Rear Arm Bush Replacement

salam sejahtera semua. entri kali ini berbeza sedikit dengan yang sebelumnya :) tajuknya nampak biasa sahaja tetapi projek diy saya kali ini bukannya terhadap kereta. paparan kali ini ialah khusus tentang bagaimana cara untuk menukar bush rear arm atau juga dikenali sebagai swing arm motor yamaha ss110 saya. maaf atas tajuk yang mengelirukan. mungkin ada yang beranggapan ialah bagaimana cara menukar bush rear arm kereta. tapi tak apa, semua ini mungkin dapat diaplikasikan dan dapat dijadikan panduan untuk semua khususnya bagi pemilik motor iaitu bagaimana cara menukarnya. apabila naik motor dan rasa goyang sikit pada bahagian belakang sudah sampai masanya anda memeriksa bush swing arm motor anda, mungkin dah rosak, pecah dan sebagainya. part motor boleh dikatakan agak murah jika dibandingkan dengan part kereta. part kereta harganya ratus-ratus tapi part motor belas-belas dan puluhan sahaja bagi part tertentu yang boleh diperoleh di kedai spare part motor

inilah rear arm atau swing arm motor yamaha ss110. motor jenis ini agak jarang dijumpai sekarang dan kalau ada pun dah dikira sebagai barangan antik dan nampak sedikit uzur. namun ada segelintir peminat atau anak muda yang masih lagi meminati motor jenis ini. anda boleh tengok group motor ini di FB iaitu YAMAHA SS OWNER'S CLUB (YASSOC), founder group ini juga merupakan rakan fb saya yang berasal dari melaka. berbalik kepada swing arm tadi pula, sebenarnya saya hendak menggantikan swing arm ini pada motor saya memandangkan yang terdapat pada motor sekarang agak berusia dan dah banyak dimakan karat. sebelum pemasangan lebih baik kita cat dulu supaya nampak menarik lagi. gambar atas ialah yang dah siap digosok dengan kertas pasir untuk melincinkannya supaya cat tidak menggerutu nanti

setelah siap dogosok dengan kertas pasir maka proses seterusnya ialah spray dengan cat anti karat yang boleh diperoleh di kedai menjual cat. harga kalau tak silap dalam belas-belas ringgit kot. proses ini dilakukan supaya karat dapat dicegah dan bolehlah bertahan lebih lama lagi, tambahan pula kawasan rumah saya berhampiran dengan pantai. sangat mudah untuk berkarat, jadi langkah seperti ini memang elok dilakukan terhadap mana-mana permukaan besi yang hendak dicat semula

selepas itu spray pula beberapa layer menggunakan undercoat yang bersesuaian. saya menggunakan spray biasa sahaja brand anchor yang berwarna silver dengan harga bawah rm10. tunggu kering sehingga 10 minit barulah dapat dilapisi dengan layer yang lain. spray nipis sahaja terlebih dahulu supaya permukaan cat sekata

apabila undercoat dah nampak kering maka bolehlah kita spray dengan warna pilihan masing-masing. saya menggunakan cat lebihan kereta saya dengan kod 16941 medium silver. spray beberapa layer dan kemudiannya diakhiri dengan clear coat untuk menambahkan lagi seri permukaan cat yang kita lakukan tadi. jemur hingga betul-betul kering barulah proses seterusnya iaitu memasang bush pada rear arm ini dilakukan

inilah barang yang saya beli di kedai spare part motor dengan harga rm8.00 sahaja. entah brand apa pun saya tak pasti. nak dapatkan part original yamaha tak tahu pulak mana nak beli. so memadailah menggunakan jenis ini, sekurang-kurangnya dapat bertahan setahun dua pun cukuplah. kalau diikutkan di situ ada tertulis quality nylon bushes tapi tak pastilah kualiti setakat mana. dah boleh pakai kot :)

inilah rear arm yang telah siap dispray dengan warna medium silver tadi. dah siap sepenuhnya dan cat pun telah kering. jadi bolehlah kita memasang bush pada arm tersebut. dah nampak seperti baru sedikit jika dibandingkan dengan gambar pertama di atas tadi

