Deatsch Werks (DW200) Fuel Pump

assalam dan salam sejahtera kepada pengunjung setia blog ini. hari ini saya berpeluang memasang in-tank fuel pump ke dalam tank sebuah wira bernadikan 4G92M DOHC dan seperti biasa saya akan paparkan hasil kerja saya untuk tatapan semua. deatsch werks fuel pump dari siri DW200 dengan kekuatan 255LPH adalah sama dengan pressure WALBRO tetapi ada kelainannya walaupun sama-sama dibuat di USA. DW200 jauh lebih senyap dan menyamai fuel pump standard jika dibandingkan dengan fuel pump walbro yang bunyinya saya istilahkan seperti 'nyamuk'. bagi sesiapa yang memakai WALBRO akan faham dan tahu macamana bunyi dari pump tersebut. alternati lain sekiranya hendak menggunakan 255LPH boleh ambik DW200 ini

DW200 made in USA, so fuel pump ini saya order direct dari US. rakan saya mengalami masalah fuel pump yang agak lemah walaupun menggunakan fuel pump evo, sudah menjadi kelaziman apabila sesuatu barang lama digunakan, lambat laun akan rosak jugak. bayangkan enjin evo 2 atau 3 dah berusia belasan tahun, kita masih lagi menggunakan fuel pumpnya. lebih baik dapatkan fuel pump yang baru

original DW akan mempunyai engraved DW200 atau mengikut model pump berkenaan dan di bawahnya terdapat nombor siri untuk menjamin ketulenannya. bersamanya disertakan kit seperti hose minyak, sepasang klip yang bercop made in usa, strainer dan soket berserta wire sekali

sebelum memulakan kerja menurunkan tank minyak pertamanya buka terminal negative bateri serta soket ke tank minyak yang terdapat di bawah carpet penumpang belakang sebelah kiri. buka seat dan selak carpet akan nampak soket putih seperti di atas

jack bahagian belakang dan ampu dengan menggunakan jack stand kiri dan kanan kereta. langkah seterusnya buka nat yang supply fuel dari tank ke fuel rail iaitu nat bersaiz 19mm dan 14mm. buka dua hose lagi iaitu return hose dan hose ke purge canister

seterusnya buka dua hose di bahagian bawah bonet kereta iaitu hose untuk memasukkan minyak ke tank dan satu hose lagi yang berada di sebelahnya

lapik plywood di bawah tank dan tahan dengan menggunakan jack. pastikan minyak di dalam tank tidak penuh kerana sekiranya minyak full tank, kerja-kerja menurunkan tank akan menjadi sukar kerana berat dengan minyak. sebaik-baiknya kurang daripada satu takuk meter minyak

buka 4 biji nat bersaiz 14mm di empat tempat pada tank iaitu di hadapan 2 dan di belakang 2 nat lagi. selesai sahaja nat dibuka, dengan perlahan-lahan turunkan jack untuk menurunkan tank. hati-hati kerana biasanya tak akan sangkut dengan piping exhaust pada sebelah kiri

inilah tempat letaknya fuel pump pada tank wira atau lancer

tank yang telah berjaya diturunkan

buka 5 nat 8mm pada penutup atau holder fuel pump. terlebih dahulu un-plug soket ke fuel pump seperti pada gambar yang ditunjukkan

pump standard wira jenis denso atau kebiasaanya jenis VDO. perlahan-lahan keluarkan fuel pump dari tangki minyak, masa ni minyak akan keluar dari pump perlahan-lahan

keluarkan fuel pump dari holder

pasangkan pump baru seperti mana pada kedudukan yang betul. pastikan sekiranya re-wiring kedudukan + dan - tidak tertukar, double cek sambungan wire pada soket

beza antara pump asal dengan DW200, nampak pump standard lebih pendek sedikit dengan pump yang baru. sebelum dapat memasukkan pump ini terlebih dahulu umpil bahagian bawah holder dan masukkan pump dan kemudiannya kemaskan balik bahagian bawah pump. kedudukan akan nampak senget sedikit memandangkan pump DW200 ini agak panjang sedikit

bersedia untuk dimasukkan pada kereta dengan mengulangi langkah-langkah yang sama seperti mula kerja tadi. apabila siap memasangkan pump pada tank, pasangkan balik tank pada tempatnya dan semua sambungan hose yang dibuka tadi dipasangkan kembali. jangan lupa plug in balik soket pada tank dan soket pada tempat duduk belakang tadi dan akhirnya sambungkan terminal - bateri. start kereta dan serta merta matikan, pada masa ini anda perlu memeriksa setiap sambungan hose tadi kalau-kalau berlaku kebocoran atau sebaliknya. sekira tidak start kereta sekali lagi dan biarkan hidup seketika

sekian, terima kasih
jumpa lagi

Front Wheel Bearing

bertemu kembali... entri kali ini saya paparkan mengenai penukaran bearing hadapan kereta proton/mitsu. sebenarnya bearing yang saya tunjukkan ialah dari kereta evo3 dan sama juga dengan kaedahnya dengan kereta proton. sekiranya kereta anda mengeluarkan bunyi dengung, bukan bunyi tayar pada bahagian hadapan ini bermakna bearing tayar sudah sampai masanya untuk ditukar dengan yang baru. kalau buat kat kedai sangat mudah kerana menggunkan mesin press tetapi kalau nak DIY tools mesti cukup sebab mengeluarkan dan memasang bearing hadapan sangatlah mencabar tidak seperti menukar bearing belakang

