High Speed Starter (Evo 3)

salam sejahtera... bertemu lagi ruangan DIY kali ini ialah mengenai pemasangan starter motor untuk enjin mitsu atau proton. entri kali ini menunjukkan pemasangan starter pada jenter 4G93 yang mempunyai cc 1.8 liter, owner kereta ini memilih untuk menggunakan starter high speed yang diambil dari model lancer evolution 3. ternyata starter jenis ini sangat kuat untuk crank enjin yang memudahkan kereta untuk dihidupkan tanpa sebarang masalah. harga semasa starter evo 3 ini sekitar rm150 - rm180 berdasarkan kondisi starter berkenaan

high speed starter dari evo 3, kebiasaanya body starter high speed agak kecil jika dibandingkan dengan starter standard yang nampak sedikit gemuk dan besar. boleh didapati di kedai halfcut tetapi ada juga yang menjual starter jenis ini yang telah di'recondition' semula, kiranya starter recond lah...

terlebih dahulu sebelum memulakan kerja-kerja membuka starter, kita hendaklah membuka dulu terminal negative bateri kerana pada starter terdapat arus 12v yang disambungkan terus dengan terminal positive bateri

buka jugak hose air filter untuk memudahkan kerja-kerja membuka dan memasang kembali starter motor pada tempatnya

adapter air filter K&N 6 inci untuk enjin MIVEC. heat shield untuk air filter ini merupakan hasil rekaan sendiri dengan menggunakan perspex, boleh cari entri lain dalam blog ini mengenai cara membuat heat shield bagi yang menggunakan open pod air filter. tujuannya untuk mengurangkan kemasukan angin panas dari enjin ke intake enjin

throttle body S90 70mm nampak kelihatan bersih sebab owner menggunakan filter kecil yang berfungsi sebagai oil catch tank. jadi, wap minyak terperangkap di dalam filter tersebut dan seterusnya tidak mengotorkan throttle body kereta. boleh lihat gambar filter ini pada wall FB saya yang diorder khas dari UK

kelihatan starter yang agak tersorok di bahagian belakang blok enjin mitsu 4G atau enjin proton, sama sahaja kedudukan antara enjin mitsu dan proton

anda perlu membuka nat 12mm pada bahagian selenoid starter sebelum starter tersebut dapat dikeluarkan. nat ini ialah penyambung wire positive starter terus ke terminal positive bateri

nat 12mm pada bahagian belakang selenoid starter

 untuk mengeluarkan starter kita perlu membuka 2 biji  nat 14mm yang memegang starter pada enjin. nat ini berada pada bahagian gearbox yang bersambung dengan blok enjin

 satu lagi nat 14mm agak tersorok pada bahagian wire negative bateri pada bahagian gearbox 

 setelah 2 biji nat dibuka maka bolehlah anda mula keluarkan starter melalui bahagian filter. dengan mudah boleh keluarkan dari situ tanpa sebarang masalah. cable meter tak perlu buka pun boleh keluarkan starter melalui bahagian tersebut

 starter yang telah dikeluarkan (kanan) dan starter evo 3

 sebenarnya ada perbezaan antara kedua jenis starter ini iaitu perhatikan kedudukan selenoid atas starter, kiri jarak jauh sikit dengan lubang nat dan kanan (evo) agak rapat dengan lubang nat. yang kiri boleh masuk pada enjin 1.6 dan 1.5 serta 1.3 manakala yang evo punya (kanan) tidak boleh masuk pada enjin 1.6, hanya boleh masuk pada enjin 1.8, 1.5 dan 1.3 sahaja kerana selenoid sangkut dengan pipe air bahagian belakang blok

perbezaan antara high speed starter (kiri) dan starter standard (kanan)
gambar pemasangan tidak ditunjukkan, ulangi langkah seperti semasa membuka starter pada awal tadi. setalah dipasang, sambung balik cable pada bahagian belakang starter iaitu satu wire terminal positive bateri dan satu lagi wire ignition pada selenoid. apabila sudah selesai, pasang balik apa yang dibuka tadi dan akhirnya pasang semula terminal negatif bateri. dah boleh start kereta dan anda boleh rasakan perubahan pada bunyi starter, berdesing macam perdana V6.

