Viva Ultra Racing Strut Bar & Spray Grill

pemasangan ultra racing strut bar kat viva boleh dikatakan agak mudah kerana tidak memerlukan banyak kerja yang rumit, tambahan pula hanya dengan membuka skru di kiri kanan kat mounting absorber sahaja


lihat tanda panah merah di atas. skru bersaiz 14mm inilah yang perlu dibuka di kiri dan kanan mounting absorber

ruang enjin perodua viva 1.0


bar telah sedia dipasang dan kemaskan balik skru atau nat tadi


original ultra racing bar dengan memastikan ada serial number yang tertera pada bar tersebut


dah siap sepenuhnya



dah tak ada kerja, nak try spray hitam grill atas dan bawah, grill ke apa nama entah, hehehe...


ini gambar selepas di spray, perhatikan perbezaan dengan yang atas


close-up sikit, spray tin harga tak sampai rm10 flat black


pandangan jauh pulak, tapi sekarang dah berubah lagi sebab boring kot. sekarang grill bawah dah kembali putih, cuma yang atas je hitam, hehhe..

sekian, terima kasih

7 comments:

mR Gee.!! said...

itu gambo lame tuh....


tepek gambi vivas ngan kasut RAYs... heheheheh

Anonymous said...

salam bro,adakah berbaloi utk memasang front strut bar?

keter satria 1.3

Anonymous said...

nak tya kipas radiator viva ni lambat berhenti ker?coz bile sampai umah kipas xbenti2...kenape ek..air sume ok xkurang pun...

jeff_tacra said...

kalau radiator fan viva lambat berhenti kena tuka thermostat, try tukar dulu

mamai said...

encik tacra...kalau pasang strut bar nih, perlu ape2 mod x pada body kereta...contoh UR untuk saga, kn ada brecket khas...ni saye tgk kat atas, macam just pasang nut tu je...bape kos ye UR nih

Hui said...

Hi, siapa tahu bagaimana buka Tail Lamp perodua viva...

Anonymous said...

Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted
to say that I have truly enjoyed browsing your blog posts.
After all I will be subscribing to your rss
feed and I hope you write again soon!

Here is my web page :: vpswebhostingproviders.com
Also visit my web-site vexxhost surveys