DIY ini dikatakan sangat mencabar kerana banyak kerja perlu dilakukan seperti membuka nat-nat tertentu untuk mengeluarkan knuckle daripada kereta. saya tegaskan di sini, paling penting tool perlu cukup untuk menjalankan kerja-kerja ini

gunakan soket box yang sesuai untuk mengeluarkan hub daripada knuckle, ketuk sehingga keluar. mulanya agak susah nak buat tapi bila ub dah menunjukkan tanda-tanda bergerak ke bawah kerja menjadi mudah

hub telah berjaya dikeluarkan daripada knuckle dan pada masa ini bahagian bawah bearing masil lagi melekat pada hub sebagaimana gambar yang berikutnya nanti

hub berserta bearing di dalam knuckle. front wheel bearing menggunakan jenis race bearing iaitu bering akan terpisah semasa kita hendak mengeluarkannya

keluarkan dust cover knuckle seperti di atas. kenuckle di atas ialah knuckle lancer evo3 sebab itu anda akan nampak sensor abs masih lagi terpasang di situ

keluarkan race bearing seperti di atas dengan menggunakan tools seperti yang ditunjukkan

telah berjaya dikeluarkan

bersihkan hub daripada gris

tiba masa untuk proses pada knuckle iaitu untuk mengeluarkan bearing. keluarkan oil seal seperti di atas dengan menggunaka peralatan tertentu

keluarkan snap ring

dengan menggunakan tool tertentu seperti di atas untuk mengeluarkan bearing

knuckle dah kosong kerana bearing telah berjaya dikeluarkan

bearing lama yang dikeluarkan tadi

bearing baru, kalau untuk evo3 bearingnya sama sahaja dengan bearing proton waja

pasangkan balik bearing baru

pasangkan dust cover dan hub seperti asal. jangan lupa belikan sekali oil seal baru untuk dipadankan pada tempatnya iaitu di belakang knuckle

sekian, terima kasih
jumpa lagi

Brake body Pump Service

bersua lagi dengan entri yang saya kira jarang orang ambil perhatian akan perkara ini iaitu brake body pump kereta. lokasi pump ini bagi kereta proton/mitsu ialah di bahagian bawah servo brake dan kebetulan ada sebiji body pump yang lama tersimpan saya berpeluang untuk servis dan menyimpannya, mana tahu suatu hari nanti ada yang memerlukan part ini. kalau brand new made in taiwan berharga sekitar rm50-rm60 sahaja manakala kalau beli di kedai halfcut yang diambil dari model evo 3 hanya berharga rm30 sahaja namun kena perhatikan juga sebab barang lama tidak dipakai kemungkinan akan tersumbat akan berlaku. jadi lebih baik anda servis terlebih dahulu sebelum dipasangkan pada kereta

brake body pump evo yang diperoleh di halfcut dengan harga rm30 sahaja. pipe brake masih ada lagi pada body pump dan seharusnya kalau ingin membeli pump ini pilihlah yang masih ada pipe brake kerana minyak brek masih ada di dalamnya dan dengan ini dapat mengelakkan jem atau karat berlaku

keadaan body pump setelah kesemua nat pipe dibuka

perhatikan bahagian bawah pump, di sini didapat terdapat dua lubang dan sepasang klip sebagai penahan penutup lubang berkenaan

di dalam inila terdapatnya valve yang mengawal pengaliran minyak brek sebaik sahaja brek ditekan iaitu pada kebiasaannya untuk brek hadapan cengkaman sebanyak 70% dikenakan manakala pada brek belakang sebanyak 30%. sebab itu kalau kita perhatikan semasa proses bleeding dilakukan minyak brek pada bahagian belakang lambat atau sedikit keluar jika dibandingkan dengan brek hadapan yang agak laju keluar

sekiranya kerosakan body pump ini maka aliran minyak brek akan menjadi tidak sekata antara kiri dan kanan kereta. biasanya kerosakan disebabkan valve tidak dapat berperanan dengan baik akibat tersumbat atau adanya karat di dalam pump. sebab itulah kadang-kadang ada dalam kalangan pemilik kereta merasakan kereta tertarik ke sebelah sama ada kanan atau kiri semasa membrek. sekiranya aliran minyak perlahan pada satu-satu bahagian sama ada kiri atau kanan sudah sampai masanya anda servis atau tukar pump ini dengan yang lain