masukkan bush pada tempatnya dan apit dengan menggunakan ragum manual seperti di atas sehingga masuk keseluruhan ke dalam lubang arm. jangan ketuk dengan tukul besi kerana dikhuatiri bush tersebut akan pecah, kalau nak gunakan tukul terlebih dahulu lapik dengan kayu pada bahagian bush itu dan ketuk dengan perlahan-lahan sehingga masuk dengan sempurna. lebih baik sapukan sedikit gris supaya memudahkan kerja-kerja yang kita lakukan ini

dah masuk dengan sempurna pada rear arm motor. pada bahagian belakangnya pasang balik oil seal asal atau jika tidak ada oil seal maka asal kita boleh menggunakan o-ring supaya bahagian dalamnya nanti tidak dimasukki air. terdapat juga kes shaft rear arm yang dipasangkan ke body motor berkarat teruk, dah jadi macam sebati dengan body motor. jika ini berlaku memang agak sukar untuk membuka shaft atau nat panjang itu, dan nak keluarkan swing arm ini dari motor pun agak sukar. kena gunakan kaedah tertentu untuk mengeluarkan nat panjang ini daripada motor. sebelum pasang balik masukkan gris dalam bush ini dan pasangkan pula besi yang bersama bush ini ke dalam bush yang dipasangkan tadi. maka bolehlah pasang semula pada motor dengan memasang kembali segara peralatan yang dibuka tadi

sudah siap rear arm terpasang pada motor dengan bush yang baru. motor lama pun boleh kelihatan baru dan masih lagi menarik jika terjaga dengan rapi. inilah motor pertama yang dibeli pada tahun 1991 dan masih lagi dapat berkhidmat dengan baik tanpa masalah

sekian, terima kasih
sincerely: jefftacra

AC Panel Digital Wiring

kali ini saya akan paparkan secara khusus mengenai fungsi beberapa wire yang terdapat pada panel aircond digital lancer dan kemungkinan wire lain akan ada sambungan tutorial entri lain pada masa akan datang. entri ini khusus untuk beberapa fungsi tertentu sahaja yang boleh dikatakan sebagai asas kepada ac panel digital ekon mitsubishi khusus untuk model 4G9X. saya banyak menerima pertanyaan mengenai wiring panel aircond digital ini melalui whatsapp atau pm atau mesej. bukan tak nak bagitau tetapi hal-hal yang melibatkan wiring ini jangan diambil mudah kerana kesilapan kita menyambung pada kereta kita sebenarnya boleh mengundang padah seperti shock circuit, spark dan yang lebih parah ialah boleh menyebabkan kereta terbakar. sekiranya kita tidak yakin atau tiada maklumat untuk melakukannya lebih baik kita serahkan kepada yang pakar seperti wireman dan sebagainya

paparan pertama yang saya akan tunjukkan ialah bagaimana kita hendak menguji ac panel digital ini sama ada berfungsi dengan baik atau sebaliknya. di samping itu kita juga boleh menguji button pada panel digital untuk mengetahui ia benar-benar elok atau tidak. perkara ini khusus kita boleh lakukan sekiranya kita membeli panel digital di kedai halfcut, jadi tidaklah berulang dua tiga kali ke kedai halfcut untuk menukar dengan yang lain sekiranya tidak berfungsi

kita boleh menguji ac panel digital aircond ini secara diy sahaja tetapi dengan syarat mesti ada soket di belakang panel tersebut. jadi tidaklah kita tergopoh gapah hendak mengujinya di kereta, tambahan pula akan mengambil masa yang lama untuk membuka dan memasang pada dashboard kereta nanti. langkah pertama ialah pada soket kecil di belakang panel dapatkan dua wire seperti di atas iaitu wire pada kedudukan (rujuk gambar) yang berwarna hitam dan biru. kebiasaannya hitam untuk negatif (-) manakala biru ialah untuk positif (+). tidak cukup lagi ni, ada satu wire lagi pada soket besar yang perlu disambung nanti

pada soket besar ini pula dapatkan wire berwarna biru stripe merah sepert pada kedudukan pinout soket di atas. pastkan wire betul-betul seperti yang dikehendaki kerana sedikit kesilapan akan membawa kerosakan pada panel digital nanti sebaik sahaja kita menyambungnya pada punca kuasa

langkah seterusnya ialah gabungkan wire biru pada soket kecik tadi dengan wire biru stripe merah yang terdapat pada soket besar. gabungan wire ini nanti akan disambungkan ke positif (+) kuasa 12v di kereta atau anda boleh menyambungkannya dengan elektrik rumah dengan menggunakan adapter untuk 12v sahaja. kalau sambung terus api rumah 230v pasti panel tersebut terus meletup kot. satu wire lagi iaitu wire hitam ialah negatif (-) atau sambungkan pada punca negatif bateri atau pada body kereta. lebih mudah kita test pada positif dan negatif bateri kereta

