Hybrid - Vol. 4 (Crank & Bearing)

sambungan dari vol. 3 (click here) - entri kali ini memaparkan mengenai pemasangan crankshaft, main bearing dan memasukkan piston ke silinder blok.


crankshaft 4G93 yang telah siap dicuci


blok yang telah bersedia untuk menerima crankshaft dan main bearing


main bearing asal dibuka terlebih dahulu untuk memasang main bearing yang baru


main bearing lama


main bearing dan trust washer yang digunakan. assembly lubricant diperlukan bagi mengelakkan kerosakan bearing dan crank semasa firs start nanti


pasang bearing baru


trust washer ACL


sebelum crank dipasang sapukan dulu engine bearing guard, kira macam grease lah ni


bearing telah siap dipasang, begitu juga dengan stud crank ARP


kotak ARP main stud


dah siap pasang crank dan cap


kekuatan nut main ni saya gunakan 65ft.lbs


masukkan piston


dua biji piston telah dimasukkan


dah siap dengan piston dan crankshaft

bersambung ke vol. 5 (click here)
terima kasih

5 comments:

Anonymous said...

gambar masukkn piston tu,pe yg keliling piston tu bang jeff?cam foil aluminium jek..pki tuk masukkn piston ke?

jeff_tacra said...

tool untuk memasukkan piston tu, namanya engine piston ring compressor

Anonymous said...

x buat full balancing ke bro?

Anonymous said...

bang thrust washer 2 duk kat ner sbnarnye?

jeff_tacra said...

trust washet duduk kat tengah-tengah crankshaft, sebagai lapik crankshaft supasa tidak bergerak ke kiri dan kanan