sebaik sahaja wd40 dispray pada bahagian penutup valve dengan menggunakan besi kecil seperti di atas tekan cover tersebut ke dalam untuk mengeluarkan klip penutupnya. sekiranya terasa agak susah maka bolehlah anda mengetuk perlaha-lahan dengan menggunakan tukul

klip dan penutup sudah dapat dikeluarkan dan tinggal sebelah je lagi

isi dalamnya telah dikeluarkan

bahagian kanan telah berjaya dikeluarkan dan lakukan perkara yang sama pada bahagian kiri pump

kelihatan susunan paeralatan iaitu dari atas ialah pump - valve - spring - stopper - cover dan klip

cuci bahagian dalam dengan menggunakan apa-apa sahaja yang boleh membersihkannya seperti wd40, sabun dan air, petrol dan sebagainya dan keringkan

 tukar color merah

bersedia untuk dipasang semula, sapukan sedikit gris agar memudahkan kerja-kerja pemasangan bahagian-bahagian tersebut satu persatu. masukkan valve

seterusnya masukkan spring dan diikuti dengan stopper spring

kenakan pula penutup atau cover dan pasangkan klip, ikuti langkah yang sama pada bahagian yang satu lagi

sudah siap sepenuhnya dan bolehlah dipasangkan semula pada kereta. sebaiknya apabila body pump ini diservis adalah lebih afdal anda menukar keseluruhan minyak brek dengan minyak brek yang baru, lakukan proses bleeding (lihat entri terdahulu) dan sekarang brek akereta anda semakin mantap

sekian, terima kasih
jumpa lagi

Throttle Body Half Set (SOHC)

bersua lagi dengan entri penukaran bahagian bawah throttle body single cam khususnya bagi pengguna enjin mitsu atau proton. TB half set ini sebenarnya berperanan untuk menjaga dan menstabilkan igling kereta terutamanya semasa on aircond, rpm tak drop dan idling berfungsi macam biasa. normal bagi TB single cam bahagian bawah mencair dan lama-kelamaan akan merosakkan terus fungsinya. begitu juga dengan bahagian ISC iaitu bahagian tepi TB yang di dalamnya terdapat gear juga bertujuan untuk menjaga idling kereta. sekiranya anda menukar gear kit namun idling masih lagi tidak stabil sudah sampai masanya untuk ditukar half set bawah dengan yang baru

gambar atas menunjukkan bahagian bawah throttle bodi singel cam atau juga lebih dikenali dengan SOHC. bahagian hitam itu ialah isc yang berperanan menghidupkan gear di dalamnya untuk mengawal rpm kereta supaya stabil terutamnya ketika idling serta semasa aircond dihidupkan. boleh didapati di kedai spare part 


ini pula ialah sebagai perbandingan dengan throttle body DOHC iaitu menggunakan sistem stepper motor yang berperanan sebagai ISC untuk mengawal rpm kereta. sistem agak berlainan tetapi mempunya fungsi yang sama antara keduanya


di dalam plate besi itulah letaknya gear untuk mengawal rpm yang kebanyakannya gear akan rosak apabila tiba waktunya dan apabila kerosakan ini berlaku maka rpm kereta sudah tidak dapat di kawal lagi. antara tanda-tanda kerosakan ini ialah semasa cold start pada waktu pagi rpm terus drop yang sepatutnya naik sehingga 1.5k dan perlahan-lahan turun apabila mencapai normal temp


salah satu tanda lagi ialah semasa kita on sistem pendingin hawa rpm terus drop dan ada yang mati kereta. hal ini disebabkan fungsi ISC telah tidak berjalan dengan betul


inilah bahagian yang mudah cair akibat kepanasan dan haba di dalam enjin bay. sebab itulah adanya laluan air (coolant) in dan out ke throttle body, tujuannya untuk mengawal suhu isc agar tidak terlalu panas


perkara ini amatlah biasa berlaku pada throttle body SOHC sama ada keluaran proton atau mitsubishi sebab proton juga menggunakan part yang sama seperti mitsu


untuk menukarnya, buka nat phillips yang kesemuanya terdapat 4 biji sahaja. boleh dikatakan agak susah jugak nak buka nat tersebut dan saya menggunakan impact driver untuk memudahkan kerja-kerja tersebut


 perbandingan yang lama dan baru


pastikan anda dapat sekali pakej half throttle body ini iaitu seal seperti yang ditunjukkan di atas.


 pasangkan pada throttle body


 pastikan skru diketatkan dengan sebaiknya untuk mengelakkan kebocoran coolant nanti


 kelihatan baru


 siap sedia untuk dipasangkan pada kereta


apabila siap dipasangkan pada kereta, start kereta seperti biasa dan adjust BISS screw sehingga 1300 rpm dan biarkan idling selama 15-20 minit, kemudiannya barulah laras semula rpm antara 850-900rpm

sekian, selamat mencuba
jumpa lagi