sebaik sahaja wire tadi di sambungkan ke negatif dan positif sepatutnya ac panel digital akan terus hidup seperti yang ditunjukkan di atas. paparan jam dan orang lidi serta paparan lain akan tertera pada skrin. pada masa inilah anda boleh menguji kesemua button yang ada untuk mengetahui sama ada button itu berfungsi atau tidak. ada button yang tekan biasa sahaja dah dapat ke menu seterusnya dan ada kalanya kena tekan kuat baru berubah kepada pilihan menu kita. dan satu jenis lagi iaitu ada button yang apabila kita tekan langsung tidak menunjukkan perubahan pada skrin, yang ni telah dikira sebagai rosak dan perlu ditukar dengan button yang lain. anda boleh search entri lain bagaimana cara menukar button ac panel digital ini pada entri yang lalu. satu lagi ialah pastikan juga jam dapat berfungsi dengan baik dengan menkan button untuk jam

berpindah pula kepada dua wire yang saya tanda pada gambar di atas. wire ini ialah wire untuk menguji lampu panel sama ada hidup atau tidak. kebanyakan panel digital ini apabila kita buka lampu malam, kelihatan gelap sahaja dan ini bermakna bulb pada panel ini telah rosak dan perlu diganti baru. saya akan paparkan secara khusus bagaimana hendak menukar dan memasang bulb atau LED pada panel digital pada entri yang akan datang. berbalik pada dua wire tadi iaitu wire hijau stripe putih ialah untuk positif (12v) dan wire hitam stripe kuning pula untuk negatif (-)

sepatutnya lampu panel digital akan hidup sebaik sahaja wire di atas dipasang pada punca kuasa 12v negatif dan positif seperti mana yang dijelaskan. kalau tak hidup jangan risau sebab bulb ini boleh ditukar dengan bulb lain atau LED

ini contoh ac panel digital aircond yang ditukarkan dengan LED 12v berwarna biru. LED 12v ini tidak perlu lagi menggunakan resistor dan boleh dipasang terus pada panel digital. kalau menggunakan LED 3v seperti yang terdapat di kedai elektronik di tempat kita maka perlu menggunakan resistor untuk mengubah dengan mengecilkan voltage kereta 12v kepada voltage pada led tersebut. kalau tak guna resistor sebaik sahaja lampu dihidupkan led tersebut akan padam serta merta akibat voltage yang lebih

ini bulb lama yang dibuka daripada panel digital serta suis-suis pada dashboard yang saya gantikan dengan LED mengikut kehendak customer. kebanyakan LED 12v saya order dari luar malaysia seperti united kingdom dan china

akhir sekali ialah dua wire seperti di atas iaitu khusus untuk panel digital memaparkan out temperature pada skrin. kebanyakan daripada kita tidak menyedari akan wujudnya out temp yang boleh dipaparkan pada panel atau ada sesetengahnya yang tidak menyambungkan wire tersebut dengan out temp sensor yang terdapat di luar dan hadapan radiator kereta. kalau sensor ini tidak ada maka bolehlah anda membelinya di halfcut atau mana-mana individu yang menjualnya dengan harga sekitar rm50 sahaja

anda perlu menyambungkan wire hitam stripe biru dan kuning stripe biru pada dua wire sensor out temp untk membolehkan skrin panel digital memaparkan temp luar kereta. ada button yang perlu ditekan pada panel untuk memaparkan fungsi ini. ok lah, cukup di sini untuk kali ini dan saya akan menyambung dengan fungsi wire yang lain pada panel digital ini. tunggu kemunculannya pada entri lain

