Idle Speed Control Gear Kit

bersua kembali dengan entri mengenai pemasangan idle speed control (isc) pada throttle body SOHC atau selalu disebut single cam mmc sama ada proton atau mitsubishi. kebiasaannya antara simptom kerosakan isc ini ialah semasa cold start pada waktu pagi rpm terus menjunam ke bawah dan tidak naik antara 1.5k - 2k dan apabila mencapai normal temp barulah turun seperti asal. salah satu lagi tanda kerosakan isc ialah semasa on aircond rpm terus drop dan kadang-kadang enjin terus mati. sepatutnya apabila aircond dihidupkan isc ini mengambil peranan menaikkan sedikit rpm supaya idling kereta menjadi lebih stabil. selalunya ada dalam kalangan kita menggantikan sistem isc yang rosak ini dengan memasang FICD yang ternyata boleh selesaikan masalah ini. kebanyakan pomen menyatakan throttle body rosak dan harus ditukar dengan yang lain, namun sebenarnya kita boleh mencuba untuk menukar gear kit ini terlebih dahulu. bayangkan harga throttle body proton baru boleh mencecah sehingga rm700 ringgit manakala isc gear kit ini harganya di bawah rm100 (original)

 idle speed control gear ini boleh diperoleh di mana-mana kedai spare part dengan harga serendah rm30 hingga ke rm100 lebih. pilihan di tangan anda tetapi saya cadangkan lebih baik beli yang berkualiti dan yang original. pek original kelihatan seperti di atas yang didatangkan bersama-sama pek berkenaan sedikit gris putih, jangan sesekali menggunakan gris lain dan sebaiknya dapatkan white grease (ada jual di spare part)

gambar atas ialah perbezaan antara throttle body mmc SOHC (kiri) dan DOHC (kanan). throttle body sohc menggunakan isc yang berupa gear seperti pada gambar pertama, manakala yang dohc menggunak isc yang berupa stepper motor seperti gambar di bawah. fungsinya tetap sama iaitu membenarkan kemasukan udara ke dalam throttle body untuk mengawal idling atau rpm kereta

ini merupakan isc (stepper motor) mitsubishi atau proton 1st generation yang berwarna cokelat yang kebanyakan digunakan pada enjin 4G9x 

gambar atas ialah stepper motor 2nd generation keluaran mitsubishi yang kebanyakan digunakan pada enjin 4G63 seperti pada evolution 3. untuk makluman kedua-dua stepper motor ini boleh ditukar ganti iaitu boleh digunakan sama ada pada enjin 4G9X atau enjin 4G63 evo123

perhatikan plate besi pada bahagian bawah throttle body sohc ini dan di sebalik plate inilah letaknya isc gear seperti yang dinyatakan di atas

anda boleh keluarkan throttle body dari intake manifold atau boleh memasangkan isc gear kit ini tanpa membuka throttle body dengan hanya membuka plate besi berkenaan

kereta ini sebenarnnya memang mempunyai masalah idling dan apabila dibuka plate tersebut didapati gear di dalamnya telah dikeluarkan oleh pomen terdahulu, sebab itu pada kereta ini mempunyai FICD

keluarkan kit dari bungkusannya, pastikan gris putih ada bersama kerana sekiranya menggunkan gris lain seperti gris drive shaft atau lain-lainya jangka hayat gear tak lama, akan cepat rosak

bersihkan kotoran dan minyak serta gris lama di dalamnya

pertamanya masukkan alatan seperti di atas ke dalam thread yang disediakan, sapukan gris terlebih dahlu

kedudukan alat yang pertama tadi (tak tahu nama apa benda ni). pusing perlahan-laha arah jam sehingga rapat ke dalamnya dan jangan ketatkan dengan peralatan lain, memadai gunakan tangan sahaja

masukkan gear lain mengikut manual yang disertakan dan jangan lupa pada gigi gear berkenaan, letakkan gris tadi. akhir sekali padankan seal hitam tu dan tutup balik dengan plate besi seperti yang dibuka tadi

