Test And Find a Battery Drain

assalamualaikum dan salam sejahtera. pernahkah anda mengalami masalah begini, bateri kereta masih baru tapi cepat sangat kondem sehingga nak start kereta pun tidak boleh, ataupun kereta kuat 'makan' bateri. sepatutnya jangka hayat bateri boleh bertahan melebihi satu tahun, dua tahun malahan ada yang dapat bertahan sehingga 3 tahun atau lebih. jika bateri kereta anda cepat kondem, sebenarnya ada current kereta yang berjalan walaupun kereta telah dimatikan. keadaan ini berlaku disebabkan terdapatnya masalah wiring kereta yang perlu diperiksa dan diperbetulkan supaya keadaan bateri kereta berada dalam keadaan normal dan tidak cepat habis. berlainan sekali dengan masalah alternator iaitu bateri kereta pun cepat habis kerana alternator yang rosak menyebabkan bateri tidak dapat dicas dengan baik. entri kali ini saya paparkan bagaimana kita hendak menguji dan memperbetulkan masalah battery drain pada sesebuah kereta

tool penting yang mesti ada ialah multimeter, tidak kira yang mahal atau pun murah asalkan ada fungsi untuk menguji ampere elektrik. biasanya multimeter yang mempunyai fungsi ini akan ada 3 input jack iaitu com untuk common (-) dan dua lagi ialah jack input jack biasa dan paling penting ialah input jack A (ampere). gunakan jack hitam untuk com dan jack merah untuk A seperti di atas. jangan gunakan terminal ini untuk menyentuh negati dan positif bateri kerana boleh merosakkan multimeter anda

tetapkan tombol multimeter ke arah A seperti gambar di atas. sesetengah multimeter biasa pun ada fungsi untuk menguji ampere ini

display sepatutnya akan menunjukkan angka kosong kerana tidak ada apa-apa current lagi. satu perkara lagi ialah pastikan setting multimeter diset pada direct current (DC) dan bukannya pada AC. sekarang dah sedia untuk diuji pada kereta anda

seterusnya ialah buka terminal negatif bateri kerana kita akan melakukan ujian untuk mengetahui berapa bacaan yang akan keluar pada display multimeter nanti

sentuh hujung positif kepada terminal bateri dan hujung negatif ke wire ground kereta. ada sedikit spark akan keluar apabila hujung ini tersentuh tetapi hanya kecil sahaja dan tidak mendatangkan apa-apa masalah pun

mengikut apa yang tertera pada display multimeter di atas bacaan ampnya ialah 0.068A dan ini bersamaan dengan 68 milliampere (1A = 1000 milliampere). saya telah mengenal pasti bacaan ini iaitu kerana LED alarm pada kereta saya masih lagi hidup walaupun wire ground pada bateri dicabut. saya tak hendak terangkan lebih lanjut kenapa lampu LED alarm ini masih hidup pada kereta saya, ada seseuatu yang tersirat di sebaliknya, hehe...

sekiranya ada masalah bateri kerap mati kemungkinan bacaan amp lebih besar seperti 3A atau lebih dan perkara ini berlaku kerana ada sesuatu masalah pada wiring tertentu di kereta anda. anda harus memeriksa dengan mencabut kesemua fuse yang ada pada kereta satu persatu sehingga anda mendapat bacaan 0 pada display multimeter

cabut fius aircond kereta satu persatu dan pasang balik satu demi satu. jika tidak ada apa-apa perubahan pada fius bahagian ini maka beralih pula pada fius di sebelah kanan engine bay

buka penutup kotak fius pada bahagian ini dan cabut satu persatu fius. jika tiada lagi perubahan maka berpindah pula pada fius di bawah dashboard kereta anda. sekiranya dah jumpa masalah di sini maka bolehlah anda memeriksa fius mana dan wire berkenaan yang bermasalah

periksa juga pada fius di bahagian bawah dashboard ini hingga selesai. sekiranya tidak berlaku apa-apa perubahan pada display multimeter berkemungkinan alternator kereta anda bermasalah. cuba cek kondisi alternator di mana-mana kedai bateri atau menggunakan device kecil khusus untuk mengetahui keadaan bateri dan alternator kereta anda seperti yang saya jual di FB saya

sekian, terima kasih
sincerely: jeff tacra

1 comment:

Luqman_H@kim said...

Salam Abg Jeff, maaf keluar topik. Nak tanya pasal throttle body. Kereta saya wira aeroback 1.3 tahun 2000. Masalah sebelum ni rpm tak stabil masa idling enjin. Saya dah usahakan pemasangan FICD utk stabilkan. Ada perubahan sikit. Tapi tetap juga rpm tak stabil. Cuma tak seteruk sebelum ni. Apa yg perlu saya buat ye. adakah ada kaitan dgn throttle body.