sekian, terima kasih
sincerely: jefftacra

Reinforce OEM Engine Mounting

bersua kembali.. entri kali ini saya bincangkan mengenai enjin mounting khususnya bagi kereta proton seperti wira dan yang seangkatan dengannya. enjin mounting memainkan peranan yang sangat penting selain daripada sebagai tempat enjin bergantung atau ditempatkan di dalam engine bay ia juga berperanan untuk menyerap gegaran daripada enjin semasa enjin beroperasi. pada enjin proton khusunya wira tertapat 4 mounting iaitu pada bahagian bawah enjin dipasangkan pada crossmember enjin (satu di belakang dan satu lagi di hadapan enjin) dan di kiri kanan enjin masing-masing satu mounting. kerosakan yang paling cepat berlaku ialah pada bahagian hadapan dan belakang enjin kerana pergerakan enjin yang menyebabkan mounting ini mudah rosak. manakala bahagian kiri dan kanan enjin mengambil masa yang lama sedikit untuk rosak, walau bagaimanapun suatu hari nanti ia akan rosak juga. harus diingatkan bahawa antara enjin manual dengan automatik ada perbezaan sedikit terhadap mounting ini


entri ini khusus untuk menambahbaikkan lagi mounting kiri dan kanan enjin iaitu selalunya pada bahagian ini berat enjin telah merubah kedudukan asal mounting ini. kalau diperhatikan mouting pada bahagian timing belt amat ketara perubahan tersebut iaitu terjadinya gap yang besar pada bahagian bawah mounting disebabkan berat enjin terutamanya bagi yang menukar enjin yang lebih besar




lihatlah perbezaan mounting baru (kiri) dan mounting lama (kanan). didapati mounting kanan terdapatnya gap yang ketara pada bahagian bawahnya lebih-lebih lagi semasa berada pada kereta. bahagian atasnya pula tidak ada ruang langsung disebabkan berat enjin telah menghasilkan keadaan seperti ini. sebab itulah kita dapati ada sesetengah enjin kedudukannya senget pada bahagian kiri enjin (bahagian timing belt) disebabkan fenomena ini berlaku. jadi tutorial kali ini ialah bagaimana kita menambahkan sedikit bahan iaitu timing belt terpakai pada bahagian ruang atas mounting dan dengan ini sedikit-sebanyak dapat mengukuhkan lagi mounting tersebut. saya telah melakukan perkara ini dan didapati ada sedikit perbezaan jika dibandingkan dengan asal iaitu enjin terasa lebih kemas dan semasa kereta hendak bergerak terasa lebih kukuh kedudukan enjin, manakala gegaran sedikit sahaja dirasai dan tidak menjejaskan keselesaan pemandu. ada sesetengah rakan mengatakan lebih baik tukar mounting yang full rubber dan ada komen-komen yang mengatakan kalau pakai full rubber mounting akan menyebabkan enjin bergegar kuat dan dapat dirasai pada bahagian dashboard kereta. jadi saya tidak tahu bagaiamana gegaran yang dihasilkan oleh full rubber mounting ini kerana saya tidak menggunakannya. saya lakukan eksperimen ini dan didapati ianya bersesuaian dengan kehendak saya




gambar atas menunjukkan keadaan mounting lama yang dibuka daripada kereta saya. gap bahagian bawah amat ketara semasa mounting ini berada pada kereta sehinggakan tiada ruang langsung pada ruang atas mounting tersebut. pada ruang atas inilah saya akan masukkan timing belt lama dengan tujuan dapat menstabilkan kedudukan enjin dan diharapkan dapat menambahbaik prestasi enjin nanti




peralatan yang diperlukan ialah seperti yang dipaparkan di atas ini iaitu lebihan timing belt lama, gunting, tukul dan jaw puller. jaw puller ini sangat perlu jika kita hendak menjalankan projek ini dengan menggunakan mounting lama kerana bahagian atas mounting tidak ada ruang lagi untuk kita masukkan timing belt. jadi perlukan tool ini untuk membuka kembali ruang tersebut




dengan menggunakan jaw puller lakukan seperti gambar di atas untuk menghasilkan ruang yang banyak pada bahagian atas. kalau mounting baru memang tak perlu lakukan proses ini kerana kedudukan lubang bolt nat mounting sudah berada seperti gambar di atas




potong dua bahagian kepingan timing belt iaitu satu bahagian dengan 7 gigi dan satu bahagian lagi 6 gigi dan masukkan kepingan timing belt seperti di atas pada ruang atas mounting. dengan menggunakan tukul kecil ketuk perlahan-lahan pada timing belt supaya kedudukannya masuk dengan kemas pada ruang rubber mounting




potong dua kepingan lagi timing belt dan masukkan pada bahagian sebelah mounting dan akhirnya potong 1 gigi timing belt dan masukkan pada tempat seperti yang dipaparkan pada gambar di atas ini. seperti biasa ketuk perlahan-lahan dengan tukul supaya rapat ke dalam ruang tersebut




