Oil Press Meter - Mechanical Type

optional oil press meter digunakan untuk mengukur sekuat mana pressure minyak hitam di dalam enjin kereta. pressure yang rendah menunjukkan pelbagai kemungkinan umpamanya minyak hitam tidak cukup dsb. standard dah ada indicator pada meter dan external meter ini untuk memeriahkan lagi interior kereta



bulatan hijau ialah oil pressure switch yang asal dan ada pada kereta. switch ini perlu dibuka dan pada tempat berkenaan dipasang T join seperti dalam gambar di bawah


peralatan yang diperlukan seperti hose brake terpakai, teflon tape, brass T joint dan cutter logam



antara perlatan yang dipakai


potong hose brake dengan pemotong logam dan bengkokkan seperti gambar di atas


pasang nat penyambung NPT thread 3/8, boleh di dapati di mana-mana kedai hardware


kedudukan T join yang dipasang dengan hose oil press yang disambungkan ke ke meter di dalam kereta. sensor switch asal juga perlu dipasang. pastikan tiada kebocoran dan jika kebocoran berlaku tambahkan teflon tape lagi


kedudukan meter dalam kereta. meter putih ialah vacuum dan hitam tu oil press meter


suasana pada waktu malam

terima kasih
selamat mencuba

18 comments:

matnors said...

oil pressure tu tak pakai sensor ke abg jeff? makna kata minyak itam masuk cokcpit ke meter tu ek? macam boost meter mechanical?

tacra aka jeff said...

yes betul.. tak pakai sensor, mechanical type. kalau hose bocor dalam cockpit sendiri mau ingat...

matnors said...

kene jaga2 tuh.. kang melempah minyak itam lam kete lak..
anyway bump for the good tips!

TurboBee said...

Kalo OEM dia detect pakai electronic sensor dlm desvod tu ek?

tacra aka jeff said...

kalau oem sensor dia kat tepi enjin tu.. yang bulat

yentz said...

salam abam tacra...ade persoalan skek ni.
oil pressure indicator yg mcm lampu teko aladin pada meter kete saye tak menyala la..bulp dah tuko, sensor enjin tu pn dah cek tak de masalah...rasenye ape problemnye ek? ade masalah wiring ke?

Anonymous said...

saya nye pun tetiba indicator tu x nyala..apa kemungkinan eh? ada pape efek x kalo benda ni xberfungsi?

jeff_tacra said...

indicator ni sebagai isyarat untuk memberitahu minyak hitam bermasalah, kemungkinan pressure kurang disebabkan oleh minyak tak cukup atau oil pump tak berfungsi dengan baik. kalau indicator tak hidup masa on kunci kemungkinan ada masalah sama ada bulb itu sendiri atau sensor pressure kat engine, kena check dua2

Anonymous said...

rasenya sensor tu yang prob..ada pape efek -ve x kalo sensor ni problem? lagi 1..brapa harga sensor ni?

jeff_tacra said...

noleh tukar je sensor ni, tak mahal sangat kot. kesannya kalau pressure minyak kurang kita tak dapat tau dan akan memberi kesan pada enjin nanti

Anonymous said...

saya punya indicator tu xnyala bila enjin dah panas.. kalo enjin sejuk elok je nyala..baru je tukar sensor tu.. adakah sensor tu yg prob atau benda lain?

jeff_tacra said...

kemungkinan pressure minyak di dalam enjin rendah, try cek dulu dengan menggunakan oil pressure gauge

Anonymous said...

trima kasih..akan dicheck esok..kalo rendah apa perlu buat? kena tambah washer tu ke? atau ke tukar baru?

jeff_tacra said...

kalau pressure rendah kemungkinan oil pump dah lemah, kena tukar baru atau boleh cuba untuk mod lapik washer dulu. kalau tak jadi jugak bermakna sudah sampai masa untuk tukar baru

jeff45272 1989 said...

Salam ...mter oil press tu mmg dh ade lampu k modi pulop letok mentol ...

Anonymous said...

Asalam bang Jeff ada buka benkel ke kalau bolh nk bang cheking kereta sy meter wira 1.6 auto dah tak ada keluar cheking angine ada lampu merah tu dlm meter dasbot 0176214344

Azlan Gareef said...

Aslkm bang nak tanyalah....lampu aladin saya keluar pulak.....mcmner cara nak tukar oil engine pump...atau ada tal cara nak repairkan ye......

Azlan Gareef said...

Aslkm bang nak tanyalah....lampu aladin saya keluar pulak.....mcmner cara nak tukar oil engine pump...atau ada tal cara nak repairkan ye......