boleh tengok video bunyi starter ini di FB saya

sekian, terima kasih
jumpa lagi

'Tulang Anjing' & Stabilizer Link Wira

entri kali in pula ialah mengenai pemasangan lower link atau tulang anjing pendek dan yang panjang wira serta pemasangan stabilizer link belakang untuk anti roll bar wira 1.8 SOHC. tulang anjing yang digunakan ialah diambil dari model proton persona iaitu secara keseluruhannya boleh dikatakan sama bentuk seperti tulang anjing EVO. boleh dipasang secara plug n play pada mana-mana wira/satria/putra

satu set yang pendek dan panjang dari model proton persona boleh didapati di kedai spare part dan boleh dimasukkan pada kereta wira/satria/putra sama ada 1.3 hingga 1.8. tulang anjing ini dah nampak sama seperti yang digunakan pada lancer evo jadi lebih mantap jika dibandingkan dengan yang biasa punya

ini pula ialah stabilizer link proton iaitu link yang menyambungkan lower arm belakang ke anti roll bar. boleh menggunakan sama ada yang proton wira atau waja, sama sahaja

bush anti roll bar belakang wira 1.8 single cam. yang lama dah rosak kerana mempunyai free play yang sangat banyak, pegang dan goyang dengan tangan pada anti roll bar belakang dan jika dah rosak bush atau stabilizer link, anda akan dapat rasa pergerakan yang agak kuat, menandakan sudah sampai masa untuk menukar dua barang tersebut

sebelum membuka tulang anjing yang pendek, terlebih dahulu buat tanda pada bahagian belakang nat yang adjust chamber supaya semasa pemasangan yang baru nanti tidak akan lari dan tidak perlulah kita berkejar ke kedai tayar untuk membuat allignment semula

buka nat pada tulang anjing, kebiasaannya yang pendek terdapat 3 nat iaitu yang bersaiz 17mm pada chasis kereta dan 2 biji nat 14mm pada trailing arm

perhatikan warna putih berhampiran dengan tulang anjing tersebut. didapati apabila pemasangan dilakukan tulang anjing hampir tersentuh dan kena dengan lebihan besi berkenaan. jadi perlu trim sedikit supaya tidak tersentuh dengan tulang anjing yang boleh menghasilkan bunyi yang tertentu

sedia untuk trim sedikit besi berkenaan

proses membuang lebihan kepingan besi dengan menggunakan mesin canai

dah ok dan bersedia untuk pemasangan seterusnya

apabila dikeluarkan tulang anjing yang sedia ada pada kereta ini didapati keadaannya sangat teruk, sehinggakan bush boleh terpisah daripada tempatnya. sebab itulah owner kereta ini mengatakan terdapat bunyi yang sangat kuat pada bahagian belakang kiri kereta

pemasangan tulang anjing panjang, juga terdapat 3 nat sahaja iaitu 2 nat 14mm pada body kereta dan satu nat 17mm pada bahagian atas trailing arm

ketatkan nat secukupnya dan semua ini saya lakukan dengan manual tanpa menggunakan compressor yang ternyata lebih mudah dan menjimatkan masa dan tenaga. akan difikirkan untuk membelinya pada suatu hari nanti

 stabilizer link juga dipasang iaitu sebagai penghubung antara lower arm dengan anti roll bar

 stabilizer link asal yang dah rosak, boot koyak dan di dalamnya berkarat

dah siap sepenuhnya. perubahan telah dapat dirasai, pemanduan lebih mantap dan kemas. ini diakui oleh owner kereta ini yang menghubungi saya semasa dia memandu balik sebentar tadi

sekian, terima kasih
jumpa lagi

Aftermarket Slotted Disc Rotor Evo3

bersua lagi kali ini dengan entri mengenai pemasangan disc rotor slotted untuk yang menggunakan sistem disc brake belakang dari evo2/3 pcd 114.3. owner kereta ini telah membeli disc aftermarket evo3 ini dari UK dan memakan masa selama 2 bulan untuk sampai ke negara kita melalui jalan laut, kalau pos biasa memang memakan kos yang sangat mahal sebab disc rotor sangat berat. slotted disc memang sangat berkesan ketika membrek kerana bahagian slotted berkenaan boleh menjadikan sistem brek bertambah cengkamannya tetapi haru diingat bahawa penggunaan disc jenis ini boleh menyebabkan pad brake haus dengan cepat. kalau guna untuk belakang jadi lebih kurang sama kot kadar kehausannya dengan depan

slotted disc untuk rear disc evo pcd 114.3 dari UK

langkah pertama ialah longgarkan nat 10mm iaiatu nat pada pelaras cable hand brake, longgarkan sahaja secukupnya dan janganlah sampai tercabut nat tersebut. ini untu memudahkan kita mengeluarkan cable hand brake pada bahagian caliper nanti

keluarkan clip cable hand brake seperti gambar di atas

satu lagi klip penahan cable hand brake hendaklah juga dikeluarkan sebelum kita dapat membuka cable handbrake daripada caliper