tanggalkan jaw puller sekiranya anda menggunakan tool ini.proses seterunyan ialah menampal pada bahagian sisi timing belt tadi dengan auto silicone seperti di atas. anda boleh menggunakan mana-mana silicone seperti windscreen silicone pun boleh digunakan dengan baik. jangan gunakan silicone sinki rumah pulak




tampalkan silicone seperti di atas dan biarkan selama 24 jam supaya ia kering sepenuhnya. apabila telah kering maka bolehlah dipasangkan pada kereta anda dan anda akan terasa kelainannya sebaik sahaja kereta dihidupkan. untuk makluman anda saya menggunakan mounting biasa pada bahagian crossmember jadi gegaran kuat memang tidak berlaku pada kereta saya selepas menjalankan projek ini. tak tahulah bertahan selama mana hasilan ini. apa yang pasti memang dirasakan agak lain sedikit semasa kereta hendak mula bergerak. ok, selamat mencuba



sekian, terima kasih
sincerely: jefftacra

Battery & Alternator

apa khabar semua, diharapkan agar pengujung blog saya ini berada dalam keadaan sihat di samping tugas-tugas seharian. entri blog kali ini saya akan paparkan mengenai dua perkara penting bagi sesebuah kenderaan iaitu bateri dan alternator. kedua-dua peralatan ini memainkan peranan yang sangat penting bagi kereta anda kerana tanpa kedua-dua elemen ini kereta kita tidak akan dapat berfungsi dengan baik dan sempurna. ramai dalam kalangan kita kerap kali mengabaikan penyelenggaraan bateri dan alternator kereta dan sekiranya bermasalah sudah pasti kereta kita tidak dapat dihidupkan dan kadang-kadang boleh tersadai di mana-mana tempat. oleh itu jangan ambil mudah, selalulah periksa paras air bateri kereta anda sekiranya menggunakan bateri berasaskan air
bateri biasa berasaskan cecair ini perlu diperiksa sekurang-kurangnya 2 minggu sekali kerana apabila paras asid di dalam bateri telah berada di bawah paras minima boleh menyebabkan bateri kereta rosak dan tidak dapat berfungsi dengan sempurna. semasa hendak menghidupkan kereta apabila kunci dipulas ke start enjin tidak dapat dihidupkan dengan biasa, hanya kedengaran bunyi starter yang lemah dan tidak terdaya untuk memusingkan enjin kereta. salah satu lagi tanda bateri kereta lemah ialah apabila kita hendak menghidupkan kereta dan sebaik sahaja kunci dipulas akan kedengaran siren alarm dan ini merupakan satu tanda bateri lemah. sudah sampai masanya anda melakukan jumper dengan kaedah yang betul atau menukarkannya dengan bateri baru

satu lagi bateri yang popular dewasa ini ialah bateri maintenance free atau istilahnya ialah MF BATTERY. bateri jenis ini tidak perlu dijaga seperti bateri basah biasa. jangan anda keliru dengan bateri yang betul-betul MF dengan bateri yang dikatakan mirip seperti bateri MF. kalau diperhatikan bateri MF ini sebenarnya bahagian atasnya tidak ada apa-apa penutup asid bateri seperti gambar di atas dan kebanyakanya yang ada sekarang ialah terdapatnya sticker panjang pada bahagian atasnya dan jika dibuka sticker tersebut pada bahagian bawahnya terdapat 6 biji penutup untuk dimasukkan asid bateri. jadi semasa hendak membeli bateri pastikan betul-betul itu battery MF yang dikehendaki. biasanya terdapat indicator pada bahagian atas bateri MF ini iaitu hijau (normal), putih (charge) dan hitam (rosak). tetapi kadang-kadang indicator ini tidak menggambarkan kondisi sebenar bateri MF ini kerana tanda hijau pun bateri boleh rosak juga