jangan lupa sekiranya throttle body dibuka, pastikan anda membeli juga gasket throttle body yang baru seperti gambar di atas

sekian, terima kasih
selamat mencuba

Kelisa Auto Flip Side Mirror

bertemu lagi denga entri pemasangan autoflip side mirror untuk kelisa yang kebiasaannya diambil dari model daihatsu. side mirror autoflip hanya terdapat dua alat yang penting iaitu side mirror itu sendiri dan suis sahaja, tidak seperti pada kebanyakan model mitsubishi yang mempunya relay untuk mengawal buka dan tutup side mirror. pastikan semasa membeli mana-mana set side mirror, dapatkan sekali soket-soket yang diperlukan supaya proses wiring dapat dibuat dengan mudah dan kemas. kuti langkah-langkah yang saya paparkan di bawah

langkah pertama buka cover skru side mirror pada pintu dengan hanya menarik sahaja cover tersebut dengan berhati-hati

buka door trim pintu perodua kelisa, hanya ada dua skru sahaja, tarik door trim ke arah anda dengan berhati-hati. buka side mirror asal dengan membuka 3 skru seperti yang terdapat pada gambar di atas

 pasangkan side mirror autoflip

sekarang proses wiring bermula iaitu terdapat 3 wire pada side mirror untuk adjust kedudukan cermin dan 2 wire untuk buka dan tutup side mirror

wire untuk melaraskan kedudukan cermin iaitu merah, hitam dan putih, manakala 2 wire lagi (tidak terdapat pada gambar) untuk autoflip

memandangkan side mirror perodua kelisa sudah terdapat wire untuk melaras cermin maka anda hanya perlu tap ke wire asal pada soket tersebut, ikuti warna wire seperti yang terdapat pada side mirror dan soket sama sahaja

 dua wire ini pula ialah untuk flip side mirror, tarik wire dari soket dan keluarkan dari pintu dengan memasukkan ke dalam hose getah untuk disambungkan pada suis

wire flip kiri dan kanan kereta dicantumkan dan tap pada wire suis

 dua wire pada soket suis untuk buka dan tutup side mirror

sambungkan wire dan balut dengan tape hitam atau heat shrink

pasangkan suis pada dashboard

test side mirror anda, sekiranya tidak berfungsi cek semula wiring yang telah dipasangkan tadi

 well done

side mirror autoflip daihatsu avy pada perodua viva

side mirror autoflip evo 4 atau model lancer CK dipasangkan pada wira

sekian, terima kasih
selamat mencuba

Yamaha SS110

bersua kembali dengan entri yang agak lain sikit iaitu mengenai pemasangan LED lampu brek motor yamaha ss110. sekiranya led dah rosak akibat jangka masa yang lama penggunaannya maka kita bolehlah menukarnya dengan yang baru. ikuti proses ini seperti mana yang akan saya paparkan seterusnya

bila upload dalam ni jadi terbalik pulak susunan gambar, sepatutnya permulaan di bawah sekali. ok lah, ni gambar spoiler yang dah siap dipasang led pada lampu brek dan telah sipa dipasang pada motor


yamaha ss110 first model yang dibeli pada tahun 1991, dah dapat pembelaan pada tahun 2014 ni. sayang jugak nak jual lagipun harga tak tinggi mana, jadi pakai je lah selagi boleh berkhidmat


spoiler dari model kedua ss110 


dah siap pasang


baru nak pasang kat motor


LED dah hidup


prose wiring iaitu dari lampu brek pada spoiler ada dua wire sahaja iaitu hitam dan kuning. wire untuk lampu brek pada motor pun mempunyai warna yang sama, jadi ikut je warna wire tersebut iaitu tap wire kuning ke kuning lampu asal dan yang hitam tap ke wire hitam lampu asal, selesai...


