Top Overhaul 1.6 Mivec Part 3

... sambungan dari part 2


camshaft standard mivec


valve masih belum dibuka lagi, lubang air nampak tersumbat sedikit


tempat yang dikenal pasti mengalami kebocoran head gasket. kebocoran ini dikatakan agak serius jugak kerana awal pagi terdapat kesan minyak hitam menitik atas lantai tempat parking


salah satu lagi tempat yang bocor, kelihatan kepala piston yang berkerak dengan carbon, memang keras kat situ


piston standard


16 valve masih lagi kat head


ni selepas dibersihkan head tanpa valve, dah bersih dan tiada lagi kekuningan


valve dan spring disusun dengan teratur dan elakkan daripada bertukar kedudukannya semasa memasang pada head nanti


valve seal yang lama dikeluarkan kerana ada tanda-tanda asap putih sedikit kat exhaust tambahan pula minyak hitam ada surut sikit tetapi tak ketara sangat. ganti dengan valve brand VITON


cover tepi supaya kotoran carbon tidak masuk dalam water jacket dan lubang minyak

<< bersambung part 4 >>

2 comments:

brother_louie2 said...

salam saya nak tanya,kedudukan valve2 pada head tak buleh tertukar selepas atau sebelum grind valve?

jeff_tacra said...

sebaik-baiknya jangan bertukar antara satu satu sama lain. kekalkan kedudukan asal seperti mana masa mula-mula buka dari head