah

benginilah keadaannya apabila panel tengah viva dibuka. semasa proses membuka panel ini, sebaik sahaja panel dapat dipisahkan dari dashboard anda perlu berhati-hati dengan soket cigar pada bahagian bawah panel berkenaan

keluarkan tray tengah dengan membuka 4 skru kiri dan kanan

tampalkan jam digital pada tray dengan menggunaka double tape dan bermulalah proses wiring. hanya ada 4 wire sahaja iaitu blue (acc), black (ground), red stripe black (constant 12v) dan green stripe yellow (dimmer - tap pada wire lampu). kesemua wiring ini perlu disambungkan dengan wayar pada bahagian kunci kereta. test wire kunci dengan menggunakan test lamp untuk mengenal pasti wayar-wayar yang disebutkan

apabila siap kemaskan wiring dan pasang semula panel tengah dan diikuti dengan panel meter. sekarang on kunci pada kedudukan acc, jam dah berjaya dihidupkan dan laraskan jam mengikut masa yang betul

benginilah keadaannya apabila waktu malam. sekarang anda dah mempunyai jam pada dasboard viva kerana perodua viva tidak mempunyai jam pada ruang dashboard. saya juga berkesempatan menambahkan LED pada cigar lighter seperti gambar di atas

sekian, terima kasih
jumpa lagi



Alloy Wheel Respray

bertemu lagi kali ini dengan entri how to respray alloy wheel, sebenarnya diy ni dah lama iaitu sekitar tahun 2005 dahulu, memandangkan gambar masih ada lagi dalam simpanan, apa salahnya saya paparkan gambar-gambar ketika spray rim. proses spray tidak ditunjukkan dengan teliti, hanya gambar sahaja yang saya tunjukkan dan saya kira dengan hanya melihat gambar ini anda dapat gambaran bagaimana mewarnakan rim mengikut pilihan warna masing-masing secara diy sahaja. cara ini boleh diaplikasikan pada rim yang telah ada warna seperti rim warna putih, hitam atau sebagainya. cat atau spray yang digunakan ialah spray tin high temp sahaja

rim brand k-speed bersaiz 16x7jj yang berwarna putih asal yang bakal dispray

 buka tayar dan gantikan dengan tayar spare atau mana-mana rim dan tayar terpakai

kesemua rim telah dibuka

 basuh rim dengan sabun sehingga segala kotoran seperti minyak dan sebagainya hilang serta bersih

apabila telah bersih, keringkan rim sama ada jemur di tempat panas, gunakan blower ataupun lap dengan kain sahaja. apa-apa kaedah boleh digunakan asal kering 100% dari air

ini gambar yang telah siap dispray. untuk menutup bibir rim yang berwarna chrome tersebut saya gunakan masking tape dan bahagian tayar boleh tutup menggunakan suratkhabar ataupun ada yang menggunakan kkertas tebal dan diselitkan pada tepi rim dengan tayar. saya pernah melihat rakan saya menyusun daun terup yang diselitkan tepi rim sehingga penuh bahagian berkenaan supaya cat tidak terkena pada tayar nanti

 setelah masking tape dibuka dan begitulah seterusnya proses pada rim yang lain sehingga siap semuanya

 baru siap 2 rim

 test pasang kat kereta

 nampak lain daripada sebelumnya yang berwarna putih

 nampak menyerlah caliper berwarna merah

 rim terakhir yang dispray dan telah siap sepenuhnya 4 biji rim

kesemuanya dah siap dan dipasangkan pada kereta, nampak lebih garang dengan rim berwarna gelap

 rim enkei degan kaedah yang sama saya gunakan seperti di atas

kesemua rim di atas telah dijual dan sekarang pakai rim ni je...

sekian, terima kasih
jumpa lagi

Perodua Viva Key Ring Light

bertemu lagi kali ini dengan DIY mengenai pemasangan lampu kunci bagi kereta perodua viva yang memang tidak terdapat lampu pada kunci. jadi saya telah gunakan ring kunci kereta lancer yang diambil dari model evo 3, kebetulan dapat percuma kat kedai member, bolehlah saya mod untuk dipasangkan pada kunci kereta viva pulak. anda perlu besarkan sedikit lubang kunci pada panel atau cover stereng bagi memasukkan ring, pada kunci tak perlu buat apa-apa kerana memang dah ngam di situ, bila siap perlu tap wiring pulak. ikutilah langkah-langkah seperti yang saya tunjukkan di bawah ini

pertamanya kena buka dulu cover steering dengan membuka 3 biji nat sahaja. bagi yang masih menggunakan stereng standard terpaksa buka dulu stereng kerana ada 2 biji nat kiri dan kanan belakang stereng. manakala bagi yang dah tukar stereng dengan menggunakan bosskit aftermarket begitu mudah membuka 2 biji nat ini. satu lagi nat berada pada bahagian bawah panel stereng

kelihatan kunci perodua viva yang akan dimasukkan dengan ring nanti

inilah rupa key ring yang akan digunakan iaitu yang diambil dari lancer evolution 3, sama sahaja dengan wira. kebetulan saya dapat percuma sahaja dari rakan, maka timbulnya idea untuk dipasang pada kunci perodua viva yang sememangnya tidak mempunyai lampu untuk kunci

proses seterusnya ialah membesarkan sikit lubang kunci untuk dipadankan dengan key ring nanti. gunakan cutter dengan membuang sedikit bahagian tepi lubang dan kemaskan dengan kikir seperti di atas bagi meratakan lagi bahagian lubang berkenaan

test dengan memasukkan key ring beberapa kali hinga betul-betul fit pada lubang. kelihatan gambar di atas menunjukkan ring telah dimasukkan dan betul-betul padan dengan lubang yang dibesarkan tadi

untuk nampak lebih kemas lagi dapatkan soket seperti di atas untuk menyambungkan wiring ke bahagian kiri kereta kerana 2 wire iaitu + dan - key ring akan disambung pada wire nanti

bulb asal saya telah tukarkan dengan LED 12v bersaiz 3mm jadi tak perlu guna resistor lagi