kemudian, keluarkan cable hand brake daripada tempatnya iaitu pada bahagian tuil cengkaman hand brake yang menolak piston caliper apabila hand brake ditarik

buka nat 12mm pada bahagian bawah caliper untuk mengeluarkan brake pad

jongketkan caliper dan keluarkan brake pad

tibalah masanya proses untuk mengeluarkan keseluruhan caliper daripada pemegangnya iaitu dengan membuka 2 nat bersaiz 14mm pada bahagian atas dan bawah caliper seperti gambar yang ditunjukkan di atas

 keluarkan caliper

 caliper telah dapat dipisahkan daripada tapaknya

keluarkan disc rotor dan sekiranya disc rotor tersebut sukar untuk dikeluarkan akibat karat dan sebagainya, anda boleh menggunakan nat 10mm dan dimasukkan pada bahagian hadapan disc berkenaan. pusingkan nat tersebut mengikut arah jam dan kita akan lihat disc rotor terpisah sedikit demi sedikit daripada hub disc

 disc aftermarket (kiri) dan disc standard evo3 (kanan)

 disc rotor baru siap sedia untuk dipasangkan

masukkan disc seperti kedudukan di atas


pasang semula caliper, brake pad, cable hand brake dan klip yang dikeluarkan tadi. double check agar semua nat telah dipasangkan dan telah diketatkan secukupnya

sebaik sahaja siap urusan pemasangan disc ini maka bolehlah anda mencuba  kereta di jalan raya.  sebelum mencuba kereta anda, jangan lupa untuk melaraskan semula kedudukan cable hand brake pada bahagian konsol hand brake di dalam kereta. perhatikan permukaan disc rotor yang pada asalnya berwarna hitam tetapi apabila brek berfungsi cat hitam berkenaan akan hilang seperti yang tertera pada gambar di atas

sekian, terima kasih
jumpa lagi

Powerzone Extractor For 4G9X

bersua lagi, sedar tak sedar dah masuk bulan 6, begitu cepat masa berlalu... entri kali ini ialah mengenai pemasangan extractor 421 keluaran powerzone yang dipasangkan pada kereta wira bernadikan 4G91 dan extractor powerzone ini boleh dimasukkan pada mana-mana enjin keluaran 4G sama ada 4G91/92/93/MIVEC dan yang sewaktu dengannya. sesungguhnya extractor keluaran powerzone ini telah terbukti boleh meningkatkan lagi keupayaan sesebuah enjin berdasarkan dyno yang dikeluarkan oleh pihak tersebut

order direct dari powerzone dengan menggunakan courier city link

extractor 421 powerzone

siap sedia untuk dipasang pada enjin 4G91, plug n play tanpa ada apa-apa pengubahsuaian bagi yang mengekalkan sistem extractor standard mitsu. kalau dah buat piping sebelum ini agak sukar sedikit kerana kemungkinan kedudukan bolt tidak sama

mulakan pemasangan

setelah dibuka cover extractor asal, beginilah rupa header asal 4G91

banyak juga kerja yang perlu dilakukan pada bahagian bawah kereta, jangan lupa untuk menggunkan jack stand untuk langkah keselamatan anda (safety first). pada bahagian bawah kereta buka nat penyambungan down pipe ke piping exhaust dan buka mounting pipe

perbandingan piping powerzone dan asal dan perbezaan yang boleh dilihat di sini ialah diameter piping powerzone lebih besar daripada standard serta kedudukan 2 piping juga lebih panjang bagi jenama powerzone; kedudukan nenas juga berbeza

header standard dan keluaran powerzone

pemasangan header dilakukan. pastikan sebelum buka nat header asal, spray dulu WD40 untuk mengelakkan nat stuck dan kemunkinan nat patah pada bahagian ini sentiasa berlaku, oleh itu ambik pencegahan awal dengan langkah yang dinyatakan tadi

keluarkan exhaust sensor dan pasang pada tempat baru. kedudukan sensor dah berubah, kalau sebelum ini pada bahagian hadapan enjin dan sekarang telah berubah pada bahagian bawah pipe exhaust

sedikit pengubahsuaian perlu dibuat iaitu dengan menyambungkan wire supasa sampai pada soket asal di bahagian kiri head engine

proses penyambungan wiring

ketatkan setiap nat 

 siap dipasang


start your engine 

dah siap sepenuhnya, nampak berkilat tetapi lama kelamaan akan berubah akibat kepanasan enjin dan tidak akan berkilat sperti ini. anda akan rasa perubahan sebaik sahaja memandu kereta dengan hanya memasang extractor ini

sekian, terima kasih
jumpa lagi