Selamat Datang ke Tacra's DIY Garage

selamat datang dan terima kasih kerana sudi mengunjungi blog saya yang tidak seberapa ini. blog ini akan digunakan sepenuhnya untuk memaparkan projek diy yang saya buat. diharapkan agar sedikit sebanyak dapat dimanfaatkan oleh semua dan sebarang komen atau pertanyaan dialu-alukan. anda boleh email atau hubungi saya sekiranya terdapat apa-apa pertanyaan mengenai diy yang saya paparkan dalam blog ini

saya amat meminati DIY kerana hasil daripada apa yang kita sendiri lakukan, kita akan rasa puas dan tambahan pula sedikit sebanyak kita dapa berkongsi dengan rakan-rakan yang lain. semoga apa yang saya paparkan dapat dimanfaatkan oleh semua











9 comments:

kamal said...

salam bro, viva ni size ape rim tu eh? tayar size? macam menarik

jeff_tacra said...

saiz rim viva saya ialah 14 x 6jj dan saiz tayar pula 165/55/14

Anonymous said...

tuka sport spring jenama apa bro?

jeff_tacra said...

brand bridgestone japan

Anonymous said...

Salam bro, ada tak DIY tuk kete Waja gak ke? Saya pemilik Waja & gemar tuk belajar ilmu2/tentang DIY ni...harap dapat berkongsi info...TQ

Shopping Corner said...

ok ke bang spring tu? kalo naik full load gesel tak tayar?

brape ye rege spring tu?

jeff_tacra said...

spring ni memang ok, takde masalah kalau load ramai pun

Anonymous said...

salam...bang bleh tunjuk x care psg water temp guage kt viva...x pandai la..

jeff_tacra said...

Kena beli water temp gauge siap sensor dan adapter sekali. Adapter tu kena pasang pada hose atas radiator, kena potong dan pasang adapter, pasang sensor kat adapter dan tarik wire ke gauge dalam kereta