nuffnang

Spoiler Kancil

berikut merupakan cara pasang spoiler pada kancil mata belalang. tak dapat dipastikan dari model manakah spoiler ni diambil iaitu sama ada L2 atau L5 tapi yang pasti dari MIRA. beli kat hafkat dengan harga rm50 sahaja

try dulu kedudukan spoiler pada bonet belakang


tampal masking tape dan tandakan lubang yang hendak ditebuk. seterusnya proses menebuk lubang berkenaan


pomen sedang menebuk lubang pada bonet


tebuk lubang lagi sambil diperhatikan owner kereta


masukkan spoiler


bahagia dalam bonet juga kena tebuk lubang supaya dapat masuk box bersaiz 10mm


lubang yang ditebuk dari dalam


dalam proses menebuk


wiring spoiler kena tap dengan wire asal lampu brek ketiga


proses menyambung wayar


peralatan yang digunakan


dah pun siap


pandangan sisi kanan

sincerely : jefftacra

8 comments:

ah Gee.!! said...

comey... spoiler eLpai tuh owk..?

ah Gee.!! said...

50riaL?... 70% muroh dari market.. huhuhu

jefftacra said...

dapat pun dari member yang jual murah

Uncle|Bee said...

tumpang tanya,.. mata drill gune saiz braperr erk... then.. spoiler tu aderr nat tak?? TQ...

jefftacra said...

guna drill bit 10mm, memang kat spoiler tu ada nat 10mm hujung kiri dan kanan

Eis said...

care marking tempat nak tebuk tu ade x?

jefftacra said...

gambar tak ada tapi boleh test letak spoiler dulu kat bahagian yang sepatutunya. tengok nat tu kena pada body dan mark kat situ

Unknown said...

Kedudukan spoiler semasa siap pasang tu memang rapat habis dgn bonet kereta ye, langsung xde ruang atau pun celah yg bole nampak? Sebab kawan cuba pasang dekat bonet kancil (lampu petak) orang bengkel kata memang tak bole rapat habis. Mohon pencerahan. Tkasih

Other's Entry