bacaan voltage pada voltmeter sangat penting untuk mengetahui keadaan bateri sesebuah kereta sama ada lemah, sederhana atau terbaik. bagi yang betul-betul menjaga keadaan bateri ini selalunya kaki-kaki kereta menambah voltmeter tambahan untuk memantau keadaan bateri kereta. sebenarnya bukan saja-saja nak letak pelbagai meter pada dashboard kereta tetapi ada tujuan tertentu di sebaliknya yang boleh menggambarkan kondisi keseluruhan enjin kereta. kebiasaannya voltage bateri yang sihat semasa kunci on ialah sekitar 12.0v - 12.4v, bacaan ini ialah sebelum kereta di start. sebaik sahaja kereta dihidupkan bacaan voltage sekitar 14.0v - 14.5v dan inilah masanya alternator mengecas bateri supaya voltage bateri berada dalam keadaan baik. sebaik sahaja enjin sudah stabil bacaan voltage ialah sekitar 13.7v - 14.1v dan bacaan ini sebenarnya datang daripada voltage alternator sesebuah kereta. sekiranya apabila enjin sudah stabil voltage sekitar 10v - 11.5v ini menunjukkan alternator anda tidak sihat dan perlu diservis

banyak gajet voltmeter tambahan yang boleh diperoleh di mana-mana kedai accessories dengan harga yang murah sehingga ke jenama branded yang agak mahal. saya sarankan supaya memasang votlmeter ini sebagai alat untuk memantau keadaan bateri dan alternator kereta anda. sekurang-kurangnya kita tahu bilakah masanya kita perlu bersedia dengan apa-apa kemungkinan yang bakal berlaku

paparan indicator tertentu pada meter sangat penting sebagai tanda menunjukkan keadaan enjin kereta kita. sebab itu, selalulah perhatikan setiap indicator ini semasa memandu kereta kerana kerosakan awal dapat dikesan berpandukan indicator ini. tanda bateri seperti di atas bukan menunjukkan keadaan bateri kereta kita tetapi sebenarnya merujuk kepada alternator sesebuah kereta. sekiranya tanda bateri ini hidup bermakna ada sesuatu yang tidak kena pada alternator sesebuah kereta. harus diingatkan bawah bateri kereta hanyalah digunakan untuk menghidupkan kereta sahaja dan sebaik sahaja kereta hidup maka sistem elektrikal kereta diambil alih oleh alternator sepenuhnya

sekiranya tanda bateri pada panel meter hidup kebiasaanya alternator sesebuah kereta bermasalah. selalunya masalahnya ialah carbon bruh pada alternator tersebut telah haus dan pendek. hal inilah yang menyebabkan alternator tidak dapat menyalurkan kuasa pada enjin kereta. sebaiknya kita perlu servis alternator apabila indicator ini hidup dan jangan bertangguh untuk melakukannya kerana kemungkinan masalah besar akan berlaku nanti. ada kes yang saya jumpa sebuah wira voltage keretanya semakin menurun sehingga 11.0v semasa kereta bergerak. sebaik sahaja kereta dimatikan kereta tidak dapat dihidupkan terus. owner menukar bateri dan tak sampai seminggu voltage turun lagi. apabila saya memeriksanya iaitu dengan cara membuka terminal - bateri semasa kereta dihidupkan secara tiba-tiba kereta terus mati. ini menunjukkan bahawa alternator keretanya telah rosak. apabila dibuka didapati carbon brush masih lagi panjang dan ini bermakna IC pada alternator telah rosak, jawabnya kena tukar seketul alternator 2nd hand dengan harga sekitar rm250-rm270 sekarang (alternator 4G91). saya memang tak suka alternator recond kerana bahagian luarnya tidak menggambarkan apa sebenarnya keadaan pada bahagian dalamannya. bergantung pada nasib jugak kadang-kadang recond dapat bertahan lama tetapi kebanyakannya mudah rosak dalam tempoh yang pendek

satu perkara lagi yang perlu diberi perhatian sekiranya charge tidak ada ialah dengan cara memeriksa keadaan fuse alternator yang berada bahagian hujung atas kanan kotak fuse dalam ruang enjin kereta. sekiranya putus segeralah ganti dengan fuse yang sama amp seperti asal

kini terdapat device yang boleh digunakan untuk memeriksa keadaan bateri dan alternator kereta seperti alat kecil yang ditunjukkan di atas. dengan alat ini kita dapat mengetahui keadaan alternator sama ada berfungsi dengan baik atau sebaliknya. begitu juga kita dapat mengetahui keadaan bateri kereta sama ada baik, pertengahan atau lemah. alat ini berharga rm50 sahaja dan kena order dari luar negara untuk mendapatkannya. semoga sedikit penerangan ini dapat dijadikan panduan untuk semua

terima kasih
sincerely: jeff tacra