ISC Servo / Stepper Motor Vol.2

bersua kembali... kali ini saya akan tunjukkan bagaimana hendak menukar coil dalam stepper motor bagi trottle body dohc mitsu/proton. kebiasaannya kerosakan stepper motor akan menyebabkan idling kereta tidak stabil lebih-lebih lagi semasa on ekon, rpm akan drop dan kadang-kadang boleh menyebabkan enjin terus mati. kebanyakan masalah berpunca dari coil stepper motor yang rosak. salah satu cara lagi nak kenalpasti kerosakan alat ini ialah semasa cold start waktu pagi rpm terus drop bawah 500 rpm, sepatutnya stepper motor lah yang berperanan bertindak sebagai auto choke untuk menaikkan rpm semasa start pagi dan perlahan-lahan akan turun ke normal rpm apabila suhu enjin panas dan stabil


peralatan yang perlu digunakan, multimeter, screw driver, solder dan stepper motor yang dikenal pasti sebagai bermasalah. multimeter digunakan untuk menguji nilai ohm setiap coil sama ada masih lagi elok atau tidak. bagi pengguna enjin SOHC memang tidak ada stepper motor ini kerana enjin sohc menggunakan sistem gear pada throttle body yang berperanan sama seperti peranan stepper motor ini


lihat pada nombor yang tertera. untuk mengetahui sama ada coil rosak atau tidak tap kan multimeter untuk mengetahui bacaan ohm iaitu tap kan pada 1 dan 2, 2 dan 3, 4 dan 5, akhirnya 5 dan 6. sepatutnya ada bcaan ohm diantara 30 - 40 ohm. kalau tidak ada bacaan antara pin tadi bermakna coil dah rosak, sudah sampai masanya untuk ditukar dengan coil lain

ni contoh bacaan pin 1 dan 2 dengan bacaan 33.3 ohm. dalam kes stepper motor saya tu hanya pin 5 dan 6 sahaja tidak ada apa-apa bacaan dan ini bermakna satu coil terpaksa ditukar dengan coil lain yang saya perolehi dari stepper motor lain


buka 3 nat dengan screw driver pada bahagian belakang stepper motor seperti yang tertera pada gambar di atas. ada kalanya skru ini sangat ketat jadi peralatan yang sesuai hendaklah digunakan supaya tidak merosakkan skru ini


setelah nat dibuka dan pisahkan stepper motor seperti di atas iaitu dua bahagian, satunya bahagian kepala stepper motor dan bahagian belakangnya


ini rupa coil dengan 6 pin yang disolder pada bahagian kanan tu. bawah plate besi tu ada coil. terdaapt dua coil yang disusun secara atas dan bawah dan disolder ke kaki pin untuk soket


desolder untuk menanggalkan coil pada stepper motor


ini lah rupa coil yang dikeluarkan. 3 pin setiap coil inilah yang bersambung dengan soket wiring nanti pada kereta. kalau rosak satu coil maka rosaklah stepper motor tersebut


coil kanan berfungsi dengan baik manakala yang sebelah kiri dah rosak, jadi tukar satu je sebelah kiri supaya dapat berfungsi dengan baik nanti


saya ambik dari stepper motor yang rosak jugak, nasib ada satu coil cantik lagi, jadi bolehlah saya tukarkan dengan stepper motor yang coilnya dah rosak tadi


cap coil dengan terminal untuk socket yang disambungkan dengan socket wiring kereta


pasang coil satu dan solder seperti asal, pastikan kedudukannya sama seperti sediakala supaya tidak mendatangkan masalah apabila dipasangkan pada kereta nanti


pasang coil 2 dan solder semula dengan baik


dah siap solder coil 1 dan coil 2 pada tempat asalnya


masukkan spring kat tengah-tengah coil dan pasang balik bahagian ini dengan bahagian muncung atau kepala stepper motor. sekali lagi test kedudukan pin dengan multimeter. kalau ada bacaan pada setiap pin bermakna stepper motor berkeadaan baik. apabila saya pasangkan pada kereta ternyata stepper motor ini berfungsi dengan baik, on aircond pun rpm naik dan tidak drop lagi

sekian, terima kasih
selamat mencuba