Friday, 3 December 2010

How Turbo Timer Works

bersua kembali, entri kali ini saya hendak bincangkan bagaimana turbo timer berfungsi. bila sebut sahaja turbo timer semua peminat kereta faham dan kenal apa itu turbo timer. pelbagai jenama yang boleh diperoleh di pasaran semasa ada yang murah, sederhana dan mahal. harus diingat ada juga turbo timer yang 'cap ayam' berlambak di pasaran sekarang. hati-hati memilih turbo timer kerana boleh mendatangkan kesan yang tidak diingini pada kenderaan anda jika salah pemasangan terutamanya proses wiring. teruskan pembacaan anda kerana pada akhir entri ini terdapat video yang memudahkan pemahaman anda mengenai bagaimana turbo timer ini berfungsi

saya ambil contoh super baby turbo timer dari jenama PIVOT yang berfungsi semata-mata timer sahaja dan tidak ada optional function yang lain. entri ini juga anda boleh mengetahui cara wiring dan mengetahui sama ada turbo timer rosak atau tidak terutamanya bagi yang membelinya dari kedai halfcut

dapatkan adapter 12v seperti di atas, murah je tu. boleh dibeli di kedai eletronik asalkan ada fungsi untuk 12v voltage. boleh juga gunakan direct bateri kereta



kenali basic wiring turbo timer seperti di atas, wayar kuning bagi pivot dan kadangkala kalau lain jenamanya menggunakan wire hijau, sama je. kuning atau hijau ialah untuk wire on atau ignition, merah untuk constant 12v iaitu sama ada buka kunci atau tutup kunci wire ini tetap supply 12v. wire biru pula ialah untuk acc, wire hitam untuk negative (-) atau grounding iaitu keseluruhan body kereta merupakan negative. wire cokelat ialah untuk disambung pada wire parking pada handbrake

sambungkan wire parking brake atau handbrake dan wayar grounding ke sumber negatif adapter tadi. untuk makluman kalau parking brake tak function iaitu masa anda jatuhkan hand brake dan kereta tak mati ketika timer countdown sila cek wire ini, sebab pomen tak sambung ke wire parking brake, cuma dia ground kan sahaja kat body kereta

sambungkan pula wayar ignition (on) kuning, wayar merah 12v dan wayar biru acc ke sumber 12v adapter tadi. kalau di kereta wayar ini boleh didapati pada soket kunci

sambungkan wiring seperti di atas

sekarang on timer anda, sepatutnya timer hidup dan menunjukkan angka 000 seperti di atas bagi pivot baby timer, begitu juga dengan timer jenis lain jika penyambungan seperti di atas dilakukan sepatutnya time dah dapat hidup, kalau tak hidup juga cek balik penyambungan wiring kemungkinan tidak betul. kalau betul dan tidak hidup juga mungkin berpunca daripada timer itu sendiri yang sudah rosak

set timer mengikut kehendak anda, contohnya 20sec

pisahkan wayar kuning (ignition) dari sumber 12v, seolah-olahnya anda menutup kunci kereta anda dan pada masa ini relay di dalam timer mengambil alih function on tadi dan timer sepatutnya countdown

asingkan juga wayar biru seperti di atas dan pada masa ini timer sedang menjalankan tugasnya

dapatkan test lamp dan klip pada ground atau sumber negative adapter tadi. kita hendak menguji sama ada wayar biru dan wayar kuning supply 12v atau tidak

tap test lap pada wayar biru dan pastikan semasa ini timer countdown. kelihatan test lamp menyala dan ini bermakna wayar acc ada current 12v. ini menunjukkan acc pada kenderaan anda hidup semasa timer countdown iaitu kalau pada masa ini anda on aircond, naikkan power window, pasang radio dan sebagainya akan berfungsi seperti biasa. even kipas radiator pun akan hidup kalau enjin panas pada masa ini. kena uji pada kereta masing-masing kalau tak function semasa timer countdown semua yang disebutkan di atas, apa akan berlaku jika kereta terlalu panas dan kipas radiator tidak akan berpusing, fikirkanlah...

wayar on atau ignition (kuning) pun hidup. wayar inilah yang menghidupkan kenderaan anda semasa timer countdown

video
untuk memudahkan pemahaman anda sila lihat video ini

sekian, terima kasih
jumpa lagi

17 comments:

  1. Abg Jeff...kebetulan sy pon pakai turbo timer ni...ermm apekah masalah bila time kita start kereta turbo timer akan start countdown?...bila countdown habis dia akan kembali ke timer asal..tapi engine x mati..erm adakah normal mcm tu?...dia jadi bila time sy start kereta ...

    ReplyDelete
  2. sepatutnya tak jadi macam tu, bila start timer tu tak countdown pun, try cek wiring

    ReplyDelete
  3. salam...yg 12 volt tu positif ke negatif.....
    ground tu negatif kn....

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum
    saya ada pasang apexi turbo timer, sya nak tanye abe jeff ttg seting bateri kat situ, mcm kita nak tau bateri tue masih ditahap elok dan kearah utk kong? harap abe jef dapt bantu... tk

    ReplyDelete
  5. biasanya kena set 10v lemah indicator akan berkelip-kelip menandakan bateri dah lemah. 10v rasanya boleh start lagi dan kalau 8v atau 9v dah tak boleh start kereta

    ReplyDelete
  6. Salam bang..
    Baru-baru ney saya ade pasang apexi turbo timer ney..
    Masa sy matikn injin dan timer mula berfungsi masalah yg sy hadapi adalah radio,aircond dan sbgainye tak berfungsi walaupun pada asalnye sy tidak mematikan suis radio selalunye sblum mematikan injin..
    Hanya kipas radiator jee yg berfungsi..
    boleh ke macam ni atau ade masalah dgn turbo timer tuu atau wiring ke..?
    trima kasih bang

    ReplyDelete
  7. sepatutnya berfungsi belaka termasuk power window, kena cek balik wiring

    ReplyDelete
  8. owkay..
    nti sy cube cek blik wiringnye..
    terima kasiHh..
    =]]

    ReplyDelete
  9. bro jeff,ada pomen bagitau kalo kita guna timer cap ayam/replika...lama2 akan efek pada altenator...jadi rosak?betul ke?

    ReplyDelete
  10. wiring betul tak jadi masalah, timer pun hidup sekejap je

    ReplyDelete
  11. turbo timer ni kacau warranty x ?

    ReplyDelete
  12. Salam abg jef saya menggunakan turbo timer jenis apexi pen type masalahnya kadang-kadang bila offkan kunci enjin terus mati dan x ikut timer...harap abf jef dapat bantu...

    ReplyDelete
  13. hello... Nak tnya blh x pkai turbo
    timer... Dkat kereta yg xde turbo...and engine brapa cc blh pkai turbo
    timer..?

    ReplyDelete
  14. abg jeff,,sy ade pakai terbo timer apex..
    bile off kunci timer count tp lampu chek enjin nyala...
    enjin tk mati tp begegar...
    mazrijuara@gmail.com

    ReplyDelete
  15. Salam abg jeff... timer o2 leh tap terus tak kt sensor ekzos. Bacaan nyer macam maner plak...

    ReplyDelete