bahagian belakang board yang telah di ubah suai memandangkan banyak resistor yang rosak


 try masuk 3 led kat tengah jarang sikit


 LED penuh

 cover lampu yang telah dibuka dari penutupnya

 spoiler YAMAHA

 susunan LED

untuk memisahkan cover lampu ini agak susah memandangkan gam yang digunakan agak kuat. anda perlu mendapatkan pemotong papan perspek (pemotong papan plet motor). potong perlahan-lahan antara cover lampu dengan penutup sehingga terpisah antara keduanya. bila siap gam balik cover tersebut dengan menggunakan mana-mana gam yang sesuai


LED asal lampu brek yang dah rosak

sekian terima kasih, maaf sebab susunan gambar agak bercelaru
selamat mencuba

Braided Fuel Hose Installation

bersua kembali setelah sekian lama menyepi, agak sibuk dengan kerja-kerja rasmi. kali saya berpeluang untuk berkongsi dengna anda semua bagaimana cara memasang braided fuel hose yang sesuai bagi sesiapa yang ingin memasang adjustable fuel regulator. dengan penggunaan braided hose ini, pressure minyak dapat dikekalkan dengan lebih baik dan kemungkinan untuk bocor agak susah tidak seperti fuel hose yang terdapat di kedai spare part. selalu lah periksa hose getah kereta anda sekiranya menggunakan hose dari kedai spare part kerana lama-kelamaan hose tersebut akan menjadi keras dan kemudiannya retak dan seterusnya kebocoran minyak akan berlaku. saya telah mengendalikan beberapa buah kereta yang mengalami kebocoran fuel hose yang dibeli di spare part

braided fuel hose untuk semua kereta 4G sama ada proton atau mitsu, disertakan sekali dengan adapter brand WORKS. sekiranya anda hendak mendapatkan fuel hose ini, saya boleh tolong dapatkan, boleh pm saya di FB atau email jefftacra@gmail.com

sebenarnya wira ini telah dipasang dengan adjustable fuel regulator SARD tetapi mengalami masalah kebocoran pada hose dari fuel rail ke regulator. saya cadangkan kepada owner kereta ini supaya menukar hose getah kepada braided hose


pertamanya buka adapter pada fuel rail sekiranya anda telah memasang adjustable fuel regulator. jika standard terlebih dahulu buka regulator asal pada hujung fuel rail tersebut


adapter WORK digunakan untuk menyambungkan braided hose dengan fuel rail. adaptor ini akan dibagi sekali bersama-sama dengan fuel hose


 balut dengan teflon tape bagi mencegah kebocoran


hujung fuel hose yang dipasangkan dengan fuel regulator


 adaptor yang dipasangkan pada hujung fuel rail berserta dengan fitting braided hose

 lagi gambar hose dan regulator


 pasangkan braded hose dari fuel filter ke fuel rail


 hose asal dari filter ke fuel rail


 pasangkan adaptor work pada hujung fuel rail dan padankan dengan hujung braided hose


bahagian kanan fuel rail telah siap dipasangkan sepenuhnya dengan hose baru 

 bahagian kiri fuel rail


custom made bracket untuk diletakkan pada mana-mana bahagian seperti pada fire wall atau seperti gambar di atas



siap dipasang sepenuhnya, sebelum terlupa untuk memasangkan hose ini terlebih dahulu buka terminal negatif bateri untuk langkah keselamatan. apabila dah siap pasangkan semula terminal bateri dan start kereta dan sebaik sahaja kereta hidup, matikan kereta semula dan dengan serta merta cek setiap sambungan untuk mengesan kemungkinan ada kebocoran minyak berlaku. sekiranya bocor ketatkan mana-mana nat penyambungan dan sekiranya tidak mengalami kebocoran maka bolehlah hidupkan kembali kereta dan periksa sekali lagi bahgian penyambungan, rev enjin dan cek sekali lagi.

sekian, terima kasih
jumpa lagi