LED telah hidup dan bersedia dimasukkan pada ring

ring dengan LED yang berfungsi sepenuhnya tanpa ada sebarang masalah

masukkan ring pada kunci kemaskan ring dengan cable tie sahaja, dah cukup kuat untuk ring tersebut. tidak perlu sebarang nat bagi memasang ring ini

pasangkan cover stereng dan kelihatan pada gambar kedudukan ring pada kunci dan pada lubang cover stereng

proses seterusnya ialah menyambungkan wire dari LED tadi ke wire buka tutup pintu yang terdapat pada bahagian bawah panel sebelah kiri kereta. anda perlu susun wire melalui bahagian bawah dashboard dan seterusnya ke bahagian kiri kereta sehingga ke bahagian soket yang ditunjukkan di atas

dapatkan soket hitam seperti di atas

terlebih dahulu saya telah mencuba bebarapa wire untuk on/off pintu dan akhirnya wire berkenaan telah berjaya ditemui iaitu bagi (+) wire putih stripe biru manakala (-) ialah wire hijau stripe hitam. sambungkan wire dari bulb atau LED pada ring ke wire seperti yang saya nyatakan di atas

saya tidak memotong mana-mana wire untuk penyambungan tetapi saya telah cucuk wire negatif dan positif ke dalam pin soket melalui bahagian belakang soket dan kemaskan dengan black tape seperti gambar di atas. apabila segalanya siap, bolehlah test lampu kunci dengan membuka dan menutup pintu kereta anda. bagi yang nak matikan lampu perlahan-lahan boleh tap pada wire lampu bumbung ataupun memasang capacitor sahaja

inilah hasilnya...

sekian, terima kasih
jumpa lagi

For Sale

entri kali ini saya paparkan barang yang dijual sekiranya ada permintaan dari pengunjung blog. kebiasaannya saya iklan di facebook saya. untuk makluman hanya ada 4 jenis barang saja yang saya jual ini yang saya order dari oversea iaitu JAPAN, UK dan US sahaja. sekiranya anda berminat untuk mendapatkan barang seperti yang ditunjukkan bolehlah menghubungi saya melalui emel dan maklumat seterusnya akan saya berikan secara sms atau emel. selalunya saya order terhad 5 unit sahaja bagi satu-satu barang dan buyer hendaklah bank in duit dan apabila cukup 5 orang bagi satu-satu barang baru saya order dan kena tunggu selama 2 minggu untuk barang samapai ke negara kita. sebaik sahaja sampai saya akan pos ke alamat masing-masing. 4 jenis barang seperti di bawah

part 1: RM150 termasuk pos. EGT probe iaitu khusus bagi pengguna meter lancer yang terdapat indicator exhaust panas pada meter. untuk melengkapkan lagi fungsi meter tersebut maka bolehlah memasang EGT probe ini pada piping exhaust dan disambung dengan wiring putih dan merah yang terdapat pada ruang konsol gear. ada sesetengahnya membuka bulb untuk mematikan indicator ini

kebiasaannya saya order EGT probe ni dari united kingdom (UK) dan kadangkala dari united state (US)

ini bungkusan EGT probe dari US

part 2: RM150 termasuk pos. thermostat khusus untuk enjin 4G92 mivec dengan menggunakan temp 76.5'C. boleh juga digunakan pada mana-mana enjin 4G9x yang lain.

thermostat ini diorder dari JAPAN

bungkusan thermostat

part 3: RM50 termasuk pos. RUBYCON ecu capacitor untuk ECU mivec. satu set 4 biji dengan menggunakan temp 105 degree

RUBYCON order dari JAPAN

EMS japan to malaysia

part 4: RM50 termasuk pos. bulb standard untuk suis meter pada dashboard. satu set 5 unit

bulb diorder dari UK atau US

JURAN fitting untuk sensor oil press from JAPAN

ini ialah sampingan sahaja iaitu yang dibeli dari japan untuk kegunaan sendiri

borang pos dari JAPAN

ini pun bukan untuk jualan, order khas untuk rakan dan dipasangkan pada wira. beli dari US, tapi kalau ada yang betul-betul berminat saya boleh usahakan untuk mendapatkannya. VIPER 350 PLUS

bungkusan dari US (INNOVATE wideband LC-1)

 beberapa simpanan borang pos yang saya hantar pada pembeli
bungkusan pos dari US (WALBRO fuel pump)

from US

sesiapa yang berminat boleh menghubungi saya call/sms - 012 9013452

sekian, terima kasih
jumpa lagi