Alternator Carbon Brush Replacement

bertemu kembali. entri kali ini saya akan tunjukkan cara bagaimana hendak menukar carbon brush bagi sesebuah alternator kereta. alternator merupakan nadi penyumbang sistem eletrikal kereta dan sekiranya alternator bermasalah maka sesebuah kereta pasti bermasalah dan akhirnya kereta tidak dapat dihidupkan apabila alternator rosak terus. indicator bateri pada panel meter memainkan peranan yang sangat penting bagi memberitahu kita masalah-masalah tertentu pada alternator, jadi kita haru peka dengan lambang atau simbol bateri ini. sekiranya simbol ini berkelip-kelip menunjukkan tanda ic atau regulator pada alternator bermasalah dan sekiranya simbol ini hidup berterusan bermakna carbon brush pada alternator sudah habis, akibantnya charge tidak akan dikeluarkan oleh alternator dan seterusnya menjadikan sistem letrikal kereta tidak berfungsi.

bagi mengetahui tanda-tanda alternator bermasalah atau hampir rosak, kesemua peralatan letrik kereta gagal berfungsi seperti lampu malap, lampu dalam kereta berkelip-kelip dan malap, sistem radio terhenti dengan sendiri dan lain-lain lagi. tak lama lagi rosaklah alternator tersebut. untuk menguji sesebuah alternator kereta sama ada cemerlang atau sebaliknya, start kereta dan biarkan panas seketika, cabut terminal negatif bateri kereta. sekiranya kereta tiada perubahan apa-apa dan hidup seperti biasa, alternator kereta anda sihat walafiat dan sebaliknya jika kereta mati sebaik sahaja terminal negatif dicabut alamatnya alternator kereta anda rosak dan tunggu masa kereta mati sendiri dan tidak dapat dihidupkan apabila kuasa bateri habis. berikut merupakan cara-cara untuk menukar carbon brush alternator kereta semoga menjadi panduan kepada kaki-kaki kereta yang berminat untuk melakukannya sendiri secara DIY


keluarkan alternator daripada kereta. pastikan terminal negatif pada bateri dibuka terlebih dahulu kerana wire + dari bateri bersambung terus ke alternator. kemungkinan spark akan berlaku sekiranya perkara tersebut tidak dibuat. gambar atas merupakan alternator 4g92 mivec ca yang menggunakan 4 pin pada soket

buka nat bersaiz 8mm pada bahagian hadapan alternator seperti gambar di atas. kebiasaannya terdapat 4 biji nat sahaja

setelah kesemua nat dibuka, ketuk perlahan-lahan bahagian hadapan alternator supaya terpisah dengan bahagian housing belakang

ini ialah bahagian hadapan alternator

housing belakang alternator

pada bahagian ic alternator inilah terdapatnya 2 carbon brush, boleh dilihat melalui lubang tengah alternator. penutup putih itu ialah cover tempat sambungan alternator. anda perlu buka penutup tersebut

gambar setelah penutup dibuka

gunakan solder untuk mengeluarkan carbon brush asal

kelihatan bahagian tengah lubang berkenaan carbon brush telah dikeluarkan

carbin brush atas kelihatan pendek dan sudah sampai masa untuk ditukar dengan yang baru, biasanya ada jual di mana-mana kedai bateri. bawah tu ialah carbon brush yang saya akan masukkan sebagai mengganti yang lama yang saya ambil daripada starter yang rosak

carbon brush telah berjaya dipasang

masih boleh bertahan lagi melebihi 5 tahun kot

peralatan kerja saya

pasangkan balik pada kedudukan asal

bila dah siap pasang maka bolehlah pasang balik pada kereta. jangan lupa sambungkan terminal negatif bateri tadi dan start kereta anda. perhatikan simbol bateri pada meter kalau-kalau menunjukkan tanda-tanda yang tidak sepatutnya

bacaan bateri semasa mula-mula start kereta saya ialah 14.1 - 14.2v dan ini menunjukkan alternator berada dalam keadaan sihat. bila charging dah cukup voltage akan stabil pada 13.7 - 13.8v

sekian, terima kasih
jumpa lagi

Top Mounting Absorber Replacement

bersua lagi dengan entri pemasangan mounting absorber wira atau dalam istilah sebenar disebut sebagai insulator front suspension. hanya kita sahaja mengambil jalan mudah menyebutnya sebagai mounting absrober ataupun ada juga yang menggelarkannya sebagai tapak maounting atas absorber. sekiranya mounting absorber ini rosak ianya boleh menyebabkan bunyi seperti besi berlaga ketika kita membawa kereta dan sekiranya kerosakan dah agak teruk bila kita memusing stereng tanpa kereta bergerak pun akan mengeluarkan bunyi besi berlaga. bunyinya seakan-akan bunyi spring absorber berpusing. agak sukar juga saya nak terangkan bagaimana bunyi tersebut. kerosakan mounting ini juga boleh dilihat secara visual iaitu kita akan dapati strut absorber akan senget ke bahagian dalam enjin dan boleh menyebabkan kedudukan setereng akan senget ketika memandu. jika kerosakan serius boleh menyebabkan strut absorber menembusi mounting ini dan akan mengakibatkan kereta menjadi senget sebelah.


kedudukan mounting iaitu pada bahagian atas absorber dan gambar di atas merupakan pandangan di dalam ruang enjin kereta wira. untuk menukar mounting ini anda tidak perlu menanggalkan keseluruhan absorber kereta dan cukup hanya membuka tayar dan mengeluarkan mounting ini melalui bahagian bawah kereta sahaja. pertamanya buka nat strut absorber yang letaknya di tengah-tengah mounting. longgarkan 2 biji nat mounting yang dipasangkan pada body kereta

sekiranya kereta anda mempunya drop link seperti di atas, buka drop link bahagian atas sahaja. ini bertujuan untuk memudahkan absorber dapat diturunkan ke bawah nanti

jack kereta dan buka tayar, pada masa inilah absorber perlahan-lahan aku turun ke bawah dan akan terpisah daripada mounting

buka nat 14mm seperti di atas dan keluarkan mounting melalui bahagian bawah kereta. kelihatan pada gambar di atas ialah strut absorber yang telah terpisah daripada mounting. langkah ini hanya boleh dilakukan bagi mereka yang menggunakan adjustable atau spring sport sahaja. sekiranya menggunakan spring standard anda perlulah mengeluarkan keseluruhan absorber dan memprosesnya di luar kerana tekanan spring standard sangat kuat jika dibandingkan dengan adjustable atau spring sport

mounting lama (kanan) dan baru (kiri). saya nasihatkan bagi mereka yang menukar enjin perlulah mendapatkan mounting original proton atau ori mitsu kerana sekiranya menggunakan mounting yang terdapat di spare tidak dapat bertahan lama seperti yang original. kalau menggunakan enjin standard tidak ada masalah kalau hendak menggunakan yang after market kat kedai spare part. berat enjin standard dan enjin convert tidak sama dan sebab itulah mouting mudah rosak

top mounting baru original proton yang boleh dibeli di service center proton dengan harga rm1xx.xx

mounting yang telah rosak dan anda boleh lihat pada kedudukan bearing tengah yang telah senget ke tepi. kedai spare part biasa ada menjualnya dengan harga serendah rm30 seunit

perbandingan yang baru dan lama. kelihatan di sebelah kanan bearing telah rosak

baru (kiri) dan lama (kanan)

inilah kerosakan yang berlaku iaitu bearing telah rosak menyebabkan bunyi tertentu terhasil semasa memandu. kadangkala kerosakan pada getah mounting juga seringkali berlaku, seperti getah crack, atau getah timbul dan menonjol ke atas

mounting original proton

kerosakan pada bearing

 bebola bearing dah hampir nak keluar dari housingnya

dah siap dipasang pada tempat asalnya. tombol hitam tersebut ialah untuk melaras soft dan hard adjustable. owner kereta wira aero ini menggunakan adjustable brand BC

ini merupakan alternatif lain iaitu dengan menggunakan pillow ball bagi menggantikan mounting asal absorber dan ternyata lebih tahan lama berbanding menggunakan mounting asal. saya telah menggunakan pillow ball jenama GAB dah hampir 7 tahun dan masih bertahan sehingga sekarang. harga brand new pillow ball GAB hampir rm500 sepasang. tepuk dada tanya selera

sekian, terima kasih
jumpa lagi

Jazz Gear Shift Replacement

bersua lagi dengan entri mengenai pemasangan leather gear shift honda jazz ge. pemasangannya boleh dikatakan mudah sahaja kerana tiada kerja-kerja berat atau sukar semasa proses penukaran ini berjalan. cukup sekadar membuka gear shift lama dan ditukarkan dengan yang baru. ikutilah langkah di bawah ini

leather gearshift honda jazz ge yang diorder dari japan

sebelum melakukan kerja ini terlebih dahulu tuil gear hendaklah digerakkan ke belakang untuk memudahkan kerja-kerja membuka skru nanti. untuk melakukannya hendaklah membuka cover di bahagian tepi tuil gear seperti yang ditunjukkan di atas


masukkan kunci kereta sambil menekan ke bawah dan gerakkan gear ke belakang


umpil dengan berhati-hati bahagian hadapan atau cover penutup tombol gear kerana pada bahagian inilah nanti terdapatnya 2 skru


 cover gear shift yang telah dibuka


keluarkan 2 biji nat phillips sepert di atas


2 biji skru yang perlu dibuka


tarik gearshift ke atas dan dengan mudahnya dapat dikeluarkan tanpa sebarang masalah


perbandingan antara lama dan baru iaitu di sebelah kanan ialah leather gear shift


 baru dan lama


masukkan gear shift baru dan pasangkan semula 2 biji skru tadi


kenakan semula penutup gear


dengan hanya menekan sahaja cover dapat dimasukkan dengan mudah sehingga anda mendengar bunyi klik


leather gear shift baru dan selesai kerja pemasanganya


sekian, terima kasih